Скандално: Орешарски предлага Пеевски за шеф на ДАНС!

От: Скандално: Орешарски предлага Пеевски за шеф на ДАНС!

Абе, промит мозък. Преди 20 години бяхме лидери, сега нямаме ноу хау, така ли? НЕ. Просто всичко беше умишлено унищожено, а можеше да се запази! Ебасти глупостите пишеш. Силни са, защото държавите им ги субсидират. Държавите помагат на бизнеса да завладее пазари. В наш интерес е да не допускаме това да се случи и да задоволяваме, до колкото е възможно вътрешния си пазар със собствена продукция. Това ще е добре за всички - и за държавата, и за хората. Ако се прави протекционизъм, много ясно, че няма да се действа безразсъдно, а ще се организират нещата поетапно.

Пълни глупости. Докато чуждите държави наливат пари в техните стопанства, ние ще правим конкуренция. Цените на чуждите продукти не са евтини, защото са много ефективни, а са евтини, защото са супер субсидирани.

Държавата трябва да регулира вноса, да поощрява родното производство, ако трябва да го организира, да помага за осигуряването на пазари, да следи за злоупотреби. Кратко и ясно.

Хаха и това ми го говори, човек дето сигурно не е чувал за граница производствените мощности :)
Колега, ако не ти е ясно комунизма от давана фалира като модел - били сме силни щото са ни субсидирали в пътииииии повече и са ни плаща ли всичко от Русия - от 85 спира дотиранията и влизаме с 10 милиарда дълг в демокрация и тотално неефекитност :)

Я да те питам колко ти е добре доматати да стане 3-4 кинта за кг? Цените са международни и не щото субсидират, а щотото имат ефектно производство.

Щото си неук, та знаеш ли ако държавата ни регулира внос, то нашият износ ще получи същото - повярвай търговска война не ни трябва!

Избии си го от главата дръжавата да е навсякъде!

Имаш ли си изобщо представа, защо се субсидира и от къде се взимат тези субсидии?!?!??!?!??!?!??!?!

Поватарям белкем ме разбереш селското стопанство не е проблем, докато произвеждаме и изнасяме продукти с висока доб. стойност.

И още нещо явно скоро не си бил из източна БГ - всияко е заето и се обработва с последната дума на техника и имаме много добри добиви стил любимият ти комунизъм - това се дължи на онези изброени неща + климата- като ти говорих факторите са различни. Нашите зърнени култури ги изнасяме!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 4 милиона тона зърнени култури изнанасяме по борсови цени и то международни - там значи можем с малките субсидии, но иначе не можем :D

Това се дължи на оркупянването и едрите арендатори - само за протокола има БГ АДСИЦ с над 170к декара из БГ и се обрабтоват и вадят добри ренти - БИЗНЕС! НЕ държава! Бизнес ефективен, но ..... какво ли разбирам и аз - запада е добър щото е субсидиран на макс, а нашите зърнопроиводители по малко от тях взимат и са конкуреннти - сигурно ги субсидират марисианците. Моля те мисли повече!

Увеличаване на минималната заплата > частниците уволняват фиктивно n броя служители > увеличава се осигурителната тежест за неуволнените > съответно им намалява заплатата.

Пак ще го напиша - от нова година насам, заплатата ми е намаляла с 3 лв. Нещо не схващам каква ми е далаверата, освен че подпомагам още един мургав избирател с половинка домашарка.

От октомври може и за цял литър да му се събира.

Хаха и това ми го говори, човек дето сигурно не е чувал за граница производствените мощности :)
Колега, ако не ти е ясно комунизма от давана фалира като модел - били сме силни щото са ни субсидирали в пътииииии повече и са ни плаща ли всичко от Русия - от 85 спира дотиранията и влизаме с 10 милиарда дълг в демокрация и тотално неефекитност :)

Я да те питам колко ти е добре доматати да стане 3-4 кинта за кг? Цените са международни и не щото субсидират, а щотото имат ефектно производство.

Щото си неук, та знаеш ли ако държавата ни регулира внос, то нашият износ ще получи същото - повярвай търговска война не ни трябва!

Избии си го от главата дръжавата да е навсякъде!

Имаш ли си изобщо представа, защо се субсидира и от къде се взимат тези субсидии?!?!??!?!??!?!??!?!

Поватарям белкем ме разбереш селското стопанство не е проблем, докато произвеждаме и изнасяме продукти с висока доб. стойност.

