Какво мислите за казармата?

От: От: Какво мислите за казармата?

Колко още цитата да ти дадат, че държавите със силна армия са с наемна доброволна войска.
Ще ме светнеш ли за наемната армия на Китай?

От: Какво мислите за казармата?

За да има силна държава, всеки трябва да даде някаква лепта
Няма значение дали са българи или от малцинствата, щом са граждани на тази държава трябва да могат да направят някаква саможертва
Защото всяка държава може да изпадне в някаква тежка ситуация и тогава какво ще се случи, ако разсъждаваме само като консуматори
Ето защо е нужна казармата, според мене. Не само, че определя чувството на отговорност и съпричастност към държавата като единна общност, но и дава и базата за реакция при евентуални военни ситуации, защото ще има подготвени запасни и всеки ще е научил какво е дълг и какво е отговорност
Баси, като навити с пружина сте! Поне един от линковете погледна ли? Половината, че и повече от времето аз ставам сутрин, че да има папо за държавния служител. И той дори не защитава моя интерес! И аз нямам избор, вземат ми ги насила.
Колко още искаш да съм му длъжен? 100% от доходите си да давам?
И тая казарма - няма да те направи боец. Не съм чул каторжниците да са особени вОйни.
Дълг насила не може да се вмени никой, най-малкото някой шапкаджия. Докато мога да гласувам с краката си.

От: От: Какво мислите за казармата?

Баси, като навити с пружина сте! Поне един от линковете погледна ли? Половината, че и повече от времето аз ставам сутрин, че да има папо за държавния служител. И той дори не защитава моя интерес! И аз нямам избор, вземат ми ги насила.
Колко още искаш да съм му длъжен? 100% от доходите си да давам?
Ти нямаше ли да емигрираш?

От: От: От: Какво мислите за казармата?

Ти нямаше ли да емигрираш?
(коригирано) - нито на теб, нито на когото и да е съм длъжен да давам обяснения!

От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Държавата и нейните служители които се издържат от данъците на обществото, са длъжни на това общество и трябва ако се наложи да платят цената каквато и да е тя но да спасят най-много представители на обществото... Обществото не е длъжно да прави нищо освен да плаща на държавата си за да я поддържа и не е нужно то да се жертва за спасява държавните служители...

Не може да ме убдеиш че не съм прав... там са за да служат и защитават не за да ни управляват

Значи държавната администрация да ни пази и от нашественици и да изпълнява и войска функция
Май объркахте понятията :mrgreen:

От: Re: От: Какво мислите за казармата?

А родителите защо 18 години плащат данъци за да са длъжни след това децата им?... вскичко което дръжавате осигурила уж безплатно родителите са го платили всъщност... децата започват живота си начисто без никакви дългове... ако решът да си отглеждат децата в България ще си плащат данъците тук за да получават децата им...

Никой не казва, че са длъжни. Но трябва да придобият някой знания: да командват и да се подчиняват, какво е йерархия, дисциплина ( не семейната ), да знаеш, че много хора зависят от теб и ти от тях може да се научи само в казарма. Има много други неща, но на първо четене се сещам за тези.

Тряба да има военно обучение под някаква форма. Учебни часове, военен летен лагер, курс, семинари. Никой не иска казарма 2 години и 300 караула на човек ( нищо, че е яко на караул). Превръщаме се в мекотели не само физически а и умствено. Всяко следващо поколенение след 85-а насам е по-зле и по-зле.

Не става само с демокрация и всичко да е трала. Трябва да има респект към тая държава и законните и. Почва се от задължителната гимнастика сутрин в училище и униформата. Вечерен час , то май има ама не се спазва.

Мама и тате на това не учат децата. Родителите са егоисти. Всяко тяхно действие и съвет към дето им е подсъзнателно на тяхно желание какво трябва да се случи. Любимия ми лаф от соца актулен и днес и използван постоянно от майките: Учи мама за да не работиш..... Реално още от свидното семейно гнездо се оформя кретенчето бунтар. Живеещо с мисълта, че никой не може го накара да прави нещо. За това е нужна казарма. Да избият там розовите слонове на демокрацията през гъза на кретенчето бунтар

От: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Значи държавната администрация да ни пази и от нашественици и да изпълнява и войска функция
Фуражките са чисто бюджетни служители. Както искаш - така им кажи. От една каца бъркат.
Крумов каза:
Не става само с демокрация и всичко да е трала. Трябва да има респект към тая държава и законните и. Почва се от задължителната гимнастика сутрин в училище и униформата. Вечерен час , то май има ама не се спазва.
...Да избият там розовите слонове на демокрацията през гъза на кретенчето бунтар
Ей ги бе, дивите комуняги? Белене, кога ще го отваряте? Кога ще респектирате престъпниците? Направо оня с дългата коса - без съд и присъда в концлагер. Щото червената фуражка просто не се кефи на свободни хора!

Re: От: Re: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Нещата са двустранни - ти имаш отговорности към държавата и тя към теб. Тя всъщност си ти и останалите ти съграждани. И е по-важна от теб, защото тя не е нещо материално или смъртно, тя ще остане и ще съществува, а ти ще станеш на хумус.

Човек къде ги научи тези неща :) Това е добро но...

Значи хем и плащаш хем си отгворен не е нормално отговорни са тези който не плащат а получават (затова им се плаща) да са отоворни...

