@AseasRoa , щом го играем, го играме. Аз няма какво да крия.
- ВирОса - има ли го, няма ли го?
Да, има вирус. Не е кой знае какво. Не е нещо, което няма да преживеем. За жалост загубих близък, много мои познати минаха тежко, а моя роднина даде през тези 2 години поне 3-4 дежурства в такова отделение. Малко ще е глупаво, ако смятам, че няма такова нещо.
- Медиите - всяват ли излишна паника или още може?
Да, всяват. Това е целта им, от това се хранят и всеки, който ми каже "така казаха по телевизията" му тегля игнор, и спирам да го слушам. И винаги може още. Да не говорим, че репортажите целят рейтинг, а не обективност, което сами може да преценим какъв бълвоч се излива от екрана.
- Локдауни и мерки - трябва ли да се забранява на хората да излизат или на бизнесите да работят, и до каква степен?
Не, не трябва. Това са мерки, целящи сриване на едно общество. Пълна глупост, която измислиха, защото са безсилни и безмозъчни. СЗО е абсолютно безполезна организация, която доказа това в последните 2-3 години. Не работят от това, което виждам и КПП-тата бяха върха на глупоста, която някога съм виждал като мярка. А да, виждал съм го във 2-рата част на Заразно зло, вируса да не напуска границите на града.
- Маските - вършат ли работа, не вършат ли? Двойни, тройни, петорни трябват ли?
Вършат, но минимлна. И са абсолютна безсмислица в ситуацията, в която като се натъпчеш в метроро до теб се натиснат още 10 човека.
- Науката - какво е наука?
Науката са факти и доказани теории, които могат да се прилагат с цел бъдещо развитие на дадено общество. (Не знам идеята на този въпрост тук, но отговарям)
- Ваксините - старите и новите, нужни ли са и до каква степен?
Да, нужни са. В много случаи те помагат, когато организма не може сам да пребори или не минава лесно през някои болести. За здрави и уркепнали организми.
- Цензурата - нужна ли е и до каква степен?
Твърдо не. Не трябва да има никаква цензура за нищо, което е доказано и проверено. И твърдо да за информация, която е фейк.
- Боцването - трябва ли да е задължително и за кои групи хора?
Боцкането трябва да е пожелателно. И определени групи трябва да могат да имат възможност да се запознаят с рисковете, ако си сложат и ако не си гложат. Всички аспекти трябва да бъдат представени, за да се направи правилен избор. Да вкараш принудително някоя група не е опция, ако няма съгласие.
- Сертификати - трябва ли да ги има, и ако да - за кои групи от хора и до кога?
Пълна глупост, измислена от идиоти за идиоти. Благодарение на тях в момента страда бизнеса, както и хората. Как точно можеш да си огранизираш някакъв ивент някъде. Създават напрежение и определено това ще даде своя отпор.
- Отговорност - трябва ли фармацевтичните компании да носят отговорност за препаратите си или не?
Да, трябва. По-скоро трябва не ние да им искаме такава, а правителствата и огранизациите, които защитават интересите на населението. За жалост живеем в някакъв доста материален и подкупен свят, и нищо по веригата не е нормално. За жалост, ние се доверяваме както на науката и експертите, които седят зад тях, за да може да същестуваме. Не говорим само за ваксините тук, а за много препарати и лекарства.
- Загриженост - недостатъчно, достатъчно или прекалено достатъчно са загрижени държавите за народите си в тази ситуация?
Държарите са загрижени за едно - да имат работещи, прави и плащащи данъкоплатци, които си гледат като дойни крави. В този ред на мисли, би трябвало да имат някакъв интерес да е здрав народа, или поне тази част, която не товари социалния апарат на държавата. Никога няма да им пука така както ние искаме, както и на нас не ни пука за държавата. Мерките, на които сме свидетели не е защото ни цакат, а защото толкова си могат глупаците там.
Казах ти, че ще се оцелим. Но защо човек, които е скептичен към ваксините, да не е скептичен и към другите хора?