Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

• Да

• Не съм, но ще се ваксинирам

• Не съм и няма да се ваксинирам

• Още не съм решил

Резултатите ще са видими само след гласуване.
Вирусологията, както и много други науки в 21-ви век са напреднали значително и продължават да го правят с големи темпове. Ако целта беше формулата "броя на хората делено на 2" отдавна да е станало. Разработени са и съществуват къде къде по-опасни вируси като СПИН-а и други знайни и незнайни, които могат много бързо да ни затрият.
Еми като пламне света нали и тия изверги ще избие, дето са го заразили!
В земеделието не е проблем треволяка, проблем е как да изтребиш само него, като запазиш полезното растение. Точно като плевел ни третират в момента. Който има пари ще живее, бедните под ножа.

В земеделието не е проблем треволяка, проблем е как да изтребиш само него.
Нали знаеш, че преди да се създаде вирус (ако е изкуствено създаден) се създава първо неговия лек?

Вирусологията, както и много други науки в 21-ви век са напреднали значително и продължават да го правят с големи темпове. Ако целта беше формулата "броя на хората делено на 2" отдавна да е станало. Разработени са и съществуват къде къде по-опасни вируси като СПИН-а и други знайни и незнайни, които могат много бързо да ни затрият.

Тук идеята по-скоро е затягане на контрола над масите, създаване на "ново нормално", изкарване на колосални суми от продажба на "лечение" 3-4 пъти годишно (абонамент), които в последствие ще се "реинвестират" за следващата стъпка.

Пандемията е по-скоро микро цел, както се нарича в маркетинга. Една от няколкото "крачки", водещи до макро целта, за която все още не знаем достатъчно, но със сигурност няма да е филм от тип Апокалипсис Зомби екшън на Холивуд.
Чакай да дойде @етерИум и да види това...

''Нямаше да имаме сегашните проблеми, ако размерът на популацията е какъвто беше преди 500 години''
Автор: некъв рептил от сектата на дедо Клаус

''Нямаше да имаме сегашните проблеми, ако размерът на популацията е какъвто беше преди 500 години''
Автор: некъв рептил от сектата на дедо Клаус

Леле ужас. Пак се втълпява самобичуването от рода на Първородния грях и как сме били отговорни за глобалното затопляне, всяка буря, земетресение тип "Има човек - има проблем" на Сталин. Ами то по тази логика, ако не съществуваше Земята/Вселената нямаше да има абсолютно никакви проблеми - нито за хората, нито за животните. Освен рептилката да се помоли на Путин да пусне водородната "Цар Киро" да се поразходи по земята и готово. Problem Solved!

Искам само да отбележа, че май Нанди го беше постнала това същото някъде назад в темата преди месеци (освен ако не беше Партитайм, но май беше тя). Не за друго, но щото няколко пъти се случва някой да постне нещо, което тя е поствала преди това и тя се издразни малко (то си е дразнещо). И аз бях го направил това.:)

/Присетих се за @partytime , къде се изгуби, другарю???

В земеделието не е проблем треволяка, проблем е как да изтребиш само него, като запазиш полезното растение. Точно като плевел ни третират в момента. Който има пари ще живее, бедните под ножа.
Ето колко лесно обяснимо и без да се омекотява е за човек, който си е направил труда да се информира и следи нещата. Ходи го обяснявай това на пичовете от село Лесново, дето обичат само супер лесните и меки обяснения - не става, не возприемат. Те живеят предполагаемо щастлив живот, омекотявайки и така спестявайки си действителната действителност. (Нищо подобно обаче - няма как да се спести ефектът от реалността, като се правиш, че не съществува. Сметката се трупа.)
Който има пари ще живее, бедните под ножа.
Не съм никак съгласен тука. Мащабите са практически глобални и те се разпростират като концентрични кръгове, тръгвайки от малкото кръгче толкова богати, че практически за тях парите нямат значение, освен като средство за осъществяване на власт. Но те са с толкова вързани гащи, че няма как да изгубят нито парите си, нито влиянието, което осъществяват чрез тях. И те имат интереси, основна част от които са да затворят още повече влиятелният кръг. Така че не само "средната класа" изчезва, не само дребния бизнес, но средния (който оцелее) ще бъде поставен под драконовски контрол, а и част от едрия също (този, който няма място в реализирания свят от Програма 2030). Това, че тия с парите ще се спасят, за мен е мит, разпространен и битуващ за да убеди по-влиятелните слуги, от по-ниските нива, да съдействат сега, за да помогнат на малкото кръгче да осъществи големите си планове. А в тях, в завършеният им вид, тия слуги никак не са по-горе от бедните и "средната класа". Няма да стане тая, но можем да видим как почти всички на някаква "власт" - политическа, организационна или с бизнес - се препъват да съдействат в цирка, или надявайки се да им се отреди добра роля после, или - в по-рядко срещаният случай - неразбирайки за какво иде реч. "Ще изпълним ESG и сме ток" - доообре, Е СеГъ, след малко...

