Mr. George
Active Member
От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!
Да, и аз го гледах това за пътя на коприната по един от Руските канали. Звучи доста правдоподобно. Ако това със Крим да стане като Хонг Конг се осъществи, според мен ще им потрябва и босфора след време. Дали ще включат и Турция в икономическия съюз. Някак си изглежда логично.
Интересни слухове и от Китай днес, свързани с Крим. Започна да се говори, че маршрутът на Пътя на коприната (сухоземната транспортна връзка между Китай и ЕС) ще бъде променен и ще минава през полуострова. Най-вероятно китайците ще се възползват от предимствата на бъдещата свободна безмитна икономическа зона, какъвто ще бъде Крим (както сега ползват Хонг Конг и Сингапур за океанските превози).
Почват и да строят там. Мостът (или тунелът в зависимост от проекта) през Керченския пролив ще бъде поверен на китайски компании. Казината в игралната зона също най-вероятно ще ги строят китайците, които имат доста по-сериозен опит от руснаците в това отношение.
А от Крим ги урежда всякакво по-нататъшно развитие на събитията. Черно море ще им е гарантирано като подстъп към ЕС (Румъния и България). Ако Южна Украйна (и по-специално Херсонска и Одеска области) влязат в ЕС, то значи китайците през Крим ще имат директна сухопътна връзка с ЕС. Ако станат самостоятелна държава или влязат в състава на РФ), то тя със сигурност ще влезе в Митническия, а след това и в Евразийския съюз, което пак урежда китайците.
Май Путин и другарят Си този месец ще подписват в Пекин не само големия договор за газа, но и за транспортните коридори от Азия към Европа.
Да, и аз го гледах това за пътя на коприната по един от Руските канали. Звучи доста правдоподобно. Ако това със Крим да стане като Хонг Конг се осъществи, според мен ще им потрябва и босфора след време. Дали ще включат и Турция в икономическия съюз. Някак си изглежда логично.