Това е политическо решение и спокойно можем откажем ако политиците ни са стока, топ специалисти говорят за още десетилетия напред с Козлодуй ....
Това е политическо решение и спокойно можем откажем ако политиците ни са стока, топ специалисти говорят за още десетилетия напред с Козлодуй ....
Ок като сакаш, дай да го строи частиник АЕЦ-а и да си пласира по пазарен принцип стоката и ценообразуване по пазарен принцип.
То с такива пропагандни методи, да се налагат неефективни неща може измислят 1001 глупости. М/ународни експерти, като дават гаранция както за Френските АЕЦ така дават и за нашия, а техните са по-стари.
И по някъв случаен начин, стане това което искаш, да не би тока пак ще е 2 евро цента. Ако за идеята да имаме ток без да гледаме ефикасността може и лунен панел да имаме хахаха
Като д-вата ми вдигне цената на АЕЦ-а(щото лихвите трябва се плащат), а като виждам как падат ВЕИ-та ти как смяташ че аз няма си сложа солари и си избивам с тока парите. Но няма съм само аз а многооо хора. Хората може са прости, но като ножа опре в кокала стават интересни неща.
Ей , няма ти писне този подход.
Ама аз ти отговорих, ама май от много работа не виждаш какво ти пиша - още смятам че няма нужда в близки 15 години да се строи 2ри АЕЦ. Ако желае някой да го строи - да си го строи!
А за ЕС не си ме питал
И да пак спокойно може се отклони това, което искат като Козлодуй има от м/у нардони признати експери становище за увеличение на експлоатацията. Смятам, че да ще им откажем.
Ти какво искаш - Да не не им отказваме и затова да строим Белене?
А финанси от къде? Кой ще плати?
А за ЕС, ще ни санкционра - по-добре така от колкото да набутаме пари, които намаме!
Козлодуй няма и не може да остане още 20 години напред. Ето защо от ЕС настояват за затварянето му, но нямат против отварянето на нова по-безопасна АЕЦ.
Няма алтернатива на по-евтина ел. енергия от атомната. Няма и доказателство за цитираната от теб максимално посочвана сума от всички - 20 милиарда. Дори и това да е цената, централата ще може сама да изплати разходите си за изграждане, през годините.
Има независими доклади за Козлодуй - удължаване с 10 години
Има 3 независими доклада и проучвания, едното е на RWE за посочената сума - другите са на ИПИ и HSBC - имаш справ по света колко е цената на нов АЕЦ, която е в пъти повече от 4-те милярда. Ако искаш живеей си с идеята за Козлодуй и Белене, такава каквото си я обрисуваш.
Разбира се, че Белене може се изплаща но тока ще е в пъти по-висок