Скандално: Орешарски предлага Пеевски за шеф на ДАНС!

От: Скандално: Орешарски предлага Пеевски за шеф на ДАНС!

Пишеш се за много начетен, па си един обикновен наивник

А като не може се изнася, що изнасяме? Що ЕС не ни санкционира? Що никой друг конкурент не е подал сигнал в КЗК или на по-високо ниво в ЕС?!??!

Е добре прости ми наивник съм явно в твоите очи, я ми кажи колко изнасят неофициално?!? Само не ми цитирай някой минен геолог като последният хоноруван от Атака дето писа 1000 милиона тона златна руда на стойност 1 трилион сме имали като по официални данни на МИЕТ сме с 27 милиона.

Аз разполагам с официални данни и мога ги анализирам е едно, това че някой спекулира с инфо то е друго. Спекулирането не е факт обективно инфо то няма как да го докажа - всеки може ти пише всичко и надува всичко, но това не го прави точно, нали?. Да допускам, че може да има неофициално повече - но се разминава в пъти спрямо думите на Волен. Лесно се доказва с прости сметки и гледане на официални данни, все пак Волен и тях гледа но ги чете както иска. И пак питам ако е държавно то пак няма знаеш какво те спира. И пътя на етиката, е като някой ти отговори на въпрос и ти да му отговориш но какво ли се трудя ....

Пак искам ми кажеш знаеш ли концесионните такси на 10-те най-големи мини в света? Колко е печалбата от Челопек, колко е на цялата компания? Имай предвид, че канадските закони за публичните компании + американсите са много солидни и акционерите и при най-малкият проблем пускат ревизиии - склонен съм да вярвам там, от колкото другаде. А и да дойда на спекулираният модел, то няма се разминава повече от няколко процента. Мнооого лесно може се засекат колко са изнесли. Всички кораби напускащи кораби на Дънди трябва се сметнат и ще видиш колко тона са изнесени ...... Имай в предивд средно средно един бълк кериар демек кораб за насипни товари, товари около 10-20 хиляди тона - та за 1 милион златна руда са 20-40 кораба - те официално 1.5 милиона са изнесли та 30-60 кораба пълни до горе - всичко над това вече може по обективно да се смята.

Та колко е? Не знам да ти кажа, докато не видя данни от портовете на Бургас и Варна, всичко което излиза като спекула си остава спекула - да може и сигурно неофициално се разминаме с няколко процента - но няколко не стотици ако ли не хиляди както Волен казва. Не знам кой е наивният тук:) Всичко, лесно може се засече - все пак ако някой ти цитира Х печалба, то за нея трябвa Y разход + Z приоход - а разхода най-лесно се засича и то на няколко официални данни - платежен баланс, данни на БНБ, местната обшина и контрагенти и не на последно място огромните разходи са си равни и на огормни приходи за малък град и като цяло нашата икономика милиардите на Волен, ще ни променят до неузнаваемост - трябва само се мисли, не се чете всичко от пол. като чиста монета.

Не знам, защо не разбираш писах ти икономическото мислене не е за теб, логическото надявам се да го владееш - не става само с това, което ти се спуска от тв-то да го взимаш за чиста монета - трябва се ровиш и да четеш обективно. Иначе ти мислиш че дъжд вали, а те ...... върху теб :) Знам, че не си прост въпреки, че си фен на Волен, съвета ми е повече да четеш и да имаш критично поведение към политици, особенно що се касае до икономическите им политики - иначе става яко популизъм и лапни шаранище!

Извинявам се предварително, ако съм те обидил нещо, но просто вече ми писана едни и същи неща ти пиша, като другите ги разбират - повече четене и критичност.

Лека и спокойна :)

Последно редактирано:

Белки брат, не те обиждам. Извинявай, ако така съм се изразил афектиран от спора ни. Просто си адски ... твърдоглав по някои въпроси. И е Челопеч, не Челопек :)

Чудно как разбра, че геологът, чиито анализ ти пуснах е купен. Ще ме накраш да отида до МГУ тия дни.

Кажи, колко са прогнозните запаси на рудника в Челопеч и каква част от тях ще получим ние?

Може да ги натиснем за по-голяма %, ако стане - супер
ако не стане :lol:
даже трябва да делим 50/50 :twisted:

От: От: Скандално: Орешарски предлага Пеевски за шеф на ДАНС!

