nandibandi
Well-Known Member
Реално нямаме причина да не вярваме на медиите.
Този човек си противоречи сам на почти всяко изречение. Има право, че има много повече носители, отколкото се обявяват. Но иначе сам си противоречи на тезите.И все пак... единственият, който звучи логично.
Единствена негова грешка - "хората не са животни, те са хора, имат ум.." Практиката в момента сочи друго.
Ммммм, няма да се съглася.Т
Този човек си противоречи сам на почти всяко изречение. Има право, че има много повече носители, отколкото се обявяват. Но иначе сам си противоречи на тезите.
С това пък вече е прекалено. Хайде стига наистина внасяйте излишна паника, медиите нали са за това.Някои хора тук в темата:
Чакрата: Oh shit, my freedom, my rights to be THE moron!!
blero: I want my rakya, and I want it outside too!
Тая тема е за т*шак.С това пък вече е прекалено. Хайде стига наистина внасяйте излишна паника, медиите нали са за това.
Е те тия хора пред големите вериги, са именно безсмъртните шарлатандита, които отказват да приемат, че ограничението (дистанцирането) води до по-бързото потушаване, както и ония интернет биткаджии, които ще излизат на протест, ма чакайте да свърши онлайн дискотеката и тогава.Оставете споровете, но забелязвате ли колко малоумни са хората. Ние няма да излезем да се разходим из опустелия град, но нали сме гладни и безработни ще се стоварим всички пред Кауфланд и ще чакаме на огромна опашка пред бюрото по труда. Добре, има ли смисъл всичко това?! Ясно е, че гладът ще надделее в определен момент, тогава щабът и Бойко не знам какво ще измислят.
Кое е това което ще си отиде?
Дискотеките и нощните барове? Бъдете сигурни, че още първия ден ще отворят до един тези обекти. Било то с 1 или друг собственик.
Туризмът страда - да. Ама той страда не, защото е забранено, а дори и да не беше щеше да има ОГРОМЕН отлив.
Магазините за парцалки също страдат. Ама като мине кризата кифлите ще почнат да харчат още повече.
И автомобилната индустрия страда. Ама тя не страда заради наложените мерки, а страда заради намаленото потребление на този вид стоки във връзка със заразата.
Всичко друго си работи - индустрия, ресторантьорство, търговия, ИТ, outsourcing, магазини, дребни обекти, образование, здравеопазване и свързаната индустрия...
Щетите ще са катастрофално по-големи, ако един град като да речем Пазарджик просто изчезне. Ама при масово заразяване няма да е Пазарджик, ами може би ще е Русе или недай си боже Бургас. По данни на НСИ Пазарджик има БВП 2,4 МЛРД лева за 2018г. Ха сега си представи, че тоя град го няма вече никога повече. Само за 10 години - 24 милиарда загуби и то при сегашни цени. За 100 години - 240 млрд лева. Без да отчитам ръст или да дисконтирам парите. Колко са загубите в момента от мерките? Едва ли ще минат няколко милиарда... Не ми се смята за Русе...
Аз имам друго наблюдение. Хора, които до вчера ходиха до кварталното магазинче се накипрят все едно отиват на сватба и си правят разходка до по-далеч, а именно - някоя голяма верига, 6tot generalA ni vze parkovete!1 Същата работа и с хората, които до вчера не излизаха, а днес съзират конспирация и са през 15 минути отвън, за да pokajat 4e ni lajat 6ibanite politici!1!Е, като са "безсмъртни шарлатандита" що са сложили по 3 намордника?! Един познат ми вика, че като минавал на по-малко от метър и се пазели Ако са от хората, на които не им пука, няма да сложат предпазните шлемове. Убеден съм, че точно бабите (най-наплашените от ТВ-то) ще са на опашката като им раздадат пенсиите.