От: Кажете мнението си за УНСС
И аз тази година съм абитуриент и твърдо съм решил да вляза в УНСС, за сега уча що годе сериозно и съм намалил работата. Насочил съм се към направление "Икономика и Бизнес" понеже си харесах специалността "Бизнес информатика".
Кажете някакво мнение за тази специалност
"
Специалност “Бизнес информатика” под различни наименования има над 35-годишно история в УНСС. Подготовката на студентите е широкопрофилна и включва дисциплини, свързани със съвременните информационни технологии и информационни системи, както и дисциплини по математика, икономика, количествени методи в управлението и др. Обучението дава нужната теоретична подготовка, като наред с това има приложна насоченост, целяща завършилите специалността да могат да разработват програмни продукти, както и да осъществяват дейностите по проектиране, програмиране, внедряване и поддържане на управленски информационни системи, обслужващи различните равнища на управление.
Разработването и експлоатацията на програмни продукти за обслужване на офиса и управлението осигуряват на завършилите тази специалност реализация, свързана със създаване на приложен софтуер и Web приложения и сайтове, внедряване на съвременни информационни технологии в различни стопански дейности, както и в областта на издателските системи.
Завършилите специалността могат да работят в софтуерни къщи, в различни области на стопанската дейност, като по-конкретно тук се включват държавна и публична администрация, финансови институции и банки, фирми и учебни заведения, където те могат да работят като разработчици, внедрители и администратори на информационни системи, мениджъри на проекти и др. "