В коя партия/движение/формация бихте членували, или участвате?

От: От: От: В коя партия/движение/формация бихте членували, или участвате?

Добре, диктатура е. Затова вършат работа регулациите.
Не е диктатура, а авторитарна държава с един от най-свободните пазари. Кое по-точно й е левичарското? Май пишеш колкото да не заспиш.

От: В коя партия/движение/формация бихте членували, или участвате?

За да промениш каквото и да е трябват пари. Ако имаш пари, тогава има смисъл да се бориш. Ако нямаш, други ще използват идеалите ти, а ти накрая ще се окажеш в положението на полезен идиот.

Слагаш каруцата пред коня.
Винаги можеш да си на ниво и да "използваш" авторитет, име, марка... А че парите са важни, не отричам. Въпросът е къде и от кой "отбор" да си, за да ги оползотворяваш разумно, хем според идеалите си, хем според някакви приемливи обещания.
Свидетели сме на много облагодетелствали се лично (защото идеали, идеали, но не ти плащат комфорта), но реално нереализирали нищо за избирателите си.
Така едни натоварени от миналото, всъщност много натоварени от него, други използващи именно преобладаващото недоволство от необлагодетелстваните, се получава, че наистина е необходимо да обезпечиш вложените кинти!

Последно редактирано:

Обещанията са за балъците. Идеологиите на съвремените политици - също. Те се ръководят само от бизнес интересите си. Представи си политическата класа, като мафия. Тази мафия НИКОГА няма да допусне промяна от някакъв обикновен човечец воден от идеали. Промяна без сблъсък е невъзможна. Ако искаш да оцелееш при сблъсъка, трябва да имаш ресурси. Вариантите за някаква промяна са два - или икономически, или физически. И за двата трябват много пари.

От: От: В коя партия/движение/формация бихте членували, или участвате?

По темата. Както казаш още в началото, симпатизирам на ДСБ. Подкрепям дясната идея, но пряко в политиката не бих се включил. Само с изхвърлянето на боклука в коша променяш нещо. Държавата, това са хората, ако всеки сам в ежедневието си прави по нещо полезно, той е полезен и спомага за тази промяна. Всеки с призванието си. :)

Извинявай, но си ... прекален оптимист. За хората по принцип и кой какво прави или би направил в ежедневието си... въпреки призванието си.
Помисли малко. Един чистач като изчисти, си е изпълнил призванието, един лекар, ако спаси живот си е изпълнил призванието. Къде точно е уравновиловкта за призванието и това, което всеки върши ежедневно за държавата, без пряко да участва в политиката? В създаването на закони, в критиката и адекватните предложения за по-добри резултати в обществото.
Да се жалваш безнадежно, че плащаш здравни осигуровки, а не получаваш качествено здравеопазване? Да тръбиш и протестираш как не може да се прави Метро докато улиците са с дупки и има наистина мизерстващи райони. Да недоволстваш, че няма култура, а де се поставят постановки по театрите само на познати, но не толкова талантливи автори. Еми няма как да се просперира и да стигнем всяка средностатистическа мирна държава.
Демек, в нашите условия проблемът е в Принципът и мисленето. Ако хората вземат реално нещата в свои ръце. С ясни планове и предложения, ще е много по-ефективно, отколкото да се цикли в недоволство и мизерия. Така мисля. Заемете позиция. Направете нещо реално. Станете министри. Променете нещо. Това е.

Обещанията са за балъците. Идеологиите на съвремените политици - също. Те се ръководят само от бизнес интересите си. Представи си политическата класа, като мафия. Тази мафия НИКОГА няма да допусне промяна от някакъв обикновен човечец воден от идеали. Промяна без сблъсък е невъзможна. Ако искаш да оцелееш при сблъсъка, трябва да имаш ресурси. Вариантите за някаква промяна са два - или икономически, или физически. И за двата трябват много пари.

