В случая и аз съм на страната на руснаците, но от цялата ситуация трябва да си извлечем нужните поуки. Това цялото нещо може да се приложи абсолютно навсякъде, ако не са ЗАПАД VS. РУС, може да се ползва религия, етнос или каквото там има на терен. Ето в България, ако не ползват българските мюсюлмани, могат да се ползват имигрантите, дето ни ги натресаха. То и най-вероятно това и чакат, 10 000 човека са повече от достатъчни, а те май са и над това. Като вземем предвид че ни разтуриха армията сме толкова лесна плячка, че няма накъде повече. Някой може да каже, че това на нас не може да се случи, но и украинците не са вярвали, че това ще се случи на тях, само да преди няколко месеца. Ама ето сега ще им разтурят държава и кой каквото отхапе.
И още нещо, къде е армията на Украйна? Все пак в такава ситуация и те трябва да правят нещо, а за тях нищо не се чува. От украинска гледна точка руснаците заплашват да ги окупират...
Не мога да разбера, защо изобщо някои хора тука, привържаници на разни източни и западни диктатори пропагандират и подкрепят каквито и да е военни действия!
Някой да му е минало през акъла, че войните (всички войни) водят до смърт, глад и мизерия? За всички.
За конкретна (ако се случи), ако някой реши да гръмне де речем газопровода, ще ми се топлите с дедовия! Ама за сметка на това, справедливия гняв на путин ще тържествува.
Бе ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ!
Така си е братле, но като им говорих вчера не знам какъв щяха ме изкарат - тук въпроса е изцяло си създадеш различен прецедент и да си направиш трамплин за бъдещи действия. Не толкова, колко си защитава русия нейните хора, а как иска си изземе територия по нови начини, потъпквайки всички международни паравила. Това, което става в Рибново и подкладеният етнически мир, спокойно може ни докара неща дето не сме и сънували - така, че подкрепящите една армия да влезе в друга държава, да мислят за напред, а не да се радват като малки деца на бенгалски огън, защото може стане артилерийски огън - нищо, че е от любимата им майка русия.
Една от причините за справедливия гняв на Путин е точно газопровода.
Защо се правите виските на Лили Иванова не мога да разбера. Ако бяха американците в Украйна и ти и blackout8 щяхте да сте щастливи като еврейчета на Ханука..... е сега друг е решил да вземе нещата в свой ръце и оревахте орталъка
Да де, ама тука простотията я почна запада. Руснаците като видяха, че ще останат капо се намесиха от позицията на силата. Което си е напълно в реда на нещата. В тая игра няма добри и лоши, правилно и грешно, морално и неморално, има интереси и всеки си ги защитава. Правилото, че правото е на силния, а вината у слабия, тук важи с пълна сила. Украинците трябваше да смажат всичко това още самото начало, щото беше ясно какво се готви, ама изтърваха момента и сега ще ги чукат яката от всички страни. Лошото е че ние сме в същото положение, със свалени гащи и чакаме. А вместо да правим нещо ние ги сваляме повече...
Това в Рибново също трябва да се смаже веднага и то по най-недемократичния начин, ама нали сме с евроатлантически ценности, няма как да стане.
Не мога да разбера, защо изобщо някои хора тука, привържаници на разни източни и западни диктатори пропагандират и подкрепят каквито и да е военни действия!
Някой да му е минало през акъла, че войните (всички войни) водят до смърт, глад и мизерия? За всички.
За конкретна (ако се случи), ако някой реши да гръмне де речем газопровода, ще ми се топлите с дедовия! Ама за сметка на това, справедливия гняв на путин ще тържествува.
Бе ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ!
Колега, не прави логическа индукция - не ти се получава ни най-малко!
Ако беше приложил дедукция, щеше да разбереш, че не подкрепям никакви такива намеси, а ако беше чел внимателно и между редовете, щеше да го видиш няколко пъти. Но уви, сигурно заслепен от тавариша как стоварва едни войски в друга държава и не можеш да видиш какво ти пишат другите.
Блеки, ти си си прохамериканско настроен Нищо лошо всеки има право да си вярва в каквото си иска, но тез аз не мога ги дишам вече сринаха света....
Няма такова нещо като не подкрепям. Всяка държава е длъжна да си пази интересите. Това, че нашата не го прави не ни дава право да не го желаем и да мислим начини това да стане. Правото винаги е на по-силния се каза няколко пъти. Няма място за пацифизъм и жалби. Или си вълк или си агне. Такъв е живота
Значи, ако САЩ може влезе в някоя друга държава е ебати злодея, но ако Русия влезе е ебати ангела? Двоен стандарт ли го играем бе колега?
Махни Русия, махни САЩ абстрахирай се от това и проумей, че няма как туко така при наличието на сериозен вътрешен проблем, да се намисат войски от 3та държава. Аз съм срещу това, ако още не сте го разбрали!
Значи си за, защита на интересите си на държава. Ами Украйна си защитава интересите с вътрешните органи, като се намеси някоя друга държава нещата придобиват съвсем различен смисъл.
Пределно ми е ясно кой какво иска и за какво се бори, това което пиша е изцяло от правно, морално, етична гледна точка. Пиша в тази тема именно защото всички ревете и мразите САЩ и компнаият, именно защото имат такава насрана външна политика, но ако Русия го направи, няма проблем - ей тук е малкият двоен стандарт. Иначе да ясно Русия и война ще направи, но ще си взема източна Украйна, която преди време е била и руска - това е ясно, но не променя факта, че може да не реагираме първосигнално.
Русия влиза, за да защити руското население.