Ivan_Stamenov_Nabornata_Armia_Robstvo_I_Pozor
http://zamunda.net/download_go.php?id=470946&m=x
Прекрасно филмче!
Всякакви видове шефове биват отстранявани, ако ръководят компанията погрешно. И тоя шеф има шефове, освен ако самия той не е инвеститор и не е в борда на директорите. Просто това, че е на такава длъжност му дава свобода, която обикновения бачкатор няма. Но прочети какво казва самия той:Всъщност, той е ръководен кадър... Арт директор на Пиксар. Както казах, по твоите представи, това е баш шеф...
Освен че сте творец, сте и мениджър. Как е възможно да се създаде екип от креативни хора, които по презумпция са индивидуалисти?
Да, аз съм художествен директор. Когато човек ръководи творчески екипи, е важно да се научи да разбира къде е силата и къде е слабостта на всеки от служителите.
Резултатът е нещо като дирижиране на симфония. Всеки има различно настроение и различна сила, която може да се прояви в различен момент. Ролята на ръководителя е да направи така, че всеки човек в екипа да изсвири правилната нота в правилния момент.
Има ли рецепта за създаване на творческа атмосфера? Водите, като насочвате усилията на всички в посока, която сте задали предварително, или оставяте хората в екипа ви да бъдат себе си?
Когато имаме поставена задача и опитвате различни решения, за да я изпълните, просто давате възможност на различните хора в екипа да покажат какво могат. В същото време обаче ръководителят трябва да е наясно какво може всеки от екипа му.
Успехът не е гарантиран, много често съм поставял хора в грешни проекти, но след като натрупах достатъчно опит, започнах да придобивам усет. Мениджърът трябва да разбере дали служителите му стават за работата, ако не – да открие такива, които стават. Всеки човек има определена дарба и място в един екип.
За директно гледане - тук: https://www.youtube.com/watch?v=yZ6g9gDgGPsСамо ти ли не разбра, че от ГРОБ се гъбаркат с народа с тая казарма. Никой нищо няма да връща! Няма къде, няма кога, няма с кого и няма с какво
Просто си твърде глупав, за да го схванеш. В армията нещата стоят по същия начин, когато получиш заповед имаш пълната свобода да направиш така, че да я изпълниш възможно най-добре.
Колкото до конкретната фирма, на тях не им пука дали сложителите им ще са пияни или друсани, може в точно такива състояния да им се отприщва творческия потенциал. Ако това се случва, твърде възможно е да ги подтикват да са такива, за да ги изцеждат докрай. Реално обаче обикновения бачкатор аниматор няма свобода. Той има поставени задачи и срокове, в които да ги изпълни. Отгоре си има човек, който наблюдава и контролира всичко. За подобен тип работа е възможно допускането на подобно разхайтване, но за друг тип работа, айде моля ти се. Все едно падаш от луната. Оставен ли е обикновения бачкатор без контрол, просто спира да работи.
Пълна олигофрения, типични размисления за промит дъновист.За директно гледане - тук: https://www.youtube.com/watch?v=yZ6g9gDgGPs
Не е въпроса дали се гъбаркат. Погледни филма и осмисли какво се говори!
Казармата не подготвя бойци, ами миячи, копачи, изобщо - слуги! 99,9% от времето ме учиха на това.Пълна олигофрения, типични размисления за промит дъновист.
Пичът го е написал. Той е ръководител и определя какво и как се случва. Явно се е доказал пред шефовете и му дават свобода на действие. Написал го е, като има задача, не събира всички да се разберат кой какво ще прави, а той определя мястото на всеки в екипа и следи работата му.О, да, няма свобода.. Никаква ... и задачи и срокове имали. Интересно, явно пича не знае как стоят нещата.
Абе, а ти в казарма бил ли си? Щото аз не си спомням да съм имал свободата да изпълнявам задачите точно както АЗ искам.
А липсата на казарма какво подготвя?Казармата не подготвя бойци, ами миячи, копачи, изобщо - слуги! 99,9% от времето ме учиха на това.
Ами който иска - учи или емигрира в чужбина. Който иска се реализира тук, според възможностите си.А липсата на казарма какво подготвя?
За директно гледане - тук: https://www.youtube.com/watch?v=yZ6g9gDgGPs
Не е въпроса дали се гъбаркат. Погледни филма и осмисли какво се говори!
И кой от тук иска тая казарма? Да не живеем в 70-те? Между другото, в клипа се говори и за Швейцария. Интересно, ако тръгне човек да разсъждава, всяко нещо което го ограничава по някакъв начин, може да се възприеме като робство.Не си гледал внимателно. Говори се за трудови войски и напълно редовна бесна служба от комунистически тип. Иначе не знам някой да е рипал против военно обучение, като по Гражданска защита едно време.
Та, баш за безсмислена тъпа казарма става въпрос. Дето подготвя немислещи кредитополучатели, как се робува на шеф.
Не си гледал внимателно. Говори се за трудови войски и напълно редовна бесна служба от комунистически тип. Иначе не знам някой да е рипал против военно обучение, като по Гражданска защита едно време.
Та, баш за безсмислена тъпа казарма става въпрос. Дето подготвя немислещи кредитополучатели, как се робува на шеф.
@нортрант - спри хероина.
След като се държиш като друсан и пишеш някакви несвързани неща, какво очакваш да ти отговоря. Ако пишеш нещо по темата, давай, ще го коментираме. Личните ти нападки обаче са ми през уя.Банален ставаш с приказките си за наркотиците. Във всяка втора тема пишеш - "спри хероина", "смени дилъра" и т.н.
Правиш се на много отворен - виж какви романи вадиш, а на моите коментари отговаряш буквално с две думи.