Много по-сложна е работата. По-сложна и от мойто обяснение. Ако някой - с пари или без - мисли, че парите ще го спасят, нека пробва (ако няма пари - да направи ако може). Пожелавам му успех.

Чакай да дойде @етерИум и да види това...
Ами, не. Мечтата на поселението от с. Лесново и с. Омекотявичене, е сбъдната. Всичко е ток. Така че нека бъде, нека се харесва както е написано.

А аз имам лична отговорност да положа усилия и да се стремя да следя, преценям и съобщавам стриктно действителността, такава, каквато е, без да увеличавам или намалявам. Не отговорност към някого; не в рамките на някаква система, която сега или после ще ме награди за това; не защото нещо печеля или ще спечеля; не за да се представя някак в нечии очи, и прочее; а щото е така мисля, че е редно и ми е кеф.

Фактите са важното (когато става дума за сериозни неща, за бъзиците е друго). Ако стремежът не е към фактите, лесно може да се плъзнем по добро, бавно и дълго писане (без да подозираме, че ни харесва как изглежда писането ни), или към лесно омекотяване, понеже примерно е оценимо и повод за мухабед в по-широк кръг. Каква полза? Има голяма временна полза, но иначе каква полза?

Така че ше си отделя време да попостна от "мойто", вместо да "опровергавам" чуждите недомислици. Те са за поселението на Лесново и Омекотявичене, то ги чака като бял хлеб.

/Тва беха уроците за днес, Контрьо, записвай.

Последно редактирано:
Властите в Южен Китай се извиниха за нахлуването в домовете на хора, които са били отведени в карантинен хотел в последния пример за жестоки мерки за предотвратяване на вируси, които предизвикаха рядка обществена реакция.

Държавните медии казаха, че служителите са нахлули в 84 дома в жилищен комплекс в квартал Лиуан на град Гуанджоу в опит да намерят всички „близки контакти“, които се крият вътре, и да дезинфекцират стаите.

Австралийците бяха призовани да работят от вкъщи и да носят маски на закрито, тъй като броят на хората в болница с ковид19 наближава рекордни нива. :)

Страната е в разгара на трета вълна от коронавирус, движена от подвариантите BA.4 и BA.5 Omicron, и по-рано този месец разшири достъпа до втори бустерни ваксини, за да се справи с нарастването на случаите.:)
...
„Трябва да направим някои неща по различен начин поне за кратък период от време“, каза главният медицински директор на Австралия Пол Кели пред ABC Radio в сряда, тъй като прогнозира, че броят на хората, приети в болница, скоро ще достигне най-високото си ниво за всички времена.

„Ние знаем, че работата от вкъщи е много ключов компонент за спиране на това, което наричаме макро разпространение.“

На пресконференция по-късно обаче премиерът Антъни Албанезе каза, че работата от вкъщи е въпрос между компаниите и техните служители:) и отбеляза, че това просто не е възможно за някои хора.

