Най-нормалното нещо е някой, ако е недоволен от нещо, то да има някакъв вариант и план как да постъпи. В противен случай си остава чист хейт.
Иначе за отбора си прав. "Един" е отгоре и слага рестрикциите, но 100000 го следят изкъсо и дават акъл. "Тоя" отгоре в момента няма правилен ход - ако отпусне положението, ще скочи едната част и ще има защо - голям шанс да загинат много хора, а в това число - деца, роднини и познати. Ако затегне положението - вдига се другата част, която е подръжник на "не ме интересува вирусът, оставете ми правата, искам си в парка". Трети вариант няма - особено като и в другите държави са затворени границите - нашите и да отпуснат мерките, то пак голяма част от хората ще са потърпевши, защото другите държави не работят също.
В момента, според мен, се залага на "най-малкото зло" - да се спаси народа (или по-точно той сам да се спаси, чрез дистанциране), докато се измисли нещо, което ще потуши нещата - я преливане на кръвна плазма, я някоя ваксина (което си мисля, че трудно ще стане в близките месеци). Мрънкащи и недоволни винаги ще има. Хубавото е, че не са на ръководни постове и не могат да повлияят по никакъв начин, освен да правят ивенти за бунтове във фейсбук.
Иначе тия дни се забелязва спад в откритите заразени на наша територия, а в същото време броят на направените тестове е по-висок от обичайното.
Ако вземат, че отшумят нещата, пак ще има два лагера - "спасихме се благодарение на карантината" и "видяхте ли го това грипче, аз нали ви казах".
ПС: Имаше тема по същество за това, което те интересува - икономическите последствия. Не знам в кой раздел беше, но се бях абонирал за нея. Ще я намериш. Тук е да си ляляме.