И още нещо явно скоро не си бил из източна БГ - всияко е заето и се обработва с последната дума на техника и имаме много добри добиви стил любимият ти комунизъм - това се дължи на онези изброени неща + климата- като ти говорих факторите са различни. Нашите зърнени култури ги изнасяме!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 4 милиона тона зърнени култури изнанасяме по борсови цени и то международни - там значи можем с малките субсидии, но иначе не можем :D

Това се дължи на оркупянването и едрите арендатори - само за протокола има БГ АДСИЦ с над 170к декара из БГ и се обрабтоват и вадят добри ренти - БИЗНЕС! НЕ държава! Бизнес ефективен, но ..... какво ли разбирам и аз - запада е добър щото е субсидиран на макс, а нашите зърнопроиводители по малко от тях взимат и са конкуреннти - сигурно ги субсидират марисианците. Моля те мисли повече!

Ще ти цитирам само части от една статия. И спри да си пълниш отговорите с псевдотермини:

Високата себестойност на българските зеленчуци и нелоялната конкуренция спрямо тях, изразяваща се в безмитен внос на зеленчуци за консервни фабрики и внос на контрабандна продукция или такава със занижена стойност са част от препятствията, стоящи пред българския производител. Субсидията за този сектор е едва около 2 % от себестойността на продукцията, докато при зърнопроизводството, например, тази помощ възлиза на 30 %.

Високата цена на поливната вода, липсата на безлихвени заеми за зеленчукопроизводителите и факта, че в България почти няма семепроизводство, а вносните семена са изключително скъпи също са много сериозни спънки. В южните ни съседки Гърция и Турция, поливната вода е безплатна или се поема изцяло от държавата, а банковите заеми без лихва за този тип дейност в Турция достига до 100 хил. евро годишно. Тези фактори обуславят кризата в българското земеделие и сериозно усложняват заетите в този сектор.

Цялата статия

Та въпросът ми е, това ли е ефективността?! Безлихвени банкови заеми, безплатна поливна вода и кой знае още колко помощ от държавата. Зомбиран си братле, осъзнай се.

Ред, и щото си говорим за великите минали моменти - знаеш ли че в Булярд сме строяли кораби и ги продавали на конк. цени КРЗ-то и то е било на пълни обороти всичко е ток. Ама знаеш ли че един кораб го продаваме за 5 милиона а разходите са 8 :) или не си знаел. Както излезе и инфо из нета любимото Кремиковци - 40 години на загуба. Ами като имаш икономически неефекитни прозиводства субсидирани яко от някой друг, ква възхвала са? Ква възхвала са като след 89 г фалирахме 2 пъти що. щото не могат оцелят в конкурнецията - тоталното грабене почва по времето на БСП-то след 95 - до тогава все още активи са били БГ, но и са събирали прахоляк - а хората са били гладни. Не ми разпрвяй некви врели и некипели моля ти се.

Днес може ти дам кредит 100 бона и живееш като цар, ама утре си го взема и живееш като мишка - кой период е истинският преди или след кредита? Когато някой ти дава дава и дава и като секне после го духаме. Справка БГ 2008 секнаха капитали от вън и ..............

От: От: Скандално: Орешарски предлага Пеевски за шеф на ДАНС!

Ще ти цитирам само части от една статия. И спри да си пълниш отговорите с псевдотермини:

Цялата статия

Та въпросът ми е, това ли е ефективността?! Безлихвени банкови заеми, безплатна поливна вода и кой знае още колко помощ от държавата. Зомбиран си братле, осъзнай се.

Лол :)
Пари от де бе пак питам - такова нещо безплатно няма.
Ти не четеш ли там има ефекитвност на законите спазване и носене на отговорност.Викаш трябва безлихвени кредити и поливна вода, безплатни семена и всичко фор фрее + яки субсидии - от де пари?! И дори тогава пак няма се сборим с една голяма страна :)

Само да ти кажа след време цената на земята такъв балон ще стане, че ти е бедна фантазията.

Само със субсидии и кредити не става - в дългосрочен план ще има свъръх инвеситране в този сектор за сметка на друг, балонизиране на цени и после пукане.

Виж БГ се е спеициализирала в зърнените култури и това не от днес, що си мислиш че в момента селското стопанство е 5% от БВП? Щото може би има малка печалба ? И да не забравя след реституцията всичко е масово разпокъсно. Не ти ли прави впечетление онази има човешки труд, като запада е инвестирал в капитал и всичко е машинизирано - кой ще е по ефекитвният?! А и да не забравя бюрокрацията. Абе и ти ги разбираш .......