„Бизнесът ще продължи да взема тези решения“, каза Албанезе, цитиран от Sydney Morning Herald. „Те трябва да ги направят въз основа на безопасността. Но също така, за някои хора трябва да признаем, че не могат да работят от вкъщи.":)

Въпрос е да се постигне правилният баланс. Убеден съм, че с малко здрав разум можем да направим това.“

Австралия започна да облекчава строгите здравни мерки, свързани с коронавируса, към края на миналата година, след като по-голямата част от населението беше напълно ваксинирано срещу вируса, но високата трансмисивност на вариантите на Omicron подложи на изпитание нейния план за „живот с вируса“.:)
...
Австралия вече възстанови плащанията за подкрепа за временни работници, които трябва да бъдат поставени под карантина поради ковид19, но въпреки че властите препоръчват носенето на маски на закрито, те не го направиха задължително. (не още:))

Около 95 процента от австралийците на възраст над 16 години са получили две дози ваксина срещу коронавирус, а повече от 70 процента са получили бустер инжекция, която помага за защитата на хората от тежко заболяване.:)

Какъв късмет, че поне "работата от вкъщи" се засили. (Как беше "единственото хубаво от пландемията беше увеличената възможност за засилването на дистанционната дигитална работа", нещо такова.)
Поне за интровертите и айтитата, де.
Поне засега е късмет, де.
Абе поне сме живи и здрави (все още).
Абе ебимумайката, квото - такова.

(Дедо Клаус: "Пандемията е рядък шанс за дигитализиране на обществата ни... Имаме тесен прозорец да го направим...")

Последно редактирано:
Северна Корея е на път да „окончателно обезвреди“ кризата, произтичаща от първото потвърдено огнище на ковид19, каза държавната информационна агенция в понеделник ... 99,98 процента от неговите 4,77 милиона пациенти с треска от края на април са се възстановили напълно..
...
В съседния юг дневните инфекции с ковид скочиха във вторник над 40 000 за първи път от два месеца, като властите и експертите прогнозират стотици хиляди нови случаи през следващите седмици. :)) яко ша са мре, слагай шибаните нови дози и бустьери, говедо!:))

Китай съобщи за 691 (уаууу!) нови случая в събота, като локално предаваните инфекции са в пик от 23 май.

Япония също предупреди, че изглежда нова вълна от инфекции се разпространява бързо, тъй като премиерът Фумио Кишида призова за специални грижи преди училищните летни ваканции.

16 878 нови случая в Токио в сряда бяха най-високите от февруари, докато общонационалният брой надхвърли 90 000, в скорошен скок на инфекциите до нива, невиждани от началото на тази година.
:(
Не е добре, хора, казвам ви.
Ваксайте се по повече.

Току-що получих 4-та ваксинация срещу ковид , над 30, така че отговарям на условията. Безопасно. Лесно. Отне 5 минути. Защо го взех? Обичам майка си, семейството си, приятелите и ме е грижа дълбоко за колегите ми от работата и общността, на която служа. Искам аз и те да са в безопасност. Толкова съм късметлия, че живея в страна, където мога да получа ваксина –
Това е любимият ми адвокат по правата на човека""
:)

Гледайте кво вика слайфокса на един в една тема:
Пич, ако нямах набити 4 дози до сега, щях да кажа, че си се ваксинирал.... Обаче твоя случай е патологичен.
Ето - поредният ваксан на който нищо му няма и може би е опазен от "тежко преболедуване". Сами виждате.
Ваксайте се по повече.
Слая не беше ли юрист нещо...

ud7jzkr987d91.jpg

Слагай задната маска, МИ6, че не се знае знае ли се и кога ше стане работата, вируса е подло животно.....:)

Слагай задната маска, МИ6, че не се знае знае ли се и кога ше стане работата, вируса е подло животно.....:)
Да ти кажа честно за сутрешното кафе, тоя лаф нито ме впечатлни, нито разсмя, нито ядоса. Тези маймунски лафове бяха модерни, когато бях на 13г. От друга страна ти постна снимката и допринасяш писмено с Фройд нагони ;). Освен да ти пожелая спорен работен ден :)

Да ти кажа честно за сутрешното кафе, тоя лаф нито ме впечатлни, нито разсмя, нито ядоса. Тези маймунски лафове бяха модерни, когато бях на 13г. От друга страна ти постна снимката и допринасяш писмено с Фройд нагони ;). Освен да ти пожелая спорен работен ден :)
Ми ти сега си реално погледнато на към 14, ако се съди по неграмотните ти, пълни с всякакви липси обяснения на ситуация с тая, с другата, украинската, а и в други теми. (Гугъл и майкрософт са тръгнали от гаража...)

/Жалко за сутрешното кайве. Айде спорен ден и от мен. :)

Последно редактирано от модератор:

Горе