Това звучи пораженчески и прекалено ... комплексарско.
Има много примери за хора без пари, които са успели да направят нещо и да остане след тях.
Това е предизвикателството. Всеки може с кинти. Покажи, че можеш без, а само с идеите си. Убедиш ли някого(дори един) с кинти в идеите си, ти печелиш всъщност.
Защо трябва винаги да се чака наготово или да се предпоставя Мафия?
Щото това е удобно оправдание.
Събери си добър екип, покажи, че си способен, пък те парите сами ще дойдат. Без да е задължително да си му/им роб или марионетка.

Това звучи пораженчески и прекалено ... комплексарско.
Има много примери за хора без пари, които са успели да направят нещо и да остане след тях.
Това е предизвикателството. Всеки може с кинти. Покажи, че можеш без, а само с идеите си. Убедиш ли някого(дори един) с кинти в идеите си, ти печелиш всъщност.
Защо трябва винаги да се чака наготово или да се предпоставя Мафия?
Щото това е удобно оправдание.
Събери си добър екип, покажи, че си способен, пък те парите сами ще дойдат. Без да е задължително да си му/им роб или марионетка.
И кои са тия примери за хора без пари, които са направили нещо в политиката? Дай ги.

Жельо Желев.

Ти сериозно ли?
Разбирам да ме питаш, да ти дам примери за хора заминали за Русия без пари и реализирали се в руската политика, да се затрудня, хора заминали където и да е другаде без пари извън България- ще те излъжа. Да, със заеми или други разни непатриоти, отчаяни, че реално те самите биха вложили дори и заем в живота си зад граница, вместо тук, ще ти дам.
Но 90% от тази недолюбвана администрация и народни представители са без кинти. Изключвам представителите ни в ЕС. Там си трябват сериозни совалки...

Жельо Желев.
Ти сериозно ли? :lol:

Ти осъзнаваш ли, че всички партии в момента са кратура на старите служби и съответните икономически кръгове възникнали от тях. Няма изключение.

Ти сериозно ли? :lol:

Ти осъзнаваш ли, че всички партии в момента са кратура на старите служби и съответните икономически кръгове възникнали от тях. Няма изключение.

Не, разбира се. Бог да го прости. Но всички времена си имат марионетките. Въпросът не е в това ти непременно да си с парите, а да убедиш тези с парите да влагат в теб и идеите ти.
И ако такова е ... конвенционалното мислене като твоето, какво правим? Пишем си по форумите, така ли?
На мен така ми е скучно. Ще пробвам да видя дали ... Батман няма да е следващият министър-председател.

Излизам центрист, но не смятам въпросите за коректни.

е да де, тъкмо до хитлер се пласираш

е да де, тъкмо до хитлер се пласираш
Не брат, според теста който даде, Хитлер е в горната част, на върха на фашизма. Аз се падам долу, по средата, една идея в ляво (празнувай) :mrgreen: Но тоя тест е некоректен, така че ми дреме :wink:

redrum е само за политик. Щом е готов да спори, че авторитаризмът е нещо много различно от диктатура. :)
Ако имаше елементарни познания свързани с политическата теория, щеше да знаеш, че има различни видове авторитаризъм и че тоталитаризъм и авторитаризъм са различни неща ;) Но дори и диктатура да е в Сингапур (според теб), резултатите им са впечатляващи :arrow:

Авторитаризмът и тоталитаризмът са различни форми на автокрация, на диктатура. :)

И ние ако сложим Крумовите закони, резултатите ще са впечатляващи, ама живеем в 21 век. Отделно тоя град/държава е амнайсе пъти по-малък от България. Представи си, че се приложи в страна с размерите на Германия, ще настъпи геноцид, тотален. :)

Авторитаризмът и тоталитаризмът са различни форми на автокрация, на диктатура. :)