Вноса и субсидиите ще ни оправят само за доматите??!! - а това, че е по изгодно е зърнопроизиводство и там са инвестирали най-много друга работа. Абе дерони що им такива огормни инвестции и дава лютеница по-евтина ако сам си я правиш. Я да се субсидира домашното производствo:D

Последно редактирано:

Милиарди левове даваме на чужди фирми - от там пари. Милиарди левове изтичат от експлоатиране на природните ни ресурси - от там пари. Почнат ли българските пари да работят за българите, друго ще стане. Зърнените култури са характерни за част от държавата, но като цяло сме земеделски народ, които произвежда НЕ САМО зърно. Не може ти да искаш тотално отдръпване на държавата от някакъв сектор и пълната му либерализация, докато през това време другите държави си помпат тези сектори. Така ще бъдем обречени. А колкото до реституцията, това беше супер грешка, която не беше случайна. Всичко беше разбито нарочно в името на либерализацията и частната собственост. Не ми се спори по темата, аз искам държавата ни да е конкурентна на съседите. Казвам ти какво правят турците, имали били пари. За 20 години ни задминаха 10 пъти, значи политиката им в тая насока не е лоша. А турската държава е в пъти по-недемократична от нашата. Колкото за спазване на закони и отговорност, когато има държавата се спазват, когато няма - не се спазват.

Милиарди левове даваме на чужди фирми - от там пари. Милиарди левове изтичат от експлоатиране на природните ни ресурси - от там пари. Почнат ли българските пари да работят за българите, друго ще стане. Зърнените култури са характерни за част от държавата, но като цяло сме земеделски народ, които произвежда НЕ САМО зърно. Не може ти да искаш тотално отдръпване на държавата от някакъв сектор и пълната му либерализация, докато през това време другите държави си помпат тези сектори. Така ще бъдем обречени. А колкото до реституцията, това беше супер грешка, която не беше случайна. Всичко беше разбито нарочно в името на либерализацията и частната собственост. Не ми се спори по темата, аз искам държавата ни да е конкурентна на съседите. Казвам ти какво правят турците, имали били пари. За 20 години ни задминаха 10 пъти, значи политиката им в тая насока не е лоша. А турската държава е в пъти по-недемократична от нашата. Колкото за спазване на закони и отговорност, когато има държавата се спазват, когато няма - не се спазват.
Е и ти като Волен, както милиарди даваме така и милиарди разходи имат, иначе от де пари им даваме.
А по линия на реституция е трябвало се запзят в АД както АДСИЦ-те сега но 15 години по късно им дойде акъла.

И пак държавата не инвестира, а има определена политика - дръжавата трябва да спазва правилата на бизнеса. Шанса на БГ е да се намалят субсидиите на зпад или се уеднаквят. От там насетне сме при равни условия и трябва допълнителни инвестиции. Пак ти казвам, трябва се инвестира там където сме силни, това какво е било преди не е важно.
Хубаво е да се субсидира дириектно или с без лихвени кредити, само там където им печалба. Но само тогава, принципно не трябва - хубаво на теория, но политика ще източи парите!

Не знам дали ти е ясно но вече цените на зем. земя в БГ се балонизира - това е следстиве на факта, субсидии от една страна и кредитиране на банките от друга http://borsi.blog.bg/novini/2013/03/08/cenite-na-zemedelskite-zemi-se-srivat-s-20.1061929

Какво е лошото ли - ако аз искам да правя зем. бизнес и земята ми толкова скъпа, че не мога избия разходите - то ..... :) Писах ти по-горе факторите на прозивдоство, които са разделени са важно нещо в крайата цена.
Ей на гледах вчера по БТВ в Русенско берат череш с нови техники - високопроходими вишки - и берачите викат все едно на терасата си толкова е лесно няма те е страх падне и т.н А в запада от 15 години е така - в момента се налага труда не машини - винаги машината е по прозиводителна от човека и като вкараме всичко, може се окаже едните са по-добри от другите.

Давам ти пример от сферата ти - някой може да докара фенове и да управлява страници за 1к на месец, а ти за 100 лв - и този дето е неефекитвен да реве че Редрума го съсипва ....... и този да има вързки с държавата и да каже 900 кинта мито на реда или реда е нелгиитимен няма сертифкати - и аз като клиент ще го духам 10 пъти повече разход :)

Е и ти като Волен, както милиарди даваме така и милиарди разходи имат, иначе от де пари им даваме.
Според тебе работят за без пари, така ли? Айде осъзнай се. Примерно фирмата Дънди прешъс металс изнася и обработва рудата в Канада. Смятай колко им е икономически неизгодно, щом дори не го правят на място. Много ясно, че България е златната мина на древна Тракия, само че сме подарили златото си на колонизаторите. Волен е прав, но това че го е казал той, не значи че тия идеи са негови.

