Какво мислите за казармата?

Re: От: Какво мислите за казармата?

Далече съм от мисълта за истински референдум по този въпрос, просто щеше да ми е любопитно една анкета на тази тема. Иначе и аз казах, че не трябва да се връща модела на старата казарма. Ако се върне, нека не е задължителна. Хора с неосъзната ориентация, религиозни, пацифисти и наркомани може да изпълнят дълга си с трудова повинност, като не се отделят от роклята на мама

Защо пък да е нужна трудова повинност, без последствия като в Израел :) Или те притеснява че ако се само доброволно без последствия и повинност никой няма да иска да иде :)

Не си длъжен на държавата с нищо като станеш на 18 за всичко са платили твойте родители с данъците си...

Като доказателство мога да извадя за Швейцария че докато си вътре и ти се плаща минимланта войнишка запалта НО държавата има сключена застрахова загуба на доходи и на база тази застраховка през трите месеца ти изплаща 80% от дохода който имаш извън казарамата или ако си програмист на 2500 заплата ще взимаш по 2000 чисти (пиша го че това казармата да е цивилизована и да си играят местните на войници е много скъп кеф за богати държави) същото важи мисля и за алтернативните служби (все пак са задължителни) да не се окаже че някой мете листа и се скатава за 2000 месец и е много скъп кеф за държават никой не е длъжен да и работи

Или да го напишем така казармата е за държавите от третия свят - червеничко на картата

800px-Conscription_map_of_the_world.svg.png

Единствените две държави от белия свят в която се води задължителна, не си длъжен да им работиш безплатно

В едната Израел може да откажеш да служиш по една камара причини (ще ти навреди само на политическата кариера) или да те изключат без последствия ако смятат че не си достатъчно мотивиран да служиш (не ти се ходи, не ти се тича достатъчно (едит не можеш да направиш 50 лицеви) - все пак като ти липсва мотивация си опасен за бойните си другари а при тях войната не е свършвала)

В другата Швейцария въпреки краткия срок на службата докато си викнат на военен лагер ти плащат 80% от дохода който имаш отвън дори това е в пъти повече от заплата на кадрови офицери... Ако си тамошно ит за 8000 франка ще вземеш 6400 на месец дори полковника да взима 5000 а прекия ти командир 3000 (играят си на войници уж задължително ама за да цивилизовано, не мият, не чистят не работят друго освен бойни тренировки излиза че е кеф за за богати държави и им излиза доста солено като дават 80% от дохода който имаш отвън)

During military service, military personnel are further paid an income-loss insurance (German, EO, Erwerbsersatzordnung; French, APG, Allocation pour perte de gain). This "EO" is financed with social contributions levied on salaries.

For employees, the "EO" consists in a compensation of 80% of their regular salary. Most employers, however, continue to pay the full salary during military service. In this case, the compensation is paid to the employer. Employers cannot fire a person in service by law,

Защо пък някой да решава че нашите деца са длъжни като в страните от третия свят... да работят без пари за държавата :)

Последно редактирано от модератор:
Re: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Не виждам какво му е демократичното. Не бъркай професионалната армия с военното обучение. Пример - ако не покриеш физическия норматив, няма да те вземат войник в момента, защото това си е професия. Ти можеш ли да направиш 50 лицеви опори?

Ами може да не искам да правя, защо да съм длъжен... който иска да ходи ще се научи да ги прави

или ти със задължителната казарма за всички искаш да помогнеш на тези който не могат да ги направят ама искат да ходят :) няма ли да е по лесно да им сдадем безплатни карти за фитнес за два месеца за да се научат :) преди да се явят на изпита

От: От: Какво мислите за казармата?

Ей, разни домакини дето гледат Къртици, чалги и сравняват с чорапи, на мен да ми обясняват за казармата, МАМКА МУ И ПРАСЕ!
Айде, дивите комуняги искат да юркат по-умни от тях, то им е в кръвта, ама и тия с риалититата и сапунките ми идват в повече!

Първо, не съм обяснявала на теб. Второ още веднъж ще си замълча, за това което реално имам да ти отговоря. Предупреден си! Ако трети път си позволиш "тон" и "отношение" към мен лично, ще си го получиш по запомнящ се начин. Точка.

Но все пак, когато дрисльо като теб е спинкал или чукал гаджето си, а някой друг е следил да не му падне бомба на к...ра, е добре поне да си помисли преди да пише.

От: Re: От: Какво мислите за казармата?

...
Защо пък някой да решава че нашите деца са длъжни като в страните от третия свят... да работят без пари за държавата :)
Защото цигукат на тънката струна за милионите пенсионери - щом по тяхно време е било така, значи и сега трябва да е див социализъм! Да не са се минали само сегашните пенсионери, един вид. На Вуте да му е зле!

От: Какво мислите за казармата?

Защото мисля, че трябва да се възпитава отговорност към държавата в която живееш и всеки трябва да покаже такава по един или друг начин

Защото мисля, че трябва да се възпитава отговорност към държавата в която живееш и всеки трябва да покаже такава по един или друг начин
На първо време бъдете отговорни като ходите да гласувате, другото ще се натамани от само себе си! И шапкаджията, дето не са го приели в цивилно училище - няма на какво да ме възпита, освен да се отдалеча колкото мога от тяхната държава.
касиопея каза:
Първо, не съм обяснявала на теб. Второ още веднъж ще си замълча, за това което реално имам да ти отговоря. Предупреден си! Ако трети път си позволиш "тон" и "отношение" към мен лично, ще си го получиш по запомнящ се начин. Точка.
Е аз ли писах за тъпи реалилита и дива чалгия, че на мен се цупиш, типично по женски! Не се обаждайте на теми, дето си нямате хал-хабер! Все едно аз да обяснявам у БгМама как се ражда по-добре. Схващаш ли?
"КВО РАЗБИРАТЕ ВИЕ ОТ ВОЕННА МУЗИКА?"

Кво гласуване, ще се делим на партии ли, и коя е тяхната държава и коя е нашата
Стига политика и промиване на мозъци, когато става въпрос за отговорност към държавата в която живееш, то трябва да има начин да го докажеш или с военна или с трудова повинност точно когато ставаш пълнолетен гражданин трябва да поемеш тази отговорност

Rabin мен не са ме приемали в нито едно училище. Ни военно , ни цивилно. Ходил съм в казарма и изкарвам в пъто повече пари от 90% от вишистите в България. И да ти кажа точно в казармата съм разбрал какво мога и какво не. Коот пък ми е помогнало да успявам във всичко с което се заемам.

Писах по-горе. Ревете и се пените против униформените ама като ви залепне яйцето за гъзагата хвърчите с 200 при тях щот са ви били длъжни да ви помагат плащали сте данъци и сте граждани на тая държава. Само дето по нищо не личи да сте такива. Така каот чета сигурно си за задължителнто гласуване на избори?
А за раждането доста мъже знаят как се ражда по-добре от някой жени.

Отговорност на хората към държавата няма, Има отговорност на държавата към хората затова че те и плащат данъци - нормалното е който плаща той да поръчва музиката... :)

Най важни са хората в нашия случай защото те са съществували преди нея... мога да разтегна много дълъг локум и съм го правил и оборих хора със страници писания че хората са по важни от държавата :)

1. Rabin мен не са ме приемали в нито едно училище. Ни военно , ни цивилно. Ходил съм в казарма и изкарвам в пъто повече пари от 90% от вишистите в България. И да ти кажа точно в казармата съм разбрал какво мога и какво не. Коот пък ми е помогнало да успявам във всичко с което се заемам.

2. Писах по-горе. Ревете и се пените против униформените ама като ви залепне яйцето за гъзагата хвърчите с 200 при тях щот са ви били длъжни да ви помагат плащали сте данъци и сте граждани на тая държава. Само дето по нищо не личи да сте такива. Така каот чета сигурно си за задължителнто гласуване на избори?
3. А за раждането доста мъже знаят как се ражда по-добре от някой жени.
1. Айде, и по имуществен ценз! Цар Киро изкарва повече от тебе, дай да ходим да му цуняме ГЗ, за което. Аз нищо не научих от казармата.
2. Кога ми е помагал военен?
3. Само гинеколозите, айде вече 11-тия кладенец откри, и оттам вода да вадиш!

blaster каза:
Стига политика и промиване на мозъци, когато става въпрос за отговорност към държавата в която живееш, то трябва да има начин да го докажеш или с военна или с трудова повинност точно когато ставаш пълнолетен гражданин трябва да поемеш тази отговорност
Tия може да се котират в пенс-клуба, аз пет пари не давам за това, и не става насила. Набийте си го в главите накрая, зорлем не могат да ме накарат да поддържам сегашното статукво! Поне докато не затворят границите. БГ на затвор ли искате да правите?
Гласуват с бетонните си кратуни, аз после да доказвам на Сулю и Пулю разни неща, дето няма смисъл и не ме интересуват, ама грам!

Отговорност на хората към държавата няма, Има отговорност на държавата към хората затова че те и плащат данъци - нормалното е който плаща той да поръчва музиката... :)

Най важни са хората в нашия случай защото те са съществували преди нея... мога да разтегна много дълъг локум и съм го правил и оборих хора със страници писания че хората са по важни от държавата :)

Много погрешно разсъждение, според мене
Как може да съществува въобще една държава, ако хората нямат отговорност към нея

Ясно ни е, че хората с твоите разбирания не обичат държавата. Тя обаче е историческата самоорганизация на всеки един народ. Всеки индивид е важен, но не можеш да твърдиш, че хората били по-важни от държавата. Твоите разбирания са егоистични и свръхиндивидуалистични, а такива разбирания не са допринесли и никога не са създавали нещо стойностно на този свят. Хубавите неща, стойностните, смислените неща, винаги са били продукт на нечия саможертва, на загърбването на личното в полза на благото на общото.

Кво гласуване, ще се делим на партии ли, и коя е тяхната държава и коя е нашата

А родителите защо 18 години плащат данъци за да са длъжни след това децата им?... вскичко което дръжавате осигурила уж безплатно родителите са го платили всъщност... децата започват живота си начисто без никакви дългове... ако решът да си отглеждат децата в България ще си плащат данъците тук за да получават децата им...

От: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Много погрешно разсъждение, според мене
Как може да съществува въобще една държава, ако хората нямат отговорност към нея
Колко още отговорност, ве братле? 60+ процента ми прибират от кеша, бъбрека си ли да дам, че да има за малцинствата?

http://nmitev.com/blog/за-един-салам/
Айде ограмотете се малко, преди да ми вменявате поредната безсмислица!
Ей ти още, да ви се не видяла и лакомията!
http://nekov.blog.bg/politika/2011/12/15/trimata-bratia-i-socialnata-lamia.867632
http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2013/02/10/quackers-fack-private-funds/
Шарлатаните – задължителни „частни пенсионни фондове“ към декември 2012 г.
и това!
http://represia.blog.bg/politika/2012/03/08/.916633
Какви ниски данъци? Държавата ни взема половината пари!

Re: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Ясно ни е, че хората с твоите разбирания не обичат държавата. Тя обаче е историческата самоорганизация на всеки един народ. Всеки индивид е важен, но не можеш да твърдиш, че хората били по-важни от държавата. Твоите разбирания са егоистични и свръхиндивидуалистични, а такива разбирания не са допринесли и никога не са създавали нещо стойностно на този свят. Хубавите неща, стойностните, смислените неща, винаги са били продукт на нечия саможертва, на загърбването на личното в полза на благото на общото.

По важни са - хипотетичния пример го писах 10 страници по назад с един оцлелял държавен служител - предствител на държавата и един оцелял цивилен... Аз смятам че държавния служител трябва да даде живота си за да се спаси последния българин - въпреки че след смърта му няма да има кой да подписва официални държавни документи и България официално няма да съществува ... ако вие сте прави че човека е длъжен на държавата последния цивилен трябва да даде живота си за да спаси държавния служител...

В цивилизования свят - Работа на държавата и държавните служители е да служат на и защитават хората... И не е работа на хората да са им длъжни освен със плащането на данъци... това че в България не са така нещата не значи че в цивлизованите държави не е така както казвам...

Държавата днес е такава, утре може да е различна. Навсякъде се плащат данъци, някъде повече, другаде по-малко. Това няма общо с отговорността към държавата.

От: Re: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

По важни са - хипотетичния пример го писах 10 страници по назад с един оцлелял държавен служител - предствител на държавата и един оцелял цивилен... Аз смятам че държавния служител трябва да даде живота си за да се спаси последния българин - въпреки че след смърта му няма да има кой да подписва официални държавни документи и България официално няма да съществува ... ако вие сте прави че човека е длъжен на държавата последния цивилен трябва да даде живота си за да спаси държавния служител...

В цивилизования свят - Работа на държавата и държавните служители е да служат на и защитават хората... И не е работа на хората да са им длъжни освен със плащането на данъци... това че в България не са така нещата не значи че в цивлизованите държави не е така както казвам...
Нещата са двустранни - ти имаш отговорности към държавата и тя към теб. Тя всъщност си ти и останалите ти съграждани. И е по-важна от теб, защото тя не е нещо материално или смъртно, тя ще остане и ще съществува, а ти ще станеш на хумус.

За да има силна държава, всеки трябва да даде някаква лепта
Няма значение дали са българи или от малцинствата, щом са граждани на тази държава трябва да могат да направят някаква саможертва
Защото всяка държава може да изпадне в някаква тежка ситуация и тогава какво ще се случи, ако разсъждаваме само като консуматори
Ето защо е нужна казармата, според мене. Не само, че определя чувството на отговорност и съпричастност към държавата като единна общност, но и дава и базата за реакция при евентуални военни ситуации, защото ще има подготвени запасни и всеки ще е научил какво е дълг и какво е отговорност

Държавата днес е такава, утре може да е различна. Навсякъде се плащат данъци, някъде повече, другаде по-малко. Това няма общо с отговорността към държавата.
Колко още цитата да ти дадат, че държавите със силна армия са с наемна доброволна войска.
Къде е границата, след която тоя заспалия народ ще се усети?
И най-накрая - спри да се обаждаш за нещо, дето си го видял само от УАЗ-ката на тати! Не ти прилича!

Държавата и нейните служители които се издържат от данъците на обществото, са длъжни на това общество и трябва ако се наложи да платят цената каквато и да е тя но да спасят най-много представители на обществото... Обществото не е длъжно да прави нищо освен да плаща на държавата си за да я поддържа и не е нужно то да се жертва за спасява държавните служители...

Не може да ме убдеиш че не съм прав... там са за да служат и защитават не за да ни управляват

Горе