Съгласен съм за образованието, ноа з се образовам сам, не ми е нужно някой професор да ми предподава нещо, достатъчно е да прочета няколко книги по въпроса.
Пък за бизнеса нищо не разбираш от над 5 години съм в "играта", както онлайн така и офлайн. Да не ти говоря, колко съм наемал и уволнявал, голяма сигурност няма що. Едно мое решение и целия им живот се променя на програмистчето или инженерчето. Пък и да е лекар не ми пука, че има сигурност, ако си кадърен бизнесмен ще имаш пари до края на живота си + свобода. Не ми трябва служебна кола, имам си своя, по-хубава от която и да е служебна, а от банките заеми избягвам да взимам, няма нищо по-лошо от това да си в дълг ама нищо по-лошо, така че не ми пука дали ще ми дадат или не, макар и да съм сигурен, че няма да имам никакъв проблем да взема заем.И сега си менажирам хора, както и проекти, обаче аз избирам кои хора, както и аз избирам какви да са проектите, а не да ми се казва.
Криза или не, също не ми пука, с кризата се оправдават аматьорите, минал съм през 2008-ма и то точно като нещата набихара скорост, тогава оцелях, пак ще оцелея. Сигурноста е илюзия, защото точно през 2008, уволних около 25% от работниците си, аз все още си правих пари, а те изведнъж се оказаха без работа и пари. За каква сигурност говорим?
Но виж, прав си за мисленето, само че ти си този, който е назад, ти си работник, аз съм бизнесмен, затова не ме разбираш. Това може би е най-лошото в България, като се види успял бизнесмен се вика че е измамник, престъпник и т.н. Като видят някое докторче или някакво лапенце с костюмче и работа в офис им светкат в очите и си мислят, че това е голямата работа. Малко хора осъзнават, че бизнеса храни света, докторите нямаше да струват нищо, ако не беше бизнеса и доказателството за това е всяка една страна от 3-тия свят, колко пари взимат докторите там? Бизнеса е това, което развива света, това което прави иновациите и това, което храни хората.