Че то и сега сега се минава от там с паспорт
Да, но вече ще се преминава без да минаваш граничен контрол. Ще си в опашката с редом до французи, испанци, германци и и прочее.
Krumov каза:
Ако няма превалутиране ще плащаш за трансфера споко. Минаването на дадена граница ли те прави човек?....
Както казах по-горе - няма да ни делят в отделни редички сякаш сме прокажени. А за трансфера - и сега се плаща такса. При всяка банка - различно. Всяка година по няколко пъти банките си вдигат тарифите. За щастие има и други услуги, които може да се ползват.
NovaPS каза:
А, цената, която ще платим? Драсни два реда за нея. Условията на Австрия ги разбрахме, дай нещо за тях.
Обсъждам финансовия аспект и удобството. Дали ще вкарват или няма бежанци - никой не знае. Нищо официално не е съобщено (да е взето решение). А за Австрийските решения и условия - питай Австрия, аз съм от Варна.
По-ниските разходи за трансфер на стоки обаче ще се отразят положително на бизнеса в страната, както и на инвестициите. Това вече го споменах по-рано. Чакането на границите ще намалее. Оборота на стоки по пристанищата ще скочи (ако нашенци ги развият малко поне). Но това е при пълноправен Шенген. Сегашното...е някакво междинно решение, но няма да сме първата страна в съюза, която влиза постепенно. Австрийците според мен си спечелиха още до една година забавяне и се опитват да извиват ръце. Нормално е, следват си интереса. За останалото - отговорно е нашето правителство и ние като граждани дали ще им позволим да вземат неизгодни за държавата решения.
След като сме избрали да сме в ЕС, нека сме както трябва. Пословична е нашенската непросветена недоверчивост. И преди съм казвал - еврото го ползваме и сега, преди това бяхме на марки, а лева умря окончателно през 90те. Закръгляне и спекула ще има по магазините, но вината ще е от лакомията на нашенските търговци, а не на еврото. Правителството най-вероятно ще предприеме някакви закъснели мерки както направи хърватското.
nandibandi каза:
За икономиката Да, но не и за правителството. Питайте тагарев за плановете му за Черно море. Тоест, как Черно море е от значение за националната сигурност на сащ?? Туризъм таратанци като залетят ракетите към родните курорти.
Не малко депутати имат хотели по черноморието. Туризма вкарва не малко пари в държавния бюджет, затова и няма как да не е важен за правителството. С Тагарев не съм братовчед за да си приказваме. Ако вземе решение, което ни застрашава - има начин да изразим несъгласието си. До момента база с въоръжение на НАТО има в Румъния, в България няма. Туризъм може да има и след ракетите като продаваме билети за посещение на отломките, а отстрани въртим кебапчета и продаваме рахат локум, бански, пояси и рисуване по тялото (на картини как падат ракетите). От всичко може да се вадят пари. Например от организирани обиколки на стари сгради от комунизма, но за това трябва да се мисли, да се вложат малко пари...това е и причината за кебапчетата, локума и дюнерите - залагаме винаги на най-лесното и колкото се изкара за деня. Тъкмо и проблема с недостига на парко места ще се реши, както и с остаряващите панелки! За всичко е помислил Тагарев ама сте неблагодарни!