И ние ако сложим Крумовите закони, резултатите ще са впечатляващи, ама живеем в 21 век. Отделно тоя град/държава е амнайсе пъти по-малък от България. Представи си, че се приложи в страна с размерите на Германия, ще настъпи геноцид, тотален. :)
Аха, живеем в 21-ви век, за това трябва да се оставим да бъдем мачкани, изнудвани и да ни се съкращава живота от корупция и беззаконие. Ми да ти сер@ на 21-вия век ;)

п.п. Това за 21-вия век ми е много любим аргумент. Утре, като някой от боята те хване и те пребие на улицата, за да ти вземе 2-та лева, да не забравиш да му го кажеш ;)

Къде съм казал, че трабва да го остави така? Моите възгледи и виждания си ги казах и ги следвам. Ама да ме върнеш в 19век. не благодаря.

Ако имаше елементарни познания свързани с политическата теория, щеше да знаеш, че има различни видове авторитаризъм и че тоталитаризъм и авторитаризъм са различни неща ;) Но дори и диктатура да е в Сингапур (според теб), резултатите им са впечатляващи :arrow:

И кво освен Сингапур и Пиночет в Чили - други примери ще дадеш ли? И някои богати на петрол монархии - ама там са монархии.

Щото аз ще ти дам поне 10 пъти повече примери на провалени държави с авторитаризъм или тоталитаризъм.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Само да вметна че и Пиночет и тоя на Сингапур са доста образовани хора (тоя втория е завършил Кеймбридж, а пък Пиночет е бил професор във военната им академия, най-млад офицер записан в академията им още една камара титли и неща е вършил преди да стане баш бос).

Ко ти се падне шофьор на автобус или редови офицер от КБГ отговарял за доноси и решавал дребни връзкарски проблеми - резултатите са трагични.

Ами разбира се, че е така. Националистическите авторитарни режими се водят от образовани хора. Комуноидите се провалят, защото са тъпи като гъзове. Не виждам някъде да споря по въпроса и да защитавам крадците на кашкавал. То и сегашната ни демокрация чат пат има авторитарен полъх (използват естественото влечение на народните маси към водач), но с физкултурници, бодигарди и начални учителки просто няма как да се получи :)

Аз пък не харесвам демокрацията. Има нещо плашещо и ... отблъскващо в тази неосъзната свобода на народа. Свободата не е за всеки, както и властта разбира се. Властта предполага ... смазваща отговорност преди всичко. Ти си си господар, но и ти си си виновен, ако решиш, че си много добър плочкаджия, но всъщност за нищо не ставаш, и не ти платят за положения труд, защото всъщност ти е била дадена свобода да правиш каквото искаш, за да се квалифицираш в каквото искаш, но накрая не става просто. Тогава кой е виновен? Държавата естествено!
Премодифицираните комунисти също не ми харесват, колкото и да повтарят и набиват думичката "социално"! Не може, просто не може някаква си тьотка като Емилия Масларова да си гушне едни милиони предназначени за социален дом в Стара Загора и после аз да повярвам в отцепилото се АБВ. А сега, знаете ли кой е главен секретар на социалното ни министерство. Някакъв си с фамилията Масларов!!! Е? Как да стане и да се изреже гнилото? Пълна сеч и абсолютно независими и необременени нови попълнения. И квалифицирани разбира се. А не верни кученца, които да ближат благодарно дадената им длан ...
Отделно пък ентусиастите като Бареков или лудите като Волен ... просто толкова мъка не бях виждала накуп.
Така звучи, че и аз реално сякаш не съм за никой и към никой. Но все пак моята идея и мисъл е да се променят нещата отвътре.

Сега остава да измислиш и как да се слага умен и образован човек начело на авторитарните режими, а не разни смотльовци.

Примерно Милошевич е учил право и е бил типичен номенклатурчик. Да не говорим че в неговата рода почти всички се самоубиват.

Резултат е войни, войни и пак войни и една камара трупове в бивша Югославия.

Така че не е много добра идея да попадаш на подобни авторитарни режими.

Горе