От: Българи докога ?
Чакай, чакай, кой бяга от диалог? Това е форум, не е телефонна линия.
Утре пак може да довършим, можем ако искаш да я направим 1001 нощи (страници) тая тема. Ама ефекта ще е нулев, освен за теб, мен и евентуално някои участници в темата, дето и тях ги боли фара по въпроса. Аз ти казах според мен, къде са основните аспекти на тоя проблем и ако искаш никой да не ти тъпка бащината и самочуствието, трябва да отвърнеш със същото.
Негрите, ако не ги гърчеха и е нямало преди години табели "white only", дали сега щяха да викат "fu*n po-po"... нямаше да викат толкова. Обаче Хамстериканците си сметнаха, че ще им излезе по-изгодно, ако дадат равни права на негрите(14% от населението на САЩ), за да ги накарат да спрат да си крият парите под дюшека, и да ги вкарат в банковата с-ма и да плащат данъци. Започват да ги включват по филмите и предаванията и да внушават на белите хора, че и черните са хора. И малко по-малко възгледите се променят. Разбира се, трябват и хора като Rosa Parks, които да събудят чернокожите и да им кажат, че вече не трябва да се страхуват. Ето сега има почти завършена интеграция.
Докато в България какво става. Даваме им работа, обаче показваме по телевизията репортажи как едно привидно непълнолетно момче говори против българите. Е как да стане? При положение, че и от двете страни се насажда омраза на расова основа(която трябва да не съществува, за да има интеграция). Не казвам, че хамстериканците са по-печени или по-умни, просто казвам, че явно тук не е узряла работата, че да се получи интеграция. Все още някой на високите етажи си поръчва циганите да си стоят там, където са.
А за останалото, приятелю, в учебника може да пише, че България е Османски салтанат, обаче ти като си знаеш каква е историята и я предадеш на детето си, това ще е истината която ще има значение за теб и за него/нея/тях. Така че, няма какво да се страхуваме. И преди съм го казвал и пак ще го кажа. Аз обичам България, но пет пари не давам за Фашистка Единица България. И това не го казвам в смисъл на вътрешно управление, това го казвам в смисъл на вътрешно управление под въздействието на външните фактори. Завладяването вече е икономическо, войските в днешно време са само лек помощен инструмент.
А за България, тя е била, Е, и ще бъде велика страна и ще ти кажа защо. Защото нас ни боли фара за чуждите мнения и световни течения. И Боко, Станишката или който и да е друг "пионер" (респ. пионка) колкото и магистрали да построи и колкото и пъти да повтори "Европейски съюз" "световна икономика" и разни подобни модерни работи, нас пак ще ни боли фара. Истинският българин никога не е бил роб и никога няма да бъде. Физически може всичко да ти направят, ама ако имаш силен дух, никой не може да сломи. Така че, ти не се притеснявай за културното и историческо богатство на България. Носи си го в сърцето и си свиркай.