Белки брат, не те обиждам. Извинявай, ако така съм се изразил афектиран от спора ни. Просто си адски ... твърдоглав по някои въпроси. И е Челопеч, не Челопек :)

Чудно как разбра, че геологът, чиито анализ ти пуснах е купен. Ще ме накраш да отида до МГУ тия дни.

Кажи, колко са прогнозните запаси на рудника в Челопеч и каква част от тях ще получим ние?

Не съм се афектирал от това, а че просто ми слагаш думи, които не съм казал.
Не съм казал, че е купен казах че се спекулира - пише че са изнасяля повече много повече. Е това как става това питах и колко са? Ходил ли е да гледа товарителниците на портовете и да засича тонажите? Щото много добре знам какво ти говоря. Ако е ходил и видял с колко е повече, тогава приемам и се извинявам. Но пича вика 3 милиона тона, което е да кажем 2 пъти над официалното, което от своя страна е пак десетки пъти под Воленовите милиарди.

Както и изрично ти казах, че в статията която даде няма 2 милиарда долара печалба от Челопек - това е просто невъзможно това са по 3-4 милиона унциии и най-голяма златна мина в света няма толкова на година, хайде кажи ми колко е вярна статията и не издържа на проверка.......Това е искам сме си точни, той може да каже всичко, но писанията издишат. Казах на динтроникса, че е купен онзи дето само той от всички геолози в БГ реши, че имаме 1000 милиона тона златна руда - много се радвам и да е така, трудно се гони обективност колкото повече по-добре, но това нещо се вади трудно - лично аз ако имам пари такава компания ще направя, но сигурно ще ми дадеш оtпор :D . А за твоя човек от статията, просто спекулира и как разбрах простите сметки и издиша теорията. Можеш и сам да си ги сметнеш.

А за мизериите, които ги прави Дънди - да пуснат гражданските организации да следят и да видят, как е реално и как е официално - твърдо за това съм!!! И ако има разминавания, да има и сериозните санкции.
Хубаво, е ако имаме държавно конкурентно дружество и да е на печалба и да е на печалба от разботването на нашите богатства!!! Но кой ще ми гарантира, че няма да има шашми, този въпрос за 3 път го питам?

Последно редактирано:
От: От: Скандално: Орешарски предлага Пеевски за шеф на ДАНС!

21.05.2013
Няма възможност за увеличаване на минималната работна заплата до края на 2013 г., категоричен бе лидерът на БСП Сергей Станишев

19.06.2013
Орешарски: Минималната работна заплата ще бъде повишена от 1 октомври.

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

18.06.2013
Станишев оставка не дава, иска вот на доверие от своите

20.06.2013
Станишев дава заден - няма да иска вот на доверие днес от пленума

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

ГЕЙ мазен и глупав

Ще ти го гарантира гражданския контрол. Ние сме може би най-богатата държава на злато в ЕС, а допускаме някой друг да печели от това. Твърдо съм ЗА това държавни дружества под граждански контрол да експлоатират находищата. С всичко е така, например нали знаеш за схемата между Каолин и ТЕЦ-овете? Плутокрацията се е съюзила с бизнесолигархията и брутално експлоатират нашето богатство. Казвам нашето, защото смятам, че ПИ са изключително обществена собственост, на всички граждани и ние трябва да печелим от това, което има под земята ни. Не ни трябва свободен пазар в този случай, той не може да върши работа. Трябва държавна собственост със силен граждански контрол върху действията на държавните предприятия.

Ще ти го гарантира гражданския контрол. Ние сме може би най-богатата държава на злато в ЕС, а допускаме някой друг да печели от това. Твърдо съм ЗА това държавни дружества под граждански контрол да експлоатират находищата. С всичко е така, например нали знаеш за схемата между Каолин и ТЕЦ-овете? Плутокрацията се е съюзила с бизнесолигархията и брутално експлоатират нашето богатство. Казвам нашето, защото смятам, че ПИ са изключително обществена собственост, на всички граждани и ние трябва да печелим от това, което има под земята ни. Не ни трябва свободен пазар в този случай, той не може да върши работа. Трябва държавна собственост със силен граждански контрол върху действията на държавните предприятия.

