Да върнем ли червените репи в "За форума"? (анкета)

Да се върнат ли репутациите?

• Да

Votes: 52 58.4%
  • Не

Votes: 33 37.1%
  • Не мога да преценя

Votes: 4 4.5%

• Общо гласове
    89
Да дефинираме какво е спам, какво е тролене и замърсяване на тема? Мисля, че всички знаем. Обиди знаем какво е.
Аз в този форум съм потребител на услуги и продукти . Плащам си за тях и ако съм доволен повтарям.Влизам и търся и полезна информация . Проблема е че под всяка обява за услуги , които се предлагат не можеш да видиш мненията на доволните и недоволните потребители , защото 7-8 човека обясняват как тази услуга не стува , забелязвам че това са едни и същи потребители.Така пречат на хората който предлегат услугите и на тези който искат да ги използват.В темите който има полезна информация също има много спам и обиди пак от същите потребители . .Примерно в обявата "Предлагам изработване на малъкфирмен сайт " Sky е оцапал цялата тема както и много други теми , защо не си направи негова обява и да остави ние потребителите да изберем кои да използваме . Виж темата "Вие крава ли сте " потребителя Remind какво прави - спам и обиди , ако не разбира темата просто подминава и оставя хората с интерес към нея да водят дискусия .В повечето теми трудно се откриват полезните неща между многото спам и заяждания.Защо като има правила , админите не наказват хората които обиждат и спамят качествените теми ?

Като гледам си регистриран от 2016 и си оцелял, не са те убили с камъни? Стига глупости и тъпотии, с репутации нещата много добре се регулират. А зачервени е нямало, освен някой нов, впрочем и аз светих в началото бая, после взех че се оправих, нищо няма да стане ако някой стане червен като е нов, освен ако не е някоя драма кралица като бандито да плачка после в темите, защо някой и е дал ряпа, ама като гледам и тя се е оправила, щото по нейната и твоята тъпа логика, тя + ти да сте зачервени отдавна и да ви няма във форума, щото сте много меки и сте щели да се обидите?
Ти май от сега си се настройл да хейтиш, като ти гледам постовете.

Аз в този форум съм потребител на услуги и продукти .
Значи си сбъркал адреса. Не си за тук, а за OLX. Тук е форум и целта е да се споделят мнения навсякъде. Търговията е странична екстра, а не основна функция.

Аз в този форум съм потребител на услуги и продукти . Плащам си за тях и ако съм доволен повтарям.Влизам и търся и полезна информация . Проблема е че под всяка обява за услуги , които се предлагат не можеш да видиш мненията на доволните и недоволните потребители , защото 7-8 човека обясняват как тази услуга не стува , забелязвам че това са едни и същи потребители.Така пречат на хората който предлегат услугите и на тези който искат да ги използват.В темите който има полезна информация също има много спам и обиди пак от същите потребители . .Примерно в обявата "Предлагам изработване на малъкфирмен сайт " Sky е оцапал цялата тема както и много други теми , защо не си направи негова обява и да остави ние потребителите да изберем кои да използваме . Виж темата "Вие крава ли сте " потребителя Remind какво прави - спам и обиди , ако не разбира темата просто подминава и оставя хората с интерес към нея да водят дискусия .В повечето теми трудно се откриват полезните неща между многото спам и заяждания.Защо като има правила , админите не наказват хората които обиждат и спамят качествените теми ?
А ти освен да четеш, мислиш ли? Отиди пак и виж кои осра темата.

освен ако не е някоя драма кралица като бандито да плачка после в темите, защо някой и е дал ряпа,

За трите години, откакто съм тук не съм ревала за дадена ряпа - връщала съм жеста моментално. Споменах за ряпата (една от мнооогото), която uphero-sky ми даде с ''мил'' коментар, за да илюстрирам по какъв повод и как се раздаваха. Аз му я върнах веднага с коментар ''духай бе, педал'' - е кое му е продуктивното на това? С репите става детската градина, ама няма проблем - върнете ги. Мен от тях не ме е страх. Получавала съм доста, но положителните винаги са били повече... и аз се чудя защо? :D

Последно редактирано:
Гласувах с "против". Доводи на страница 2 или 3. Няма да ги повтарям. Лека вечер на всички! ☺

Гласувах "За".

