Тая тема е неизчерпаем източник на спорове, пропаганда и откровени глупости
Само се зачетох леко в "документа", който казва какво да се прави в окупираните страни, пропускам факта че е снимано само главата на документа, както и сайта, в който е публикувано, но доста комично звучат нещата от рода на "заводите да изхвърлят отпадъчните води, в реки, които се ползват за питейна вода", което нали е пълна глупост и няма какво да се коментира-храна за наивници.
Друг интересен факт и звучи като онзи виц, в който попитали колко са броя на партизаните и отговорът бил че не се знае точната бройка, защото още се появявали нови и нови, това по повод че всеки втори бе "активен борец". Сега със същият смисъл могат да попитат колко са дисидентите и отговорът да е същият, че не се знае, още излизат репресирани
Друг интересен мит е и че видиш ли за виц, влизаш в Белене, пък аз нямам нито един познат, чиито роднини да са заточвани в Белене или подобни лагери, баща ми пък бе доктор и голям майтапчия, колко вицове разказваше човека, беше душата на компанията, но пък не е имал проблеми, а не е бил член на бкп.
Аз лично и не си спомням да имаше кражби, някакви злодеяния, както по-рано казах, нямам и познати, които да са ставали обект на посегателство.
Но загубихме много, ясно е това, само като погледнеш другите държави...Обаче и това не е много ривалентно, защото от друга страна, доста държави също са били зле, защото са нямали природни ресурси, като например...Норвегия. Имам приятели там и знам че до преди 25-30 години са били доста зле хората, преди да открият нефта.
Ако в тази държава имаше хора, които мислят за държавата и за хората в нея, до сега да са поискали репарации от всички държави, които са ни мачкали, като се почне от турция, Англия, Германия, русия, че дори и САЩ.
Но просто народа ни, както и тези, дето сме избирали да ни управляват, никога не са мислили с главата си.