Няма изградена система в момента за газови пистолети. Пишат се в едни дебели книги които седят в "кабинета" на локалния КОС. Такова нещо като проверка по радиостанцията дали даден газов пистолет е регистриран в КОС няма. Прибират ти го като стой та гледай и на другия ден в приемния час на КОС се явяваш и се обясняваш.Те имат номера на пистолета и могат да го проверят веднага чрез техните системи, но все пак е добре ако човек се разкарва с пистолет в джоба да има и документ за него.
Електрошоковите пистолети не са ли с един изтрел (който изтрелва две игли)?
Най- добрият начин да се предпазите от крадци е СОТ-а... Всякакви врати и ключалки са разбиваеми.
Да, СОТ-а не винаги успява да неутрализира крадците. Пък и голяма работа, като вече некви мазни изроди са влезли и са разровили навсякъде. Мен тази мисъл ме притеснява много. Миризливите им ръце са пипали навсякъде, което за мъж е ОК да го понесе, но знам как го понасят жените. Пък в случай, че не се знае от всички, модерните грабежи не са вече в стил "изнасяне на катуна", те са по скоро "влез,виж, вземи и изчезни", което реално се случва за има няма 1-2 минути. А СОТ-а май беше да реагира до 5 минути, нали? Да, по-спокойно е със СОТ, но определено не е кой знае какво, на което можете да се опрете. Ние имаме и преди и сега пак си се пробват, друг е въпроса, че вратите ги спират. Демек щом големите лепенки на СОТ и веднъж задействан от тях не ги е спяло, мисля, че може да не му отдавате такава важност. Щом се пробват в такива условия, значи имат план. Никой не е толкова тъп да пробва нещо, в което ще го хванат, без съмнение.То и СОТ сигнала с едни уредчета се блокира. Спасение няма ако са те нарочили.
То и СОТ сигнала с едни уредчета се блокира. Спасение няма ако са те нарочили.
Един пистолет, сейф, бронижилетка - 6ти клас и малко такнче долу пред блока и нямаш нужда и от държава.Мисля че комбинацията от хубава врата сот и питбул е най-добра против крадци
СОТ-а се заглушава, а да не говорим, че техните 3-5 мин са по времевите схващания от паралелна вселена, но по нашата са поне 10-15. Имам клиент, който даде 10к за охрана и тн, камери, записи, датчици и му спря тока, камерите угаснаха, защото не са към ЮПС-а и в следващите 4ч никои от СОТ-а така и не беше разбрал за това...Всичко това получавате на преференциална цена от 180лв/месец Само сега! :lol:
Е ще преиздават, да няма да го конфискуват защото си го загубил, като си платиш ще го преиздадат, както е с личните документи трябва да е.
Аз като говоря не приказвам:Това е точно в "професионализма" на нашата полиция. Един вид какво ти пука, и по-големи гадости се случват. Били ги знаели. Как да подадеш жалба след тези думи. Те както ги знаят, няма да се учудя, ако и същите им плащат да си правят тези неща. Сигурно това може да е имал предвид.
Има начин, но определено ако го изберем, няма смисъл да плащаме заплатите на онези убавци.
Толкова е трагично положението там, че аз лично съм ги отписал като орган. В момента на мен, като гражданин повече ми е пречил, отколкото помагал. Това не е най-лошото. Най-лошото е, че мога да го кажа с ръка на сърцето, което означава, че съм искрен. Имам стотици случки, в които или съм попадал на абсолютни темерути или просто е такова качеството. За мен опцията "да викнем полиция" е синоним на "идват още проблеми". И това го казва човек занимаващ се с компютри, а не някой бандит. Направо не знам.
Не се оплаквам, защото както казах всичко се връща. Просто отбелязвам, като лично в тази тема, това ще помогне на хората да се опрат един на друг. И да забравят момента в "то има полиция", да, ама имаше. Ако това е сегашната ни, на зле са нещата. Има и читави, но като цяло, всички знаем кои преобладават, това са от типа, за който говорим и сме се срещали с тях. Но пък и за тези пари, които взимат какво да очакваме. Но поне да може да се каже, че има нещо, то и това не може.
Не знам колко тренират обирджиите, но знам, че тези които имат (и си го знаят) шансове да се засекат я със собственик, я с охранител, ще се вкарат във някаква форма или поне малко ще се подготвят. Все пак им предстои и ситуации "аз или той."