Преди седем години започнах едно 'наивно' сайтче на уеб конструктор. Нищо не разбирах от кодене. Направих го на поддомейн. Кефех се като малко дете (но сега ми е яко смешно). Попаднах на форума и първата ми цел беше да си плесна линка тук. Това прави всеки нов потребител. Влиза с краката нагоре, мислейки си, че светът е негов. Да, обаче срещнах яка критика. Получих и няколко червени репи - не светнах в червено. Колкото и да ми се срина желанието за този сайт, колкото и да се сърдех на някои мнения, тъй като съм търпелив дух, приех критиките. Взех си поука. Почти две години не писах. Наблегнах усърдно над работата по сайта. Четях из форума и където ме отведеше Гугъл. Експериментирах доста. Купих домейн и хост. Преминах на ръчно кодене. Усъвършенствам го всеки ден, защото ИТ технологиите не спят.

Мнението ми е, че репутациите са като училищните оценки. Животът е училище. Никой не се ражда научен, но от грешките си се учи. Ето и първата ми тема, за да се посмеете... ;)

Админите винаги са били прекалено скромни в раздаването на бананите, за това системата с реповете работеше донякъде.

реп < бан
Още работи, повярвай. Знаеш ли колко баба имаше последния месец за спамарите. :)

Гласувах със "ЗА" за мир и разбирателство.

Искрено Ваш,
Владиката
Мир Вам

Много мрънкачи. Много.
Щото все в саксия са расли и си им личи по темите, които пускат. В повечето случаи не успяват да дефинират тем(з)ата си.
Пичуе и дами, живота е сурав и курав. Ако не се научите да ви шляпат, цял живот мекотели ще бъдете.
Ако не прекрачите границата, никога няма да научите къде е тя. Зад границата може да има провал, но може да има и награда.
Предприемача е биткаджия. Той е агресивен. Предприемача знае, че може да получи шамар/и.
Ако не сте такива, станете чиновници. Не сте за собствен бизнес.

А сега по същество:
Днес попаднах на нещо. И го препоръчах, без да съм го видял. Което правя изключително рядко!
Защо ли?
Попаднах на една книга-епопея. Автора е грузинец. Описва неща, станали в Грузия в края на 19-ти и началото на 20-ти век.
Човека е имал, казано по съвременно, топки. Яки топки!
Съден е от НКВД (потърсете си какво е това). Обявяван е два пъти за "Враг на народа".
Общата сума на присъдите му е 83 (осемдесет и три) години.
Написал е книгата и е останал в историята.
Шамаросван е и е получил безброй "червени репи". В реалния живот.
А вие се коркате от неща от виртуалния живот.
ДГЕ!
Реален живот ли имате или виртуален?!

ЗА!

Първи гласувах и го направих 1-1 :D ама сега видях, че се изисквало допълнение към бюлетината :D

Само да кажа на заблудените души, че репите са за тия с комплексите. Щяло да има контрол с репите....пълни глупости са това. Ще стане пак същото- едни тъпанари, на които постовете им са от 2-3 изречения като половината им е хранилка как са се усмелили да се пита такова нещо, а другото е линк в Гугъл или крив пример от някой сайт. Не ми се коментира повече, но ако сами не се контролираме, ако щете и червени репи на онази работа да им слагаме, все едно .

Гласувах против, защото през, целия си престой тук имаше двама трима яко зачервени и то заслужено. Но всичко друго с тия репутации беше извращение - "връщане на услугата", някой в мензис е решил, че трябва да даде, щото бил тъп въпроса и подобни. Като цяло репутациите не гарантират контрол, но гарантират драма кралиците да си имат тулче, щото другото е малко за игра, ако ме разбирате. ;)

Гласувах "За".