За другото, модернизацията е неоспоримо предимство. Но трябва да има и държавна политика, защото иначе те смазват с изкуствена и нелоялна конкуренция. Това е от мен по темата, стига спам.

Според тебе работят за без пари, така ли? Айде осъзнай се. Примерно фирмата Дънди прешъс металс изнася и обработва рудата в Канада. Смятай колко им е икономически неизгодно, щом дори не го правят на място. Много ясно, че България е златната мина на древна Тракия, само че сме подарили златото си на колонизаторите. Волен е прав, но това че го е казал той, не значи че тия идеи са негови.

За другото, модернизацията е неоспоримо предимство. Но трябва да има и държавна политика, защото иначе те смазват с изкуствена и нелоялна конкуренция. Това е от мен по темата, стига спам.

В грешка си рудата заминава за Африка, бтв знаеш ли колко им е печалбата - щото аз я знам и е в пъти по-малка от Воленската.

Говорих, щом някой изнася приходи то това са следствие на потребление, за да има потребление трябва и разходи + капитал от някъде да дойде - казах ти 30 милиарда за няколко години се наляга в БГ. А на всеки приход на вън има разход в БГ - това исках ти кажа. Да много по-добре е остава в БГ, но то за да се случи трябва - държавната политика да няма нито изкусветена нито нелоялна конкуренция - от мен по нея :) Има ЛС но трябва си и икон. четене.

Абе кво става с Пеевски ?!

В грешка си рудата заминава за Африка, бтв знаеш ли колко им е печалбата - щото аз я знам и е в пъти по-малка от Воленската.

Говорих, щом някой изнася приходи то това са следствие на потребление, за да има потребление трябва и разходи + капитал от някъде да дойде - казах ти 30 милиарда за няколко години се наляга в БГ. А на всеки приход на вън има разход в БГ - това исках ти кажа. Да много по-добре е остава в БГ, но то за да се случи трябва - държавната политика да няма нито изкусветена нито нелоялна конкуренция - от мен по нея :) Има ЛС но трябва си и икон. четене.

Абе кво става с Пеевски ?!

От къде я знаеш бе просветлен, да не си им счетоводител?!?:lol:

Темата за бг производителите е дискутирана тук и то доста обширно.
Предлагам да се прехвърлите в нова тема или в старата, защото сега разводявате темата в която архивираме мненията за осралото се правителство.
И ще е по-лесно след време като влезем, да четем само за него.

Абе те и ЧЕЗ, МЕЗ и другите са на минус. Само, че им разкриха схемите за източване. А Дъндито изнася рудата в Африка по много причини, тя рудата не съдържа само злато, ама никой не знае, понеже няма контрол. Има един куп редки метали, които се извличат, които са пъти по-скъпи от златото. Направо, добре че са тия фирми да работят на загуба, благородни са.

От къде я знаеш бе просветлен, да не си им счетоводител?!?:lol:

На теб лично съм ти я дал инфо кво се правиш на дръж ми шапката?! Можеш и сам си провериш търговският регистър - нали уж си бизнесмен ще можеш да събираш и изваждаш и знаеш кво е това ГФО, пък компанията е публична можеш се разровиш в нета в западните ресурсни сайтове и да четеш - е ако си наясно с английският де - не те знам?!

Но заеби важното кво ти говори Воленски - милиардии в злато се изнасят като печалба :D

Абе те и ЧЕЗ, МЕЗ и другите са на минус. Само, че им разкриха схемите за източване. А Дъндито изнася рудата в Африка по много причини, тя рудата не съдържа само злато, ама никой не знае, понеже няма контрол. Има един куп редки метали, които се извличат, които са пъти по-скъпи от златото. Направо, добре че са тия фирми да работят на загуба, благородни са.

Ами не е трудно да четеш геоложки доклади както на наши така и на чужди експерти и да видиш колко е годишният очакван добив. То и нашите компании дето извличат БГ златото могат да правят шашми по твоята логика :)

Би ли ми казал в 1 тон златна руда колко паладии и платина има и какви са другите благородни ценни метали по скъпи от златото и колко им е добива?! Нещо много големи геолози станахте .....

