И малко допълнение:
Всеки, който иска може да успява. Винаги са ме дразнели "балканските нрави", ето защо и някои хора ме намират за "луд", "странен" и антипод на образа на "Бай Ганьо". Българинът не успява не заради скапаната образователна система ( която наистина е повече от много скапана ) или заради "скапаната държава", ами заради самия себе си. В този университет имаше доста чужденци, имаше и българи, но "Ганьовци" нямаше. Заради студентите, които се занимават с безразборен секс и си мислят, че са големите баровци като си купуват салфетки в Плаза ( или както и да се казваше ), вместо да инвестират в образование, сме на този хал. Като си поговоря с произволен 40 годишен дебел чичка с потник веднага ми става ясно защо е беден и защо има толкова проблеми, въпреки че той обвинява всички околни, но не и СЕБЕ СИ за нещастието си. Други наблюдения и част от статуквото, на което всички робуваме:
1) "Образованието е пари"
Познавам много хора, които без пукнат лев в джоба са следвали във въпросния университет - съгласен съм, че в такъв случай усилията са много големи, но Е ВЪЗМОЖНО. Образованието и ценностната система няма общо с парите. Аз, като човек, който е учил там, мога да кажа, че няма нищо общо с България. Определено имаше такива, които бяха влезли с пари, но не всички. Ако си читав кадър - успяваш.
2) "Системата е проблемът"
Системата ни определено е отвратителна... НО, тук има едно голямо НО. Има учители и УЧИТЕЛИ.
3) "Няма проблем да се напия"
От всичко най-много мразя ПИЯНСТВАНЕТО. Не може да се напиеш като свиня, а на следващия ден да имаш лекция... никога не съм го правил, съответно никога не съм имал проблеми. Това определено е ПРОБЛЕМ, който подсказва за истинска лабилност и предване пред елементарни трудности. Да намираш успокоение в АЛКОХОЛА е нещо, което гарантира провал. Винаги съм обичал чаша качествено уиски, но това да влезеш в дискотеката и да не излезеш до сутринта, че и да пиеш с литри...
С други думи, ние си градим живота. Мотивираните и амбициозни хора успяват по един или друг начин. Никога също така не съм разбирал термина "БЕЗРАБОТИЦА". Безработица в България няма, има липса на кадри. То е хубаво неграмотното население без елементарно образование наистина да умира от глад, такова няма да бъде нужно в следващите 20 години с този бум на технологиите. Още докато следвах късах предложения за работа с доста добри суми за България ( а имах и от Америка ), в които ми се подмазваха как ли не и с какви ли не коли, суми и придобивки. Следвах моя начин на живот - точно така, както аз исках го направих и мога да кажа, че съм успешен. А относно любимият ми въпрос за услугите за 10 лева и форумните тролове - интернет бизнесът ми е едно хоби, които ще си остане хоби. Не целя да спечеля, нямам много свободно време за такъв тип бизнес, имам си финансови средства. От малък се занимавам само с писане, сега също се занимавам с писане. Винаги съм обичал да натривам носовете на хората. Природа...