Много добре знам какви са процедурите за прием в детска градина, макар и наистина да нямам все още деца. Няма нужда да ми ги обясняваш и да се правиш на много важен. Като човек който от вече не знам колко години живее с различен настоящ и постоянне адрес мога да ти цитирам и коментирам почти всяко положение в тази насока.
И все пак, щом за теб е по-важно да отидеш на почивка в деня на изборите, вместо да гласуваш, то значи не ти е виновна държавата.
Казах ти, пътувал съм по 300 км в посока, за моя сметка, за да отида да гласувам, защото съм решил, че ми е важно. След като ти си си насрочил почивката в деня на изборите, значи тя ти е по-приоритетна.
Не може да очакваш, че държавата ще седне да прави ултра специална организация и да харчи милиони заради някой екстремален случай в който някой не можел да се яви в секцията или да подаде някаква молба предварително.
За по-масовите случаи като ученици, и студенти в други градове, карантинирани, трудноподвижни инвалиди, настанени в болници, лица зад граница, моряци, гласуващи по настоящ адрес, лица участващи в организацията на изборите и т.н има създадена организация.
Интересно ми е и за коя листа очакваш да гласуваш, ако живееш в София, но отидеш на почивка в МИР Бургас или Варна, че сега е сезонът на морето? До колко според теб се очаква да познаваш кандидатите?
Искам да ти кажа, че нещата не са толкова лесни, колкото ги изкарваш. На теория вско може, но на практика, нещата не стоят така.