От: Ако сте мин.пресидател?
Не ставате за тая работа. Нито един. Действате конкретно, вместо глобално. Искате наказания, вместо да създавате правила. Харчите пари, а не мислите как да ги правите. Мечтаете за конкретни начинания, а не създавате среда в която те сами да се раждат.
Правила има - само реформа трябва.
Нещата за които съм писал аз не трябват милиарди.
както казах - Дори и да има паи, без желание няма да стане...
относно неща за които писах:
1 - тук пари не трябват. В момента изтичат милиони. Дори без печалба да се работи (когато се национализират) - пак ще е успех.
2 - лекарствата трябва да се намлят цените задължително. Не може в съседни цени да са толкова по-евтини. Пари за ремонт и оборудване има - просто трябва да се спрат течовете
при добре работеща икономика (т.е. всички работят и си плащат здравни и т.н. има пари в хазната) - може да се отделят повече за нова паратура и поддържане на болниците.
(винаги съм се питал - в зраел какво има - апаратура и специалисти - тук не може ли да ги има???? първото нещо се купува а във второто може да се инвестират седства за обучение на специалисти в чужбина)
3 - тук трябват жълти стотинки, но може да се направи много. Без образование няма да има успех във нищо. Много ще ми е интересно и ще се види ефекта отще на следващата година. учениците ще ходят на училище не заради това, че иначе ще им пишат отсъстви и няма да получат помощи. защото няма да могат да минат годината. А за да я минат ще учат - Нали това беше целта?
Постигахме я. друго не е важно/
4 - тук трябва време и много работа - и пари разбира се.
Циганите ще спрат да раждам по 5-6 деца и няма да ми тежат (след 10 години и те ще родят по 5-6 и на тях трябва да давам помощи)
5 - пари и най-вече воля- тук парите не се наливат в каца без дъно. Парите тук се инвестират и държавата ще просперира ако всичко се прави в интерес на
България.
6 - тук ще трябват пари но еднократно. разбира се нямам предвид от типа на - 500 млн. за компютри, 1 млрд. за обучение. Защото това е нещо като подигравка с данъкоплатците. Всичко може да стане по-евтино и дори по-качествено ако се мисли не за интересите на някой други.
=============
Всичко трябва да се прави едновременно. Искам да кажа, че не може да имаме цъфтящо образование с умираща икономика. Или пък добро здравеопазване без образование....
В момента за голяма част от нещата ни се казва какво да правим - това бих го ограничил с цена на всичко.
САЩ си мисля, че може да конторлират целия сват - но не са познали, ще им дойде времето и на тях - само трябва да изчакаме...
Винаги съм се чудил - все едно, че ще занесат парите и властта в гроба. Мамка му. Това не са патриоти. те ще изгният но България остава и след нас - и за това ние трябва да се погрижим тя да остане хубава и силна.
Не може да не може! - това е истината. Ако съм министър председател ще намеря хората, ако ще и от другата страна на Земята да са - които да кажат как да стане.
какво означава това You must spread some Reputation around before giving it to nortrant again.
това означава, че скоро си ми давал реп, няма нищо.
п.п. това ти е първата тема която ми харесва.
Въпреки,че зарасди нея ще губя още нервни клетки и то на вятъра...