След като си направил плащането не си длъжен да си повече отговорен, може да си отговрен пред останалите от общество - като спазваш поряките който са общоприети като закони... но не може да си отговорен пред държавата с повече от това да си платиш данъците (като срещу тези данъци трябва да получиш) така е нормално да е...

От: От: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Ей ги бе, дивите комуняги? Белене, кога ще го отваряте? Кога ще респектирате престъпниците?

Извинявай, но физическата подготовка, училищните униформи и вечерния час нямат нищо общо с комунизма

Колко още отговорност, ве братле? 60+ процента ми прибират от кеша, бъбрека си ли да дам, че да има за малцинствата?

http://nmitev.com/blog/за-един-салам/
Айде ограмотете се малко, преди да ми вменявате поредната безсмислица!
Ей ти още, да ви се не видяла и лакомията!
http://nekov.blog.bg/politika/2011/12/15/trimata-bratia-i-socialnata-lamia.867632
http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2013/02/10/quackers-fack-private-funds/
и това!
http://represia.blog.bg/politika/2012/03/08/.916633

[video=youtube;IEaHRx2-PJg]http://www.youtube.com/watch?v=IEaHRx2-PJg[/video]

От: От: От: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Извиянвай, но физическата подготовка, училищните униформи и вечерния час нямат нищо общо с комунизма
Остави хората да си гледат децата както намерят за добре. Гледай си твоите и не давай акъл, когато не ти искат.
Мислел той - другите да правели това и това! Сещам се за Мойсей дето ги водил, докато умре и последният, роден в робство.

От: От: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Фуражките са чисто бюджетни служители. Както искаш - така им кажи. От една каца бъркат.

Ей голям бунтар си, сигурно и данъци не плащаш, щото нямаш респект от фуражките
Ето още един довод да се върне казармата, да набие малко респект в промитите от евро демокрация кратуни :p

Re: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

На професионаланата армия и се плаща от държавата за пази хората, те също са форма на служители на държавата... а държавата служи на обществотото.... обществото (хората) плаща на държавата за им служи тя....

Можем да проследим и пътя на парите за да видим кой е шефа :)

Ако хората не харесват държавата и държавните служители може не си платят данъците на държавата тогава държавата няма да има пари да плати на служителите си включително - армията и всичко ще се срине :) мисля че е ясно (трябва да е ясно)... че хората са най важни... и всичко се прави за тях и тяхното добро... (поне е правилно да е така)

От: От: От: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Ей голям бунтар си, сигурно и данъци не плащаш, щото нямаш респект от фуражките
Ето още един довод да се върне казармата, да създаде малко респект в промитите от евро демокрация кратуни :p
Като почна да плащам в някоя друга хазна - ще ви уведомя надлежно! Сигурно и деца хапвам за закуска, да?

От: От: От: От: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Остави хората да си гледат децата както намерят за добре. Гледай си твоите и не давай акъл, когато не ти искат.
Мислел той - другите да правели това и това! Сещам се за Мойсей дето ги водил, докато умре и последният, роден в робство.

Е аз исках ли да чета ала бала глупости за 60 % данъци. Не знам на теб какво ти вземат ама на мен ми е ОК плащам си и данъци и осигуровки на няколко човека и пак не мога докарам 60% то дохода да давам на държавата.

Като ти тегаво емиграция там ще валят пари, няма казарма, няма мангали, държавните служители идват всяка събота да правят свирки на частния сектор, данъците са символични, всички гледта на теб като на потомствен лорд абе РАЙ да го .....

От: Re: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

На професионаланата армия и се плаща от държавата за пази хората, те също са форма на служители на държавата... а държавата служи на обществотото.... обществото (хората) плаща на държавата за им служи тя....

Можем да проследим и пътя на парите за да видим кой е шефа :)

Ако хората не харесват държавата и държавните служители може не си платят данъците на държавата тогава държавата няма да има пари да плати на служителите си включително - армията и всичко ще се срине :) мисля че е ясно (трябва да е ясно)... че хората са най важни... и всичко се прави за тях и тяхното добро... (поне е правилно да е така)

Ами казармата може да е за тяхно добро. Впрочем не знам до колко си запознат, но преди 90те от армията повечето хора са излизали с 1-2 професии.

Достатъчна лепта давам на бюджетния служител, не знам вече как да ти го обясня по друг начин. В момента сте зинали да карате други хора да правят каквото вас ви кефи. И за капак - напълно безсмислени неща.
Ти прави каквото знаеш, не ти се бъркам. Всеки да си гледа в канчето, неговите деца, и неговата професия. Не да ми казва кое било добре за мен и моите деца.
Сори, ама технологията вече я няма. Много народ ще се доизнесат, дори само заради това, ако стане.

От: От: От: От: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Като почна да плащам в някоя друга хазна - ще ви уведомя надлежно! Сигурно и деца хапвам за закуска, да?
Е ако емигрираш нейде дето има казарма и накарат децата ти да служат?
Представи документ за платени данъци в България :lol:

Всеки да си гледа в паничката, и да не ми обяснява аз какво да правя!

Всеки да си гледа в паничката, и да не ми обяснява аз какво да правя!

Аз си гледам във войнишкото канче, ама ти като се храниш в офицерската столова, как да надникна в ресторантската ти чиния
Ето де бил ключа от столовата :lol:

Горе