То главния проблем е, че тезата на чакрата и бълхара е толкова налудничава, че убива всякакъв смисъл за дискусия.
Видиш ли - събрали се всички властимащи в света, либерали, консерватори, авторитарни лидери, демократи, свободен пазар, затворен пазар, изнасящи, внасящи, иновативни, неиновативни, и след 70-80 години политически и икономически търкания между страните им, идеите им, интереси им, изведнъж решили да правят нов световен ред.
Самата мисъл, че може да има човешко същество с подобна налудничава идея, което има свободата да управлява автомобил, да бъде нает/а на отговорна позиция, от която зависи живота на нормални хора... е адски, адски плашеща. Винаги съм си мислел, че подобни откачалки са 1 на милион, но ето че тук имаме поне 2, и ако проследим с кой си пишат и общуват сигурно ще намерим поне още 100.
На някои хора им е толкова отворен умът, че можеш да напъхаш и най-голямата глупост там и да ги убедиш, че е чистата истина.
Това за петрола го коментирахме вече - когато един продукт е адски търсен и предлаган, и изведнъж търсенето или предлагането спадне наполовина, нормално е да има временна промяна или в цената, или в предлагането, но това е само докато излишните в случая "производители" бъдат изтласкани от самият пазар. Това й е магията на пазарната икономика - че до голяма степен се саморегулира, и е въпрос на време преди тези, които предлагат петрола, да си нагласят така предлагането, че пак да печелят пари от него. И дори това ще е временна ситуация, докато самолетите не тръгнат пак да кръжат в небето. Несериозно е да се търси криза в нормално процедираща пазарна икономика, нали бълхаре?
А специално завалиите шейхове и араби, за които така си се загрижил не са родени вчера или миналия ден като теб, а вече от десетилетия са си диверсифицирали активите, така че когато петрола неминуемо свърши, което ще стане до 1-2 поколения, да могат да печелят дивиденти за правителствата си от компании като Apple, от бизнес интересите си в Париж, за които PSG им е PR-а и т.н. тънки маркетинг икономически моменти, които също не си хванал, измежду тънкия хумор на другия колега.
А половината от тези, които мрънкат срещу мерките, говорим за вирусолози и не знам си какви Мангъровци, имат пярка изгода мерките да паднат, за да могат да припечелят от несгодите на хората в последствие в частните си лаборатории, болници, кабинетчета… неслучайно са казали хората, че интереса клати феса. Колкото и да ми ги цитирате такива феномени, които няма да познаят Хипократовата клетва дори да им я напечаташ на челото, това не променя факта, че за всеки един от тях има 10 или 20 специалиста, които са строго несъгласни с глупостите им.
Хайде сега ми отговори по базисния си -10 IQ начин, както само ти умееш. Не е като да не го прилагаш към 100% от постовете ти.