Какво мислите за казармата?

От: Какво мислите за казармата?

лек оффтопик, но не мога да се въздържа, да не споделя.
При положение, че съм жена и аз разбрах още от първото уточнение на Крумов, не мога да схвана, какво не е ясно?
И се сетих за предаването "Къртицата" преди време и там участваше една фолк-дива, която виждах и чувах за първи път- Емилия. На всяка мисия като обясняваха тя задаваше поне десет пъти по смисъл едни и същи въпроси. Впоследствие единия водещ сподели, че са били много повече. Не й беше ясно и това си е.

По някакво стечение на обстоятелствата някакъв човек новобранец се оказва до вратата. Не е само той новобранеца. Ако той е носил вода, останалите са донесли въглища за печката, оправили са леглата или спалното, лъснали са кубинките на старите. Не за го карали да пие водата, с която са си измили ... краката, а просто да им донесе вода. Според едно поверие дори, когато някой ти донесе вода, му се опрощава един грях. Християнско е, така да се каже!
Но човекът решава, че не е слуга или роб и се оплаква на другарката. Отнасят го и останалите новобранци, които не са носили вода. Честно ли е?
Ако бяха по-агресивни и още в даскалото, щяха да го пречакат след училище и да му теглят един бой без видими белези и повече без да го молят всеки ден да им носи.
Така вероятно е по-ясно. Мижитаците наистина не са за казарма. Като те ранят и имаш нужда от глътка вода, той не е длъжен да ти донесе, щото не ти е роб, нали така?

От: От: Какво мислите за казармата?

По някакво стечение на обстоятелствата някакъв човек новобранец се оказва до вратата. Не е само той новобранеца. Ако той е носил вода, останалите са донесли въглища за печката, оправили са леглата или спалното, лъснали са кубинките на старите.

Дам, сготвили мусака и направили кекс ахаха :lol:

Ши умра от смех с вас честно. :lol:

От: От: От: Какво мислите за казармата?

ооо, чета, чета!

Не не четеш. И той и аз сме от ходещите за вода. Оплаква се той, страдат : той, аз и останалите новобранци. Страдаме не от бой, а от гонка по служба и устав. Което е в пъти по неприятно от 2 шамара зад врата

И не се хваля. Ако някой прави грешки и последствията ги понасям и аз правя така, че да не повтаря грешката си втори път.

От: От: От: Какво мислите за казармата?

Дам, сготвили мусака и направили кекс ахаха :lol:

Ши умра от смех с вас честно. :lol:

Кое точно ти е смешно?
Според теб е смешно, хората когато са при определени условия, повечето да ги гърчат заради един? И после да се обвиняват безмозъчните шапкари?!
Ми добре, смей се.
В реалния живот дано не се сблъскваш с подобни мижитаци. Щото казармата е до време, но в живота някой сульо ще блъсне с колата пешеходец и ти ще си виновния и ще го лежиш. Тогава се сети колко ти е било смешно в тази тема!

От: От: От: От: Какво мислите за казармата?

Кое точно ти е смешно?

Разсъжденията ти дето са в стил 3 годишни момченца на скаутски лагер. :D

Според теб е смешно, хората когато са при определени условия, повечето да ги гърчат заради един? И после да се обвиняват безмозъчните шапкари?!
Ми добре, смей се.

Била ли си там да знаеш дали е било така и как точно му се НАЛОЖИЛО да ходи за вода на 10 човека?

Относно доносничеството аз съм против и съм го писал 1000 пъти из форума, но въпроса е друг тука.

В реалния живот дано не се сблъскваш с подобни мижитаци. Щото казармата е до време, но в живота някой сульо ще блъсне с колата пешеходец и ти ще си виновния и ще го лежиш. Тогава се сети колко ти е било смешно в тази тема!

Хахаха пак забавления. Ако някой сульо блъснел пешеходец и аз ще го лежа ти четеш ли си писаници въобще?

Очевидо имаме различно разбиране за смешни неща.
Не си ми интересен... с липсата си на досетливост. Предпочитам да не ти отговарям на необоснованите нападки.
Сигурна съм, че и ти си си изкарал като царче, но само си си загубил ценното време.
Ако някога се сетиш за този разговор се надявам да не е с лошо и да не съжаляваш.

От: От: От: От: Какво мислите за казармата?

Не не четеш. И той и аз сме от ходещите за вода. Оплаква се той, страдат : той, аз и останалите новобранци.

Тогава защо се е оплакал ако всичката работа е поделена честно?

От: От: От: От: От: Какво мислите за казармата?

Тогава защо се е оплакал ако всичката работа е поделена честно?

Ами хайде де няма логика. Просто си е свикнал да се оплаква и смята, че ротния е Майка Тереза :)

От: От: От: От: От: От: Какво мислите за казармата?

Ами хайде де няма логика.

Ами това исках да чуя... всъщност бях сигурен.
Можеше да го кажеш веднага след първия ми пост, а не всеки път да мисля как да ти задам един и същ въпрос по различен начин.

каква е ситуацията:
1. задължителната казарма няма да се върне в близките десетилетия (да не кажа никога).
2. за да има някакъв шанс, трябва партия която иска това да е управляваща - такава няма и няма да има докато в парламента са ГЕРБ, БСП и ДПС
3. Не може да задължиш един пълнолетен човек да работи/УЧИ каквото и да е било. В "европа" сме. Има договор с ЕС/НАТО и Програма за модернизиране на армията - никъде няма и дума за казарма.
4. Недоразумения като КАПУТА използват темата за да залъгват хората с казармата. Той използва такива теми които се обсъждат широко за да излъже максимално много хора. Капута не може да събере такова мнозинство за да реализира идеята (ненормален ли си да помислиш, че може да бие ГЕРБ, БСП и ДПС на изборите?). Дори да спечели изборите и е политическа сила Н1 - пак няма да стане.
Тогава ще се оправдае примерно с ЕС и гласовете които е получил заради тази идея ще бъдат излъгани - но те са си виновни и го заслужават.

От: От: От: От: От: От: От: Какво мислите за казармата?

Ами това исках да чуя... всъщност бях сигурен.
Можеше да го кажеш веднага след първия ми пост, а не всеки път да мисля как да ти задам един и същ въпрос по различен начин.

каква е ситуацията:
1. задължителната казарма няма да се върне в близките десетилетия (да не кажа никога).
2. за да има някакъв шанс, трябва партия която иска това да е управляваща - такава няма и няма да има докато в парламента са ГЕРБ, БСП и ДПС
3. Не може да задължиш един пълнолетен човек да работи/УЧИ каквото и да е било. В "европа" сме. Има договор с ЕС/НАТО и Програма за модернизиране на армията - никъде няма и дума за казарма.
4. Недоразумения като КАПУТА използват темата за да залъгват хората с казармата. Той използва такива теми които се обсъждат широко за да излъже максимално много хора. Капута не може да събере такова мнозинство за да реализира идеята (ненормален ли си да помислиш, че може да бие ГЕРБ, БСП и ДПС на изборите?). Дори да спечели изборите и е политическа сила Н1 - пак няма да стане.
Тогава ще се оправдае примерно с ЕС и гласовете които е получил заради тази идея ще бъдат излъгани - но те са си виновни и го заслужават.

Дреме ми на мне за Бареков и неговите напъни. Казарма като предишната е логично да няма. Но трябва да има някакв форма на задължително военно обучение та ако ще 1 месец да е. В европа сме но ни задължват много други които дори ни удрят по джоба.

мъже.jpg

Убавци.....

То педераси има и в армията, както и дори в древна Спарта, дето са ги закърмвали с война. Така, че от тях отърване няма. Но това е друга тема.

Дреме ми на мне за Бареков и неговите напъни. Казарма като предишната е логично да няма. Но трябва да има някакв форма на задължително военно обучение та ако ще 1 месец да е. В европа сме но ни задължват много други които дори ни удрят по джоба.

А трябва да ти дреме. Той продължава да лъже и утре ще вкара еди депутат които да обслужва лобистки интереси.
Относно военното обучение - като идея не е лошо, но в ситуацията в която сме - не може да си го позволим.
Предпочитам парите да отидат за модернизация на армията, а не за 6 месечно "обучение".

То педераси има и в армията, както и дори в древна Спарта, дето са ги закърмвали с война. Така, че от тях отърване няма. Но това е друга тема.

Точно тук е тънката нишка - на колажа по-горе има снимки само на мъже.
Дали тези вторите се държат като такива е друг въпрос, но едно е ясно: влезе ли гей в казармата, гей ще излезе. Т.е. няма файда ако ще връщаме казармата с тази цел.

Темата бая дълга, ама няма анкета
Щеше да е хубаво да се види как ще гласуват хората на въпроса ЗА или ПРОТИВ казармата

Не е разбира се целта на казармата да лекува обратни. Кой с кого се пори си е негова работа. Но има разлика от мазен п.....л и гей. Говоря поведенчески и характер.

Сексуалната ориентация не определя дали си пич и може да се разчита на теб или не.

Сексуалната ориентация не определя дали си пич и може да се разчита на теб или не.
Тук може да се поспори. Иначе, нали на военните комисии си има прегледи за тая работа?

Re: От: Какво мислите за казармата?

Темата бая дълга, ама няма анкета
Щеше да е хубаво да се види как ще гласуват хората на въпроса ЗА или ПРОТИВ казармата

Не е нужно да има анкета сегашното положение е напълно демократично, който смята че на децата му е нужна казарма, може доброволно да си ги запише, или децата му могат сами да изберът да идат, който не смята няма да ги записва

Иначе за да е демократично трябва да го направим като в Израел, да е задължително ама който не се чуства достатъчно мотивиран да служи да не ходи, който не подкрепя политическата линия на правителството също да може да откаже да служи :) Който е под средното ниво но е отишъл... да го броят за не достатъчно мотивиран да служи и да го отписват дори и да има желание :) само че целия този процес ще е добре за администрацията и ще ни вкарва в ненужни разходи... http://en.wikipedia.org/wiki/Refusal_to_serve_in_the_IDF без последствия ако е индивидуално...

http://en.wikipedia.org/wiki/Conscription_in_Israel
Incompatibility and adjustment difficulties

During the drafting process sometimes draftees get exempted from the draft because of incompatibility. Sometimes the incompatibility of an individual is determined later on during his or her military service, and leads to dismissal from the army. The incompatibility may stem from various reasons:

- Criminal record or history of using drugs.
- Low motivation to serve.

да има анкета за казармата е като да има анкета за задължителни уроци по пиано :) А никой няма право да решава за другите хора какво са длъжни децата им...

Последно редактирано от модератор:

Далече съм от мисълта за истински референдум по този въпрос, просто щеше да ми е любопитно една анкета на тази тема. Иначе и аз казах, че не трябва да се връща модела на старата казарма. Ако се върне, нека не е задължителна. Хора с неосъзната ориентация, религиозни, пацифисти и наркомани може да изпълнят дълга си с трудова повинност, като не се отделят от роклята на мама :rolleyes:

Cassiopeia каза:
И се сетих за предаването "Къртицата" преди време и там участваше една фолк-дива, която виждах и чувах за първи път- Емилия.
Ей, разни домакини дето гледат Къртици, чалги и сравняват с чорапи, на мен да ми обясняват за казармата, МАМКА МУ И ПРАСЕ!
Айде, дивите комуняги искат да юркат по-умни от тях, то им е в кръвта, ама и тия с риалититата и сапунките ми идват в повече!
Хубаво, че и бабките не влязат, да почнат да се обосновават с Ферхунде и Али Ръзъ! Копайте още, няма дъно.
редрум каза:
На тоя либраст-боклик въобще няма да му чета изсраното. Сигурно не може сам да си върже обувките
Това е то, червения акъл разпознава всеки с дълга коса като буклук, сигурно и за концлагерите ще има теми за или против. И да ходят да служат други, че то маминото синче е момче на тати и не му е нужно да служи!
ЛИЦЕМЕРИЕ! Хич и да не се обажда който не е спал у спално и не е ял войнишка чорба!
MIHAIL MIHAYLOV
преди 5 месеца

Относно жените,отговарящи с ”да” – Само ще кажа,че на чужд гръб и сто тояги са малко ;) Вас що не ви вкараме в затвора без съд и присъда,за да може някви бастуни с шапки да ви карат да местите камъни без цел и смисъл … защото … имат шапки ;) И въобще,много се говори,какво се изисква от мъжа за да е МЪЖ … а относно една жена,какво се изисква за да е жената дама,за да е достойна … НИЩО не се казва за това.Желая ви много здраве и щастие ;)
http://bgtatko.bg/28279/tryabva-li-da-varnem-kazarmata-da-ili-ne/

От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Не е нужно да има анкета сегашното положение е напълно демократично, който смята че на децата му е нужна казарма, може доброволно да си ги запише, или децата му могат сами да изберът да идат, който не смята няма да ги записва
Не виждам какво му е демократичното. Не бъркай професионалната армия с военното обучение. Пример - ако не покриеш физическия норматив, няма да те вземат войник в момента, защото това си е професия. Ти можеш ли да направиш 50 лицеви опори?

Горе