Имам някви спомени, че Фейсбук правиха такива експерименти по едно време, за което ядоха дървото. В Твитър това да е правено незабелязано 11 години... не знам, но както и да е. Няма информация какви точно са били неверните или верните новини, така че цялото това проучване е под въпрос.AAAS
www.science.org
Знам със сигурност, че по-простичките лелки наистина много лесно разпространяват лъжливи новини. Виждал съм такива статии, но те много бързо се проверяват че не са истина и въобще не ги смятам за опасни. Обикновено идват от напълно непознати сайтове и най-вероятно са измислици с цел да се популяризира някой нов сайт. Това са нормални неща и не виждам никакъв проблем.
При короната ситуацията е на съвсеееееееем друго ниво. Такова, че целия common sense на човечеството се превърна в лъжа, само защото MSM не са съгласни. Сега под "Истина" се разбира само онова, което са ти казали по MSM. И то все неща, при които логиката се чупи на толкова места, че трябва активно да се самоубеждаваш, че това което ти казват не е поредната шега.
Знаеш ли какво всъщност е такава насилена истина? Пропаганда. Това е когато радиоточката ти бълва непрестанна информация, която нито те интересува, нито ти звучи логично, и освен това те убеждават (или насилват) да правиш неща с които не си съгласен. Това е пропаганда.
Що, ти нещо друго ли виждаш на графиката? Тя е елементарна - покачва се експоненциално, по някое време покачването се забавя, след което следва такъв спад, който е огледален на покачването. Забавяенто на случаите се забелязва още от 2 седмици насам, че даже го писаха и по разни новини. Ако нямаше забавяне, сега трябваше да отчитат над 3000 случая и графиката трябваше да изглежда повече като така: