Какво мислите за казармата?

От: Какво мислите за казармата?

И кво си го развял това европуйско знаме
и ще ми даваш мнение за българската казарма
Пречат ти нацианалитите, така ли
ти АНТИнационалист ли си, а?

Чакай малко бе пичага недей така, ти още малко ще ме биеш бе?

Аз съм свободен човек и мога да съм какъвто си искам РАЗБРА ЛИ МЕ?

Дали съм АНТИнационалист, дали съм комунист, дали съм демократ или някакъв друг си е моя работа.

Искаш да ти се извиня за нещо или? е свършиха тия да ви се извиняваме, тоя път нема да стане.

A така, поправи се, че иначе си смешен. А това, че Апостолът е бил радетел за демокрация - така е, но не забравяй кога е живял. Ако беше жив днес, нямаше да е такъв със сигурност.

Не се знае дали Апостола не би бил... Това че не ни е истинска демокрацията в момента не значи че няма стане истинска в бъдеще (няма да стане ако не си я поискаме и не се борим за нея) смятам че е важно да се спазва завета му а не да му се приписват действия... който не иска да го спазва, да не го споменава и да отпише Апостола от списъка си с герой....

И пак апелирам към математика. Сметни колко мъже има в България - БЪЛГАРИ (възрастта е от значение), извади етническите групи, сметни жените и децата и ми кажи каква армия ще правиш ти OMG
Много забавно, нали? ОМГ, ВТФ!! Да вземем да саморазпуснем държавата, а?
ми не аз счупих да ви обяснявам какво ни трябва за да сме ок и да имаме защита, какво е възпиращо оръжие и това пределно не казарма...

може да купим от израелците или от фрацузите или от немците (еадс) каквото предлагат макар техните програми да са по назад http://en.wikipedia.org/wiki/Combat_drone .... , някои друг (поне два) Аегис дестроиера, за флота http://en.wikipedia.org/wiki/Aegis_Combat_System, (с които да ги редуваме да ходим на мисии на нато) като трябва да участваме най добре с корабче (а и са с живот по 50 години тези корабчета)

Да си преструктурираме сухопътната армия като френския чуждестранен легион същите условия същите тренировъчни методи, същите заплати... който не покрива норматива аут... по добре по малко но обучени и добре платени отколкото да размотаваме 15 000 наборници като гламави и да се чудим как да ги пишем негодните годни да си запълни бройката

и дотук по добре няма как да го направим, като забогатеем 10 пъти може нещо друго да измислим...

Казармата в цивилизована и форма (да си играе населението на войници) във времена на въздушните войни е за богати държави да се забавляват местните (на швейцарците им струва $4.3 милярда годишно)...

Като имаш пари само за пехота или за авиация (макар и в най евтината и съвременна форма - дрони) ако ги изхарчиш за кашици си обречен

Българския кашик е печел във времена когато авиацията почти не е играла 1вата световна, а после през втората световна (когато се появяват първите аналогови бомбомятащи компютри) София го яде дебелея 2 световна (а тогава все още авиацията не лети при много лошо време и не може да открие целите си при такова) http://bg.wikipedia.org/wiki/Бомбардировки_на_България

София на 1 юли 44 г Колкото и героична да е тогавашната Българска Армия и всички да са минали казарма и режима за притежаване на оръжие да е по-свободен - всеки да има някакво вкъщи - не е можело нищо да се направи понеже, авиацията ни е била малко... всеки който пише за казрмата и си мисли как това ще помогне на България всъщност помага да е слаба... (това е било миналото това ще и бъдещето АКО има конфликт, а сме пак предимно със кашици и нямаме никакво оръжие с което да направим същото на врагът - да играе ролята на възпиращо такова)

456bombgroup-bulgaria-01-jun-1944.gif

Последно редактирано от модератор:
От: От: Какво мислите за казармата?

Чакай малко бе пичага недей така, ти още малко ще ме биеш бе?

Аз съм свободен човек и мога да съм какъвто си искам РАЗБРА ЛИ МЕ?

Дали съм АНТИнационалист, дали съм комунист, дали съм демократ или някакъв друг си е моя работа.

Искаш да ти се извиня за нещо или? е свършиха тия да ви се извиняваме, тоя път нема да стане.
Ако си гей, не ма бърка, ама не ми се развявай като такъв

Ако си гей, не ма бърка, ама не ми се развявай като такъв

Не ТА ли бърка... не съм гей, ама ти си селянин и повече не искам да ти отговарям на постовете.

От: Re: Какво мислите за казармата?

Кулайс, как само пехота или само авиация
И защо се разрушиха всички армейски бази
Само на мене ли ми се струва, че има умисъл

Не ТА ли бърка... не съм гей, ама ти си селянин и повече не искам да ти отговарям на постовете.

Смешен си, аз даже бях писал откъде съм
Да от село съм, ти направо ме разобличи

Смешен си, аз даже бях писал откъде съм
Да от село съм, ти направо ме разобличи

Аз нямам нищо против хората от село и селяните. Имам против такива дето се правят на луди в интернет.

Много големи усилия ще ти коства да напишеш не ме бърка, но за да си демонстрираш селския диалект пишеш не МА бърка.

Естествено, че това е форум и никой не гледа какво пишеш ние не сме учителки по български език да ти оправяме запетайките, ама поне се старай с една идея повече.

Това разбира се, ако искаш да ти отговоря на въпросите свързани с национаУизъма иначе не си прави труда хич.

Тифозен, предлагам ти да си сложиш това на аватара:

eussr.JPG

или това

eussr.jpg

ми не аз счупих да ви обяснявам какво ни трябва за да сме ок и да имаме защита, какво е възпиращо оръжие и това пределно не казарма...
И кой ще ти позволи да имаш каквото и да е оръжие, САМОСТОЯТЕЛНО И ПО ТВОЕ ЖЕЛАНИЕ?! КОЙ? Или си мислиш, че просто ей така можем да почнем да градим модерна армия през главата на нашите еврогейски и атлантогейски партньори?

Е за к'во това са някакви монтажи, които най-вероятно си изфабрикувал за секунди посредством използване на Photoshop или още по-лошо, изтеглил си ги от някой комунистически сайт.

Е за к'во това са някакви монтажи, които най-вероятно си изфабрикувал за секунди посредством използване на Photoshop или още по-лошо, изтеглил си ги от някой комунистически сайт.
Щот туй значат петолъчките на аватара ти бе мъжки ;)

EUSSR-europa-stato.jpg

И кой ще ти позволи да имаш каквото и да е оръжие, САМОСТОЯТЕЛНО И ПО ТВОЕ ЖЕЛАНИЕ?! КОЙ? Или си мислиш, че просто ей така можем да почнем да градим модерна армия през главата на нашите еврогейски и атлантогейски партньори?
Ами като не можем да градим модерна армия, както сам си разбрал - дай да караме насила половината население да копа градинки, и ще имаме силна армия!

@Redrum това, че ти тълкуваш звездите на флага на ЕС, както дяволът чете евангелието е твой проблем :)

Историята е дълга няма да ти я поствам тук, защото отиваме в различна тема. Приятни сънища и лека нощ.

Re: От: Re: Какво мислите за казармата?

Кулайс, как само пехота или само авиация
И защо се разрушиха всички армейски бази
Само на мене ли ми се струва, че има умисъл

ми казарамата я сметнах някъде че ще струва по милярд левчета на година със загубите за икономиката (който пари ги нямаме) идеята е да имаме поне 100 стелтови дрона който в случай на атака срещу нас (20 непрекъснато във въздуха на 18 часово дежурство - по толкова издържат) да могат да отвърнат веднага с с мислия срещу важни стратегически цели на врагът... (като те знаят че ние можем, и че си го мислим да го направим ако ни атакуват се постига ефекта на възпиращотото оръжие и просто не ни атакуват) трябва да са 100 или повече понеже ще има загуби от пво на противника но все пак ако достатъчно много минат ще има ефект....

дроните от сегашно поколение който могат да се купят веднага носят голяма 900-1200 кг бомба, струват по 12 милиона долара някъде (а освен това докато се рових се оказа че една от бившите военни има боен дрон от 2010 мака и малко джудже да си пада но може да си развием наша си програма)

аз да добавя нещо интерсно имаме си прототип на българско бойно дронче от 2010 година (само че много малки бомбички са му закачили) сравнение с големите му брадчета който могат да носят по между един и няколко тона ...но ако можем да го уголемим да го поначупим като дизайн за радарното отражение може да се получи добре на добра цена...

Армстехно Дуло - няма никакви данни изнесени като характеристики http://www.uavglobal.com/armstechno-dulo/
но поне успях да намеря някоя друга снимка

http://uav.faktomer.bg/?History&bg_bla

сайт нямат

пп Гледай какво мрънкане е за три корабчета който ще ни служат 50 годни, казармата ще струва повече на година ...

http://www.capital.bg/politika_i_ik...nomorskite_sili_iskat_da_se_vuorujat_s_droni/

Re: От: Какво мислите за казармата?

ми за дрони можем, а корабчета си пазаруваме само че мрънкането е от нашите си в коментарите под статията в капитал...

http://www.capital.bg/politika_i_ik...nomorskite_sili_iskat_da_se_vuorujat_s_droni/

виж ми най последния пост за армстехно - макар и да е джудже.. слеваща фаза е да си развием наша си програма за по евтино... никой няма да ни каже и копче докато пазаруваме тънко И със защитна цел... Оказа че и завода за дрони мишени в пловдив работи от 2006 отново... http://aviotechnica.com/gallery/

така че основата я имаме ... от там нататък от нас зависи...

Искам да спомена за нещо, което ме втрещи тази сутрин, пак по NOVA телевизия, след сутрешния блок. Внезапно погледът ми бе привлечен от кадри от една училищна стая. Учениците облечени в униформи, познати ми от времето преди 10-ти ноември – момичетата с черни манти и бели якички, момчетата с черни костюми, бели ризи и черни вратовръзки. Влиза учителят, всички ученици стават и се изпъват мирно. На учителския поздрав: Добър ден ученици, отговарят: Добър ден ДРУГАРЮ еди кой си. След показно от учителят, започва физзарядка в класната стая (авторът на репортажа пуска за фон песента на Висоцки “Гимнастика”). Точно си викам: сега пък кой соц филм ни припомнят и следва информацията, че това са кадри от КОМСОМОЛСКИ ЕКСПЕРИМЕНТ в една гимназия в Кърджали, че преподавателят пред учениците е учителят им по история. По-нататък ни беше показано как същият учител ги учи на патриотизъм, като ги кара да се грижат за занемарените паметници не велики българи (започвайки от паметника на Славейков). Целият репортаж е в стил Добрият пример. Веднага си спомних статиите на Иво и нашите коментари кои в България се считат за най-големите патриоти и с какво се измерва техния “патриотизъм”. Спомних си, че в началото на 90-те години тези наши патриоти създадоха “патриотичната” организация ОКЗНИ, като афишираха, че ще защитават националните интереси и интересите на българите зад граница (пример: обещаваха да построят селища за бесарабските българи, които щяха масово да се завърнат в родината си), а всъщност основната дейност на “вуйчовците” беше да организират с подставени лица тогавашната кампания за строеж на мандри и бензиностанции, както и издигането на “надеждни патриоти” в политическата кариера. Един от тях, всъщност водещият, е Гоце Първанов. Иво се запитва защо е тази охрана на 19-ти февруари. Бих казал: виновни са украинците! Така ги тресе днешните управляващи страхът да не би да се появи, инспирирано от украинското, по-силно българско свободолюбие, което да ги отнесе от политическата сцена. Иван Костов посочи пред bTV мръсната манипулация на медиите (най-вече на домакинстващата му телевизия), опитвайки се да представят събитията от 1997-98 г. като плод на задкулисни договорки, а не като дело на разбунтувалото се гражданство. Нали трябва да се докаже безмислието на днешните протести?! Да се докаже, че народът нищо не може да промени.
Имам чувството, че с всеки изминал ден нетърпимостта ми към настоящето положение в страната нараства неудържимо. Преди два дена новопоявилият се кандидат за министър на ВР, Росен Петров, крещеше за задължителна военна служба (който откаже, да полага трудова повинност в продължение на една година!). Завчера Бойко Коцев самодоволно обявил, че руските собственици на български имоти наброяват 450 000 (за една година се увеличили със 100 000) и че било време на тези хора да им се осигури руска банка (несправедливо е да наливат комисионни в български банки!). Върхът на седмицата беше вчерашното идиотско предложение за “матура” на четири годишните ни дечица (дано се явят по-будни родители и се противопоставят на това). Днес пък е публикувано предложението на пенсионирани пловдивски учители, обединени в Гражданско обединение в полза на образованието “Христо Г. Данов”, които искат да се възродят “добрите” практики от социалистическото образование-униформи, вечерен час и още нещо.Какво прозрение за сегашното състояние на образователната ни система! Сякаш не знаем кои страни и как са водещи в тази сфера на живота. Защо ли не се учудвам, че имат подкрепата на зам. министърката на образованието – Атанаска Тенева? Ето защо започнах с репортажа от онова училище в Кърджали.
POSTED BY ХРИСТО БОЙЧЕВ | ФЕВРУАРИ 19, 2014, 14:33
Тези, които обсебват Левски забравят, че той не се е борил против кокнкретно робство, а въобще против робството във всичките му форми.А те ни правят все по зависими с всеки изминал ден от Русия на Путин, т.е. ни правят роби.Или както казва един от многото протестиращи в Киев – Ние искаме закони на свободна страна, а не закони на наказателна колония.
POSTED BY ДАРИ | ФЕВРУАРИ 19, 2014, 18:58
http://ivo.bg/2014/02/19/обсебването-на-левски/

Странно защо всички елитни западни училища имат униформи и учениците им спазват вечерен час. Мръсни комунисти ще излязат тея западняци. WTF?!?

Рабине, Рабине от цялата статия е ясно само колко е противно и опасно за младите да ги караш да правят гимнастика и да чистят паметника на Славейков.... останалото е плява. Защо трявбва да четем и слушамe воплите на разни набедени за журнлисти или публични личности как е ограбена личната им свобода и достойнство които те никога не са имали. Иво Инджев цял живот на държавна соц хранилка.

Понеже видимо си падаш анти що не се присламчиш към Асен Генов. Хем ще лапате пари от запад, хем ще правите розови пърформънси. Пък знае ли човек, може да ви излезе късмета някоя вечер полицайте да ви нашляпат до като създавате поредната си творба. После ще можете с цяло гърло да мяучите в медиите как са ви набили до като сте изразявали гражданската си позиция :lol:

Вероятно на следващият ти сърцераздирателен пост или цитат от някой блог ще се разплача и ще си намокря клавиатурата. А тя ми е само една, крадена от казармата. Много скъп спомен. Дори има отчупено парченце в един от ъглите и следи от зъбите на новабранеца в чиято глава я забих защото не ми донесе чай от лафката......

крумов каза:
Вероятно на следващият ти сърцераздирателен пост или цитат от някой блог ще се разплача и ще си намокря клавиатурата. А тя ми е само една, крадена от казармата. Много скъп спомен. Дори има отчупено парченце в един от ъглите и следи от зъбите на новабранеца в чиято глава я забих защото не ми донесе чай от лафката......
Това обяснява всичко. Казармата е единственото място в животеца, където сте се чувствали хора. В нормалния свят никой не се интересува от вас, защото в нормалния свят се искат реални умения. Не простотия и насилие.
Като искате тоталитъризъм - кого ще издигате? Не можело то да си правя каквото искам с живота... кой ще решава какво да правя с живота си? Мишока ли? КОЙ???

Темата неслучайно ми е интересна. Реставрация на дивия соц се прави в момента. Не съм предполагал, че вече и на "другарю" са го подкарали! Няма проблем бе, направете си старчески дом, наречен България, мен какво ме касае? Да няма аз да живея в него?

ЕгА ви лекуват шамани и издържат мангали на старини! Ако не виждаш тенденцията - не знам кой вече може да помогне на такива като вас. Свикнали сте с крадене, палачинката се обръща, в природата празно няма.

Последно редактирано:

Странно защо всички елитни западни училища имат униформи и учениците им спазват вечерен час. Мръсни комунисти ще излязат тея западняци. WTF?!?

...

Благодаря ти, че ми оправи деня! :clap:

Благодаря ти, че ми оправи деня! :clap:
Така ли те шамаросваше мъжа, дето те остави? Не съм предполагал и това, че има жени да се кефят на насилие върху тях самите.
6818227189af82b387212ed5f76b4b6b.png

п.с. Мишоци, като пребиваха новобранците гледаха да не се види от шапкаря, синините и белезите да не са по откритите части. Мръшляците нямаха смелост да се изправят пред ротния за действията си! Ендо-червеи и половина, отделят някакви вещества, да не ги надуши имунната система! Червеи си останаха до края, не станаха мъже.

Последно редактирано:

Горе