От: Взех кредит от една банка. Миналия месец един звънал в къщи и казал ,че ще ме съд
Една моя роднина си умря на 52 години от разни болести, обаче преди да се случи това, знаеше че няма да я бъде и отишла в някаква банка и дръпнала 20 000 лв кредит с някаква много яка застраховка, даже ако е можело, щяла да вземе повече, ама работеше като чистачка и нямаше кой да и даде. Та като си умря, всичко се покри от застраховката и децата и не плащаха нищо. Не знам дали не може да се пробваш с жалба до агенцията за защита на потребителите. Наскоро една жена спечели казус срещу една банка, че си внесла пари на влог, около 500 долара и след година не само че нямало пари ами дължала и някакви суми, защото банковите такси и изяли парите. Върнаха и ги и банката го отнесе за жестоките такси.
Нещо подобно както леля ми до като беше по онкологични отделения и нямаше възможност да плаща на топлофикация, и те са завели дело срещу нея, но тя после успя да осъди местната топлофикация, и наплатиха. Просто хвана добър адвокат който е водил дела в Страсбург срещу българия, и е осъдил няколко БГ-фирми от ожулени потребители.
Така, както вече споменах, един приятел е имал подобен проблем с такива лихвари, и като отишъл при адвокат той му казал че такива "фирми" за събиране на вземанията не съществуват! Не се водят в регистъра, т.е. нелегални са, но имат гръб, някой си пере парите чрез тях, най вероятно политически чадър.
В центъра често като излизам къде с компания, къде с приятелката ми, разни хора стоят на главната улица където се движат минувачите, и беше тази година в началото на Май, и гледам някакви случайни хора раздават хвърчащи хартийки на които пише БЪРЗИ ПАРИ, или ИЗТЕГЛЕТЕ БЪРЗ КРЕДИТ ДО 10 МИНУТИ и оставени телефони. Спрях се до един такъв от тях и го попитах ( аз не им мълча на такива по принцип и ги оправям, не се страхувам защото съм достатъчно откачен )
-
Ха сега ми отговори на въпроса, ако аз поискам заем от 50 000 лв. в състояние ли си да ми дадеш до 10 мин. както пише на хвърчащото листче което подмяташ тука на улицата
Отговор на въпросния "кредитор" ( лихвар )
- Ами да веднага, просто отиваме в офиса ми, записвам ти данните от личната карта, удряме един подпис и парите ги имаш
Аз:
- А 100 000 лв. ще можеш ли, ама пак до 10 мин. ?
лихваря:
- Да разбира се веднага, но само срещу лична карта и подпис, офиса ми е на близо!
Аз:
- А ти аджеба да те попитам аз тука, от къде имаш толкова много пари че даваш на случайни хора, всъщност какъв си ти че раздаваш заеми ей така на поразия на тоя и оня, и най вече от къде ти аджеба имаш тия пари че да раздаваш току-така ? Пич съжалявам те, наистина си за съжаление, такива като теб много няма да живеят, ти си просто бушон на този който стои над теб.
Лихваря:
- Фирмена тайна от къде са парите... съжалявам имам работа...
И се отръпна и се запъти към наближаваща групичка случайни минувачи и извади няколко листа с тестето хвърчащи листовки и започна да им дава, и да ги омайва с фрази "най ниски лихви" и още некакви подобни...
Фирмена тайна а ? Мамицата му и боклук долен... идваше ми да го заритам, ама моя авер вика че сме на централна улица и ще дойдат ченгета и аз ще изляза виновен. Крали пари от тук от там, и сега си ги перат като лихварчета.
Вижте какво става тук:
Фирма: С.Г. Груп ООД
Но така е - до като има балъци, ще има и тарикати! Пак повтарям:
НИКОГА не взимайте кредит от лихвари "кредиторски фирми". По добре от банка, но не и от тях. Така само им подхранвате продължителното съществуване, макар че скоро и от тях ще започнат да падат глави, както падаха глави през 90-те години от предшествениците им с бухалките.
Sokolov - Наистина направи както ти казах в предния пост, до колкото разбрах ще ти предложат варианти изгодни за теб от рода на разсрочено плащане, но поне няма да осъдят. И друг път чети в договорите какво пише, че има много уловки. За Швеция е така по закон, например ако теглиш кредит от банка да си купиш кола - лихвата е 0 %. За жилище е 2 % ! Просто закона им е такъв. И ако питаш някой швед за частни съдебни изпълнители - ще те гледат като голям камък, там такова животно не са чували. Абе то е ясно кой ги създаде тия ЧИС-ДРИС, писах го в предния пост. Не е луд този който яде баницата, а този който я дава!
Ето още нещо и да внимавате да не пипате там, защото после много пляска през ръцете и много боляло:
Агенция за Събиране на Вземания
В превод:
Високо напрежение, опасно за живота! High Voltage! Warning - Hazardous Area! Danger!
Прегледайте и това видео:
3-годишна давност за сметки
П.П. Ако някой се нуждае от помощ, и иска информация за адвоката който е спечелел дела срещу БГ, да ми пише на лични!