Мнението ми е, че репутациите са като училищните оценки. Животът е училище. Никой не се ражда научен, но от грешките си се учи. Ето и първата ми тема, за да се посмеете... ;)
буахаха, здраво съм те бил хейтнал :D
И мен ме бяха насолили може би още по-брутално, аз бях влязал да рекламирам bux.to сайтове :D

Гласувах със за, защото форума не се модерира и това е хубаво, но репите подържат реда. Нещо като граждански контрол. За 5 години в тоя форум не съм видял някой неоснователно зачервен. Има неоснователно незачервени, но това е друга тема. Ако те зачервят в началото можеш да си направиш сметка веднага, че някъде бъркаш. Естествено ако имаш 2 грама мозък в главата си. В началото имах големия късмет да не ме зачервят. Но пък ако ме бяха зачервили може би щях да си направя накакви изводи и да се адаптирам. И аз съм "турял" по някоя ряпа и на мен са ми поставяли червена репутация ,ей така, за спорта или за вражда от друго тема, ама в общ план не съм губил зелената си репутация, както и никой от старите членове, освен ако не се издъни като куче.

Откак репите ги няма форума е гола вода. Сигурен съм, че ако се изкарат статистики ще се види, че броя на посовете е паднал драстично, а броя на смислените работи - още повече. Пазара е замрял, няма нищо ново и интересно като услуги и продукти. Има нужа от промяна и може би репите ще внесат такава. Напоследък постоянно се скарват накакви хора в някоя тема. И аз съм го правил, буквално за да разтуша от тежък ден или нещо такова и си го изливам на някой невинен. Ако имаше репи, може би нямаше да го направя по точно такъв начин, защото щях да знам какво ще последва. В момента нищо. Спамът е на макс и то се подържа от стари членове. Трябва да има мерки за справянето с него. Иначе ставаме бг мамма. Преди наколко дни бях отчел и силна неграмотност в менията. И то потресаваща. И аз допускам грешки, че понякога пиша от телефона и не си редактирам постовете, но тези случаи си личат. А там в най-новите постове имаше 3-4 силно неграмотни теми още от заглавието.

Аз ще гласувам "За". Тези които искат репи в момента тролят най-много и смятам, че те ще имат честта за най-голям брой кореноплодни. Иначе когато се регистрирах имаше такива негативни оценки, честно да си кажа не помня да са ме стряскали. Един път помолих @Blinky да почисти моя тема от тролско съдържание. Не е ли за това Report? Форумното съдържание надали ще се подобри с въвеждане на това.

Аз ще гласувам "За". Тези които искат репи в момента тролят най-много и смятам, че те ще имат честта за най-голям брой кореноплодни. Иначе когато се регистрирах имаше такива негативни оценки, честно да си кажа не помня да са ме стряскали. Един път помолих @Blinky да почисти моя тема от тролско съдържание. Не е ли за това Report? Форумното съдържание надали ще се подобри с въвеждане на това.
Разбира се, че няма да подобри. Пиша го, защото в този форум съм сигурен, че работят 2 неща за контрол - това е нашата култура най-вече и рипортите, ако на някой културата му не е много на ниво. Репите показват реално кой е пълен идиот (ако има само такива и то от хора, които по принцип не ползват репи, но за него са направили изключение - както аз за 2-3ма през целия си период тук), така и кой с стъпил леко накриво (било то в началото или през престоя си тук). Идеята на репите е преди всичко една - да се гледат и от кой се дават. Ако някой си шари нон стоп хората, щото не е на кеф, мисля, че тежестта им е никаква, но ако има освен от неговите репи, така и от по уравновесени потребители, то тогава определено значи нещо и трябва да се вземат под внимание. Това е цялата врътка около тях. За това е редно при проверяване на потребителя защо има негативна репутация - да се види кой му я е дал и най-вече защо. Извинявам се много, но да те ушляпат за това, че си бил задал "тъп въпрос" си е пълна тъпотия. ;)

Горе