И аз подкрепям, че трябва да се махнат малоумните ограничения на скоростта. Сега тук някой да ми каже, че примерно подбалканския не се кара масово със 120 плюс
Няма населено място наблизо, пресечки и т.н Трилентов прав път, вижда се 5 км напред дето се вика. Ми няма как да ги спазват.
Лошото е, че едно носиш нещо, което е актуално, утре не се знае дали ще актуален закона. Факт е, че трябва да се внимава повече и определено да има толеранс на пътя. Този уикенд си направи един трип до Перник и обратно. Доста добре, много доволен от хората по пътя на там и на обратно. Няма нещо негативно, което да се сетя, освен, че един селянин отне предимството (беше тъпа силиконена заспа) на сватбари и се набута измежду тях. Колко мозък трябва да имаш, за да го направиш.
Интересно
Добре, съгласен съм, че е виновен,
НО на водача на джипа трябва да му бъде отнета СУМПС
Чл. 123. (1) Водачът на пътно превозно средство, който е участник в пътнотранспортно произшествие, е длъжен:
1. без да създава опасност за движението по пътя, да спре, за да установи какви са последиците от произшествието;
в) ако между участниците в произшествието няма съгласие относно обстоятелствата, свързани с него, те, без да напускат местопроизшествието, уведомяват съответната служба за контрол на Министерството на вътрешните работи на територията, на която е настъпило произшествието, и изпълняват дадените им указания.
Човека с шкодата е постъпил тъпо, сигурно не е знаел закона.
Ако знаеше закона, щеше да остане на мястото на ПТП и да звънне на 112.
Избягал от ПТП го третират като пиян.
А бе аз каквото ми е нужно да знам като шофьор, гледам да съм в течение с новостите. Но да ти цитирам закона, това мисля, че много малко шофьори го могат. Особено като някои от тях даже не са си правили труда да го попрегледат на листовките.Блинки, най-малкото заради такива ситуации трябва да познаваш закона.
Чл. 175. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв. водач, който:
5. наруши задълженията си като участник в пътнотранспортно произшествие;
Осъзнавате ли, че с дигането на глобите и с това, че вече няма да взимат точки се облагодетелстват мутрите и богатите? Боли го фара, че ще го глобят евентуално 500 лв. (той и до сега си е карал с 250-300 км/ч, ама сега поне само пари ще киха и книжката му е в безопасност). За превишение на скоростта над някаква степен - взимане на книжката и това е. Никакви парични глоби и простотии.
И това е така, но поне много от хората, които нямат пари, ще започнат да се замислят как да карат. Аз съм за още по-големи глоби и отнемане на книжка при превишена скорост, а при употреба на алкохол и шофиране - направо да се отнема книжката завинаги. Също така и на пешеходните пътеки трябва да има камери, защото никой не спира.
Като цяло, глобите не би трябвало да са пречка за никой, който кара по правилата.