От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав
Искам да шерна още нещо, защото последно време видях, че не само мотивационните писания дават полоцителен резултат върху потребителите, но и ги кара да се замислят. Ето и както ще добавя след като погледнето картинката и се замислите, както аз го направих, като я видях:
Темата е предимно за хора, мислещи, че всичко е невърможно, че когато почнат да правят нещо шанса да стане е или, в най-добрия случай, 50:50 или минимален. Като винаги лавират в долните граници на %-товото отношение. Не за друго, но това никога не е било печеливша стратегия, не само за тях, но и за всеки около тях. Ако показвате слабост във всяко едно отношение, хората малко или много ще спират не само да разчитат на вас, но и ще пренебрегват както мнението ви, така и всяко едно ваше действие. Защо? Защото не ги карате да си мислят, че ще успеете. Но защо, пак? Защото това е менталната настройка, която им показвате в някои, ако не и в повечето ситуации.
Като начало искам да кажа на новите потребители и тези, които са от едно време, но все още не са се престрашили да пишат тук, а много им се иска. НЕ СЕ СДУХВАЙТЕ или ПРИТЕСНЯВАЙТЕ! За всичко има първи път, даже и да не сте на нивото на останали, не е нужно да сте. Фактът, че сте се регистрирали е доста показателен, че вие определено имате място тук. А писането - разсъждавайте на него, като на първи крачки в това приключение, наречено онлайн бизнес. Никой няма да ви упрекне в нищо. Аз лично като съм почвал съм се бутал и писал, ровил и наблюдавал. Бях много назад от всички и не виждах дали някога ще стига нивото им. Имах съмнения за себе си, и по-скоро за себе си, като човек занимаващ се с това.
Опитите и практиката, многото прочетена и усвоена инфорамция, ме накараха да погледма нещата малко по-оптимистично. Не съм стартирал тази тема, за да юркам и обиждам. Това никога не е било в стилът ми. А защото знам какво преживяват тези, в които има нотка съмнение или несигурност. Знам също така, че те са силни личности в живота, водещи, непрекъснато саморазвиващи се. И в същото време те са малки деца, несигурни и търсещи подкрепа и насока в това ново за тях начинание. Не само искам да ги окуража в тази тема, но да има кажа, че всеки един потребител тук е минал през това и той най-добре техните вътрешни емоции. Споделящите и можещеите някога са били учещи се. Винаги го имайте това в предвид, когато поглеждате назад и си казвате "не, това не е за мен". Напротив това е за всеки, който залсужава да го има.
Бъдете позитивни и положително мислещи както за професионалния си живот, така и за личния. Предполагам на много от Вас ви се е случвало да желаете нещо толквоа силно, че да виждата накрая резултата му, без той реално да е дошъл. Примерно искате един хубав сладолед с шоколадова глазура. Вие преди да сте излезле от Вас вече усещате вкуса му, както и ръката ви - как го държи към устата Ви. Пренесете го и тук. Вече го виждате, а то реално не се е случило. Но знаете, че ще се случи и за това вече "усещате" бъдещото му съществуване.
Дано съм успял да мотивирам хората, които все още имат съмнения. НЯМА ОТ КАКВО ДА СЕ СТРЯСКАТЕ. Знам, че всичко ново е плашещо, но няма нищо по-хубаво от това да разберете, че страхът е бил излишен. Знам го от личен опит. Вие сте на ход.