Ами ок ако се промени системата и да има граждански контрол, което от колко време го разправям съм твърдо ОК - по малко държава повече контрол в хората, държавата стриктно да гарантира правата ни, бизнес средата и ефектвност над институции!! И да знаеш колкото повече задължения взимаме ние от хората, от държавата толкова по близко отивам и до основата на свободният пазар, колкото и да не ти се вярва. А той може си върше работата, просто някой няма са доволни че те нямат златни парцели!!! BTW ти къде си мислиш, че ще отиде готовото рафинирано злато в кюлчета. Пак ще го продадем на вън!!! Не бихме го продали и аз не съм за това, ако имахме силна икономика БНБ трябва да сменя хартиените резерви със златни резерви - лева ще бъде по-вече и по-вече гарантиран със злато тогава ни бордове ни чудесии ни трябват!

Абе имам един въпрос - ако аз имам Х парцел и знам, че има злато и реша го експлоатирам какво няма ли мога спрямо твоите разбирания? При положение всички рискове си ги поемам аз и нищо от държавата не искам! В този случаи това злато ще си остане вовеки там и никой няма го експлоатира - е разбира се ако държавата не ме секвестира или вземе че върнем пак някой тоталитарен режим.

И в този ред на мисли, ок парите остават в БГ как после ще се разпределят?! Щото сещам се много начини, дето и лев няма видим от тях накрая! Държавата е лош стопанин и то за белите държави, за нас просто е .......

Последно редактирано:

По - малко държава значи хаос. Държавата е най-висшата форма на организация на хората. Набий си го в главата. Няма такъв филм да имаш по-малко държава и бизнесът да работи за хората. Бизнесът винаги работи за собствениците си, а когато държавата липсва се получават разни мутации, като тази да се назначи медиен магнат за шеф на ДАНС.

За другото, ти не притежаваш това, което е под земята. То е собственост на държавата, разбира се че няма да можеш. Това е все едно някоя река да ти минава през имота и ти да кажеш - тая вода е в моя имот, ще правя каквото искам с нея. Преди личният интерес винаги трябва да стои държавния = общественият интерес.

Последно редактирано:

По - малко държава значи хаос. Държавата е най-висшата форма на организация на хората. Набий си го в главата. Няма такъв филм да имаш по-малко държава и бизнесът да работи за хората. Бизнесът винаги работи за собствениците си, а когато държавата липсва се получават разни мутации, като тази да се назначи медиен магнат за шеф на ДАНС.

За другото, ти не притежаваш това, което е под земята. То е собственост на държавата, разбира се че няма да можеш. Това е все едно някоя река да ти минава през имота и ти да кажеш - тая вода е в моя имот, ще правя каквото искам с нея. Преди личният интерес винаги трябва да стои държавния = общественият интерес.

Държава е равно на намеса, повече държавност по-малко дръжава две различни неща - искам ти да си го набиееш, че всички монополи и извращания идва от дръжавата, защото си продава властта за собствена облага. Какво ти прече, ако всички закони са равни и еднакви за всички, в пъти по-малка администрация, никва държавна намеса в секторите, но чудивищна държавност + граждански контрол за спазване на правилата на играта. Това ни трябва стегната либерална икономика със железните правила и орговорности и задължения от гражданите за тях! Надявам се да разбираш какво ти пиша. Бизнеса винаги ще работи за печалба, но когато ти нямаш достъп до държавата да работи за теб и тя не работи за теб - защото просто няма как това се случи - е тогава ще е в пъти по-добре. Ти просто ще си фалираш и някой по-добър ще те замести.

Добре, значи разбирам златото е на държавата и вовеки ще си остане под земята. И разбирам, че като ми го секвестират ако решат да експлоатират, то накрая печалбата ще отиде в някоя офшорка или в др варинат бай мангал :) найс :) Но понеже ми я ясно, че няма стане така ще теглим едни заеми с обезпечения на земята .... :) Колко яко да даваме контрол на държавата, тя е Бог тя знае най-добре :D

В момента всичко, дръжавно = източване не знам защо така омело го отбягваш, но ти си знаеш. Повече пазар = по-малко корупция и източвания.

В изказването ти ме притесняват следните неща:

всички закони са равни и еднакви за всички, в пъти по-малка администрация, никва държавна намеса в секторите
Законите не са ли начинът по който държавата регулира?

Това ни трябва стегната либерална икономика със железните правила
Регулиран свободен пазар?! И това не го разбирам.

В момента всичко, дръжавно = източване не знам защо така омело го отбягваш
В момента държава на практика няма. Силовите структури са я завладели. Парите на държавата са в частна банка, нормално е всичко изкарано от фасадната държава да се пренасочва към частните сметки на управляващите. В момента държавата е като фирма - печалбата отива при шефчетата, при работниците отиват заплати.

