От: Колко дена още?
Като стана дума за тъпомер, няма значение даден бюджет на какво положение е в средата на периода, за който е съставен. Все едно аз ако взимам заплата на първо число, на 15-то все още съм на много плюс, но към 25-то като дойде време за плащане на повечето сметки може да увехне фиска. С държавния бюджет е същото. До края на годината има заложени определени разходи, както и приходи. Ако разходите надминат очакванията бюджетът ще е на минус. Това са елементарни неща, които не е нужно да е финансист, за да ги знае човек. А данните излязоха още преди няколко дена и бяха цитирани в друга тема от форума, но тогава не намерих сили да обяснявам какво значат на ентусиазираните от "разминаването". Те си мислят, че като никой не им противоречи са прави, а всъщност не е така.
А Сидеров може да е луд, но в този случай е прав. Недопустимо е да се блокира критична за функционирането на държавата инфраструктура като железопътни линии и основни пътни артерии. И тук не става въпрос за многохилядни протестиращи. Вчера по-малко от сто души бяха блокирали много натоварен и важен път. Ако на всеки му се разминават такива неща накрая наистина ще се стабилизира явлението "професионален протестиращ" и срещу определена сума всеки богат идиот ще може да постави държавата на колене. Има само един демократичен начин за упражняване на власт от страна на народа и това е гласуването на избори. Прекаляването с протести няма как да доведе до нещо друго, освен до нов 9-ти септември. Надявам се знаете, че комунистите навремето са били малцинство и не са имали подкрепата на повечето хора. Просто са дошли на власт със сила. В демокрация ли ви се живее или в тоталитаризъм? Защото ако малцинство от протестиращи постигне обезсилване на резултатите от законни избори, проведени само преди няколко седмици, това вече ще е всичко друго, но не и демократично. Мисля че и на слепите е ясно колко големи са разликите между количеството протестиращи през февруари и сега.