... двоен пост

Развалихте хубавата тема със спорове за домати, национализъм и икономически утопии.
Вместо да коментираме коя ще е следващата данс кукла :).

Включихте и добива на злато, керпич, и кисело зеле :).

На теб лично съм ти я дал инфо кво се правиш на дръж ми шапката?! Можеш и сам си провериш търговският регистър - нали уж си бизнесмен ще можеш да събираш и изваждаш и знаеш кво е това ГФО, пък компанията е публична можеш се разровиш в нета в западните ресурсни сайтове и да четеш - е ако си наясно с английският де - не те знам?!

Но заеби важното кво ти говори Воленски - милиардии в злато се изнасят като печалба :D

Ти се рови в регистрите и им гледай финансовите отчети
Не всички сме като тебе шарани и да кълвем на такива елеметментарни захранки
Що не си добиват златото по новите методи, които не са забранени в ЕС, ами товарят рудата за Африка
От къде да съм сигурен, че половината руда не отива някъде другаде и че добива е точно толкова
От къде да съм сигурен за примесите в рудата, колко сребро и др метали се добиват

Около 10 тона злато и още 12 ценни метала, сред които стратегическите германий, талий, платина и паладий, се изнасят годишно от канадската фирма „Челопеч майнинг“, дъщерно дружество на „Дънди прешъс металс Инк.“, през митнически пункт Пристанище „Бургас център“ под тарифна позиция 2603: „Медни руди и техните концентрати“. Това количество изчисляват български учени, при условие че има ежегоден добив от 3 млн. т руда от мината в Челопеч. Металите се изнасят във вид на концентрат, който се обработва в завод в Намибия, собственост на „Дънди“. Това става в разрез с официално подписания концесионен договор, сключен между правителството на България и „Челопеч майнинг“ ЕАД на 19.05.1999 г., според който годишно от находището трябва да се добиват по 2 млн. т руда. Въз основа на това количество е изчислена и много спорната концесионна такса, формирана от 1,5% от стойността на злато, мед и сребро в добитите руди по средноаритметични международни цени на металите на Лондонската борса. Българските минни геолози изчисляват обаче, че чистата годишна печалба на „Дънди“ възлиза на около 2 млрд. долара. Те я пресмятат на основата на стойността на извличаните от рудата 7 основни и 12 допълнителни компонента.
Разминаването между официалните данни и реалните печалби става възможно заради липсата на контрол върху дейността на концесионера от страна на държавата.

цялата статия тук

Включихте и добива на злато, керпич, и кисело зеле :).

Е нали национализма защитаваме всичко е трябва е наше това е важна компонентна, ако не знаеш - за милиардите злато дето волен ги говори а лапнишараните вярват :D

Ти се рови в регистрите и им гледай финансовите отчети
Не всички сме като тебе шарани и да кълвем на такива елеметментарни захранки
Що не си добиват златото по новите методи, които не са забранени в ЕС, ами товарят рудата за Африка
От къде да съм сигурен, че половината руда не отива някъде другаде и че добива е точно толкова
От къде да съм сигурен за примесите в рудата, колко сребро и др метали се добиват

Aбе, човек на теб ти липсва всяка логична мисъл, да не говори икономична. Що там? Ами да не би щото е по евтино?!? Нали ти казах такива теми не ти се отдават слушай си милиардите на чичо Волен.
А колко ще си сигурен, че като е държавно всичко ще е точно или имаш увериенто на държавата :D

И щото знам, че ти не четеш а каквото ти каже Волен слушаш - Дънди са инвестирали в капитали и не случайно са увеличи и добива. И пак щото надали знаеш, тази минна е с най-съвременната в БГ. И аз искам да копам злато но за сега с наличните ресурси мога да ида на някоя златоносна река 1-2 грама след 1 седмица да извелка. То това злато с пари се извлича ако не знаеш - много бих искал да копам но не в БГ, а примерно в САЩ отиваш при собственика и договоряш процентите - да знаеш повече 5% никъде няма и на др ден почвам. Почваш да копаш с огромните машини и си ти ...... В БГ месеци за куп разрешителни. Милиардите са само в главата на Волен

Явно си начетен искам ми кажеш на топ 10 мини в света колко е конц. такса :)

П.С. Специално ти намерих това чети и се опитай да го анализираш знам че ти е трудно, но ... http://www.dnevnik.bg/biznes/compan...i_kupi_zavod_v_namibiia_blokira_proekta_si_v/

Последно редактирано:

Горе