Абе, младежи я си лягайте....... Аз се срещам с компютри от 95-та.... И аз съм на мнение, че Mac-овете след 2007-ма, да кажем че 2009-та имаше последно качеств0, малко преди излитането на първия скапан Айфон, започнаха да залязват нещата. Сори майка, но това не е техника, която и аз бих си купил... Колкото до реновираните системи, в офиса и личните ми са само такива, ново не взимам, а хвърлям само като го видя и мачкам с краката. Пълни боклуци, вътре, като го отвориш все едно си разколачил таблет, само че с голям екран, повечко жички за USB-тата и другите работи и работи с повечко ток, иначе никва разлика като устройство... Пълни боклуци, абсолютни. Не можеш ни процесор, ни видео, ни нищо да смениш. На цената за която ще го смениш, по-добре да купиш още един такъв боклук и да изклати още 2 годинки, то и няма смисъл, ремонта излиза скъпо..... Ама и то е умишлено естетвено, развиването на технологията е смао пясък в очите, да не ви казвам какво ми говорят познати в Intel.... Работата е зле. Качеството се крие в по-скъпите машини, които малко хора си ги позволяват, защото скапаната им кола струва толкова и нея трябва да изплатят... Въпреки че и те са като таблети с голям екран...., но малко по-издръжливи и мощни.....Особено па геле на по-евтините, там положението е ужас..... Скоро жената ( без да пита ) си взела някОв Acer, искала нов. МИ кажи бе! Отишла и бум 800 лв. за тоя смотаняк... Е и какво като беше i5 последно поколение, е какво като беше с 4 GB видео и 8 рам ?! Братко един филм не можеше да се изгледа, син екран след син керан, накрая го разпечатах ( майната и на гаранцията, ядосах се ), еми... дефектна видео карта.... Е какво да му правя на това нагъчкано скапано дъно....Да си грая да го поя ли ?! Дааа бе! Да не говорим, че като замерих половината неща бяха под стойностите с които трябваше да са, демек refurbished parts.. Еф да уат ?! Здравото отиде за части, другото на скрап! Питах скрападжията, що ми дава толкова малко пари за ново дъно. Вика ми, то почти няма какв ода се извлече, боклуци, старото трува повече ( защо ли ?! Платинка, качествена проводимост, златце и т.н. салтанатите му ) А един ми дойде с един Mac последно, купил си го ама.... нЯщо му имало, трябваше разни истории да се сменят, да ама няма пари да си плати човека...
От сервиза на ЯМ/БОЛката му казали 1200 лв. ремонт, е аз му казах с 300 по-малко. И оня ми вика, ами аз таковата ще си отивам, ми оди си.... Купил си боклИк втора ръка....
В общи линии исках да кажа, че не само Ейпъл се скапаха, но и покрай тях останалите загърбиха качеството. То остана за тези, които наистина могат да си платят, нищо че вложеното във въпросните машини със космически цени струва едва 30 процента от цената, но това е ...друга история, даже библия мога да напишя по тая история за това което знам по темата.... И за това, старото си е старо! Качествено, истинско! Лесно за обслужване, май същото е и със автомобилите, телефоните, хладилниците, пералните ( споменавам пералня, че скоро имах циркове с една, НОВА и СКЪПА ) климатиците и ...абе всичко...