В изказването ти ме притесняват следните неща:

Законите не са ли начинът по който държавата регулира?

Регулиран свободен пазар?! И това не го разбирам.

В момента държава на практика няма. Силовите структури са я завладели. Парите на държавата са в частна банка, нормално е всичко изкарано от фасадната държава да се пренасочва към частните сметки на управляващите. В момента държавата е като фирма - печалбата отива при шефчетата, при работниците отиват заплати.

Ще ти го обесня ясни и точни закони и тяхното ефективно съблюдаване за гарантиране основните на пазара и бизнеса и държавна ненамеса в икономиката! Имам в предвид пазара сам да регулира икономиката, а дръжавата да регламентира и спазва основните на пазара като затова е дала огромна гражданска квота - казвам гражданска и не държавни регулатори да няма в икономиката. Явно ги бъркаш двата щата с регулираността - аз говоря да няма държавна регулация в икономиката и пазара - просто е!

А иначе още в началото на 90-те всичко държавно се източваше - в момента ел. сектора в голямата част е държавен, а другата си част са създадени държавно гарантирани монополи. Та тук няма ясно точни прости закони гарантиращи пазара. И тези мутри, не са дошли ако държавните структрори не са решили да си продадат власт на поставени лица смятам знаеш. Изнудването и насилствеността и липсата на доброволно и свободно решение за избор - не е пазар, а щом това става от държавата значи нещата са зле...

Бесепарите недоволни, че съществува "интернет" - http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5866771
още малко щеше да поиска да бъде спрян докато си свършат работата :p разбираш ли

-------------

Блеки, вие спорите само за златото
но това е само малка част от природните богатства които се добиват

Бесепарите недоволни, че съществува "интернет" - http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5866771
още малко щеше да поиска да бъде спрян докато си свършат работата :p разбираш ли

Норти, таман гледах БТВ новините лелееееееееееееее тези на днешният си пленум няма го свалят нищо няма правят но взимат нови точки и една от тях е ще има наказвания и лустрации едва ли не, ако някой от партийните лица по звената в БГ говори индивидуално без да се е съгласувал. Да живее свободата на словото - ей така се гради демократичният тоталитаризъм :D :D:D :D:D :D:D :D:D :D:D :D:D :D:D :D:D :D:D :D:D :D:D :D:D :D

ЕНП: Бихме се срещнали с Орешарски, за да го поздравим, когато си подаде оставката
http://btvnews.bg/svetut/enp-bihme-...-go-pozdravim-kogato-si-podade-ostavkata.html

50-ина души посрещнаха премиера Пламен Орешарски със скандирания "оставка" пред българското Представителство в Брюксел
http://www.focus-news.net/?id=n1796946

Станишев и Костадинов лъжат, че нямат връзка с уволнения Иванов, лъснаха на семейна сватба
http://www.faktor.bg/poltika/hlyab-...lneniya-ivanov-lasnaha-na-semeina-svatba.html

още хубави новини :D

ЕНП: Бихме се срещнали с Орешарски, за да го поздравим, когато си подаде оставката
http://btvnews.bg/svetut/enp-bihme-...-go-pozdravim-kogato-si-podade-ostavkata.html

50-ина души посрещнаха премиера Пламен Орешарски със скандирания "оставка" пред българското Представителство в Брюксел
http://www.focus-news.net/?id=n1796946

Станишев и Костадинов лъжат, че нямат връзка с уволнения Иванов, лъснаха на семейна сватба
http://www.faktor.bg/poltika/hlyab-...lneniya-ivanov-lasnaha-na-semeina-svatba.html

още хубави новини :D

Стига бе братле, Алана ще трябва да иска за извънредни и овъртайм от партията майка за да маже, кеф ли ти е да давам от нашите пари за такива услуги??!
Спирай ги тези новини бе. Спри и се извини. Извини се бе!

Тези за 20 дни толкова поразии направиха, че направо са за Гинес. Всеки ден вече чакам нова простотия :D

Според мен тия зимат пари и от нац телевизии та те всеки ден произвеждат новини, но работа не хващат..

държавни дружества под граждански контрол
Гражданин, който започне да има власт. Вече спира да е гражданин - за справка виж НС. - там е пълно с граждани, които са изпратени от нас да представляват правата ни :) - Та .. интереса клати феса е най -умното в последните 500 години...

Гражданин, който започне да има власт. Вече спира да е гражданин - за справка виж НС. - там е пълно с граждани, които са изпратени от нