NovaPS
Well-Known Member
Тва ти казвам, формалност, която ни спестява срама, че и някой лев. Но да приемем, че не сме освободени, а що е трябвало да бъдем победени?От какво сме освободени?
Тва ти казвам, формалност, която ни спестява срама, че и някой лев. Но да приемем, че не сме освободени, а що е трябвало да бъдем победени?От какво сме освободени?
Откакто се помня все го кърпят, все е грозно, все е обрисувано, все се чупя някакви плочи. Карал съм там скейт като малък, единственото хубаво на този шит е, че плочите му ставаха за скейт и там се събирахме да караме. По стълбите нагоре винаги имаше начупени биринеи бутилки, издраскани със спрей свастики, и насрани от гълъби статуи. Едно хубаво нещо имаше и те го махната, а именно мини зоо градината зад него.Колкото с по-скоро се махне това нещо, толкова по-добре. И това не е паметник, а пропаганден монумент, паметниците отразяват реални събития.
3-4 и са доста грозновати, последвани от факта, че са и големи конструкции. Айде сега си напъни мозъка, защото явно доста те мързи и помисли кои са (жокер: пуснах ти линк преди това). Ще ти дам подсказка.Отклоняваш се... задох ти семпъл въпрос, колко са паметниците дето ти пречат на разходката из центъра на Софето?
Да, много правилно. Ако ти се живее като свиня, няма да имаш проблем с грозотиите. Мани го аватара ми, филма зад него е готин, ако въобще си стигнал до тази "пропаднала" култура. И малко си се объркал, че живея в панелка, но нищо, щом си от отбора на Киров и ко, простено ти е. И друго....кой каза, че няма хубави санирани панелки?Ми дай да махаме всичко "грозно", като започнем с аватара ти, до руската панелка, в която живееш.
Мисля, че няма смисъл да се говори повече по темата. Явно в училище си учил, че Съветската армия ни е освободила от турско робство...Освобождението на България обхваща събитията, свързани с възстановяването на българската държавност след почти петстотингодишно османско владичество. Това се случва в резултат на националното Възраждане, довело до признаване на Българската екзархия и до организиране на Априлското въстание. Въстанието дава повод на Русия да започне Руско-турската война (1877 – 1878).
В Пловдивските училища не ги учите тея неща....
е сигурно баба ти ни е освободила.... пак ще те блокирам да не ти чета селяндурските обясненияМисля, че няма смисъл да се говори повече по темата. Явно в училище си учил, че Съветската армия ни е освободила от турско робство...
Демек една "формалност", трябва да е в центъра на София, най-големия ни монумент в столицата, щото си нямаме история и наши национални поводи за гордост? СССР ни обявява война и ни окупира, тва освобождение е няква фантазия, където не фигурира никъде.Тва ти казвам, формалност, която ни спестява срама, че и някой лев. Но да приемем, че не сме освободени, а що е трябвало да бъдем победени?
Добре съгласен съм, СССР и Съветската армия ни освободи от турско робство...е сигурно баба ти ни е освободила.... пак ще те блокирам да не ти чета селяндурските обяснения
Ами да ти кажа Бай Тошо ви я направи тази столица, а символа ви е един вампир, прикрит под името св. София.Предпочитам столицата ми да не изглежда като стара комунистическа мизерия в стил "заседнали в руска пумия", в която такива грозотии висят над всичко на централни места. А ти вземи прочети и напрегни кашата в главата си, която наричаш мозък. Драйфа ми се. И не разбрах ваксините какво общо има в темата за тия безполовите с калашници, грозящи всяка централна точка на София.
Направи една подписка за референдум да направят Сливен столица на БългарияАми да ти кажа Бай Тошо ви я направи тази столица, а символа ви е един вампир, прикрит под името св. София.
Ужасия, братле...
Да ти кажа, цяла останала Бтългария да попиташ никой не ви иска за столица. Аз се чудя защо все още няма референдум по този въпрос
За жалост това е когато нямаш прабаби и дядовци да чуеш от първо лице какво вършене е било заедно с това "освобождение". Как разбираш ли ние комунистите (а как сме имали такива, не се знае) сме си избили елита. Така е писано, защото тогава режима е писал историята за нашите овчиците. Сега го пишат други, и имаме османско присъствие и така ще четем още какви ли не глупости. Но нищо, остави ги хората. Там вече е набивано години наред какво е било.Мисля, че няма смисъл да се говори повече по темата. Явно в училище си учил, че Съветската армия ни е освободила от турско робство...
Е това ще е някаква шега от твоя страна.Направи една подписка за референдум да направят Сливен столица на България
И тази е за бутане....абсолютна скулптурна издънка.Ами да ти кажа Бай Тошо ви я направи тази столица, а символа ви е един вампир, прикрит под името св. София.
Ужасия, братле...
Да ти кажа, цяла останала Бтългария да попиташ никой не ви иска за столица. Аз се чудя защо все още няма референдум по този въпрос
Щото там наистина е имало военни действия, загинали и нацизъм от който са ги освободили.Германия защо не премахва руските паметници?
Аха и немците са благодарни на руснаците, които са избили хиляди от техните, налиЩото там наистина е имало военни действия, загинали и нацизъм от който са ги освободили.
Премахнати ли са?
Нали схващаш разликата между паметници на СССР и тези символизиращи саможертва на войници включително и българи през ВСВ. Дядо ми дето не е бил член на партията, но се е бил като доброволец през ВСВ защо ходеше на всеки 9 май там?
Не са, но са се ползват със същия статус като при нас. Ако така си ги харесвате - забулени и надраскани, нека ги има.Премахнати ли са?
И как така някаква областна буля може да смени статут от държавна на частна собственост?
Да, правя и за това има места наречени музеи, в които преспокойно може да се поставят. Дядо ти е ходел, защото това му е било тогава бита, Сега ти ходиш ли?Нали схващаш разликата между паметници на СССР и тези символизиращи саможертва на войници включително и българи през ВСВ. Дядо ми дето не е бил член на партията, но се е бил като доброволец през ВСВ защо ходеше на всеки 9 май там?