redrum
Well-Known Member
От: От: Пулев срещу Кличко
И не го демонизирам, обаче както ти не разбираш, така и аз не мога да разбера издигането на такъв спортист на национален пиадестал. Най-малкото, защото не се държа мъжки, а почна да се оправдава - мафия това, мафия онова. Ами много ясно, Кличко е царя на бокса, а Пулев е само шут. Верно, доближил се е до царя, ама толкова само. Пусни си мачът на негрото, който 2004 нокаутира Кличко да видиш каква е разликата в класите между нашия и негъра. Толкова сме оскотяли откъм национални герои, че се хващаме като удавник за сламка. Тъжна история.
Пулев се състезава само за себе си, ако се състезава за България трябва да е в националния по бокс. Това, че излиза със знамето си е PR похват, нищо друго. Това, че е отказал пари са си негови думи, откъде знаеш, че е истина? Аз не го сравнявам с Дан Колов, като спортист, сравнявам го като човек. Дан Колов е направил нещо реално за България, дори от глупост е дал пари за защитата на Георги Димитров за подпалването на райхстага, само защото е българин! Човекът се е раздавал и е милеел за родното, докато Пулев не виждам да го прави. Не ми дреме какво прави всъщност, аз обаче съм националист и ме дразни как някакъв човек експлоатира родолюбивите чувства на българите за собствена изгода. Това е, не злобея, слабо ме вълнува човек, който не познавам. Само че, ще ме прощаваш, това не е човек който по някакъв начин му пука за България и българите. Същия тоя онзи ден го гледах заедно с брат му прегърнати със сина на цар Киро на рожденния ден на Тервел. Същия тоя го посрещат цигански оркестри като барон на летището до силиконовата му ковра.Човекът е спортист и се състезава за България. Всеки път преди да се бие звучи българският химн и се развява нашето знаме. Стигна до мач за световната титла. Преди години са му обещали милиони, за да си смени гражданството с германско, но е отказал. Не виждам какво повече може да се иска от него. Нямам никакво намерение да го сравнявам с Дан Колов. Всеки спортист е сам за себе си. Евентуално може да се направи сравнение след 20 години примерно, когато кариерата му отдавна ще е приключила. Смешно е това да се прави сега, след като има само 21 професионални мача зад себе си.
Не мога да разбера мотивацията на някои хора тук да демонизират един спортист. То не бяха подмятания за приятелката му; трябвало да си стои у тях, а не да се бие; къси му били ръцете и затова нямал никакъв шанс; бил балък... Откъде събирате толкова злоба, песимизъм и негативизъм не ми е ясно.
И не го демонизирам, обаче както ти не разбираш, така и аз не мога да разбера издигането на такъв спортист на национален пиадестал. Най-малкото, защото не се държа мъжки, а почна да се оправдава - мафия това, мафия онова. Ами много ясно, Кличко е царя на бокса, а Пулев е само шут. Верно, доближил се е до царя, ама толкова само. Пусни си мачът на негрото, който 2004 нокаутира Кличко да видиш каква е разликата в класите между нашия и негъра. Толкова сме оскотяли откъм национални герои, че се хващаме като удавник за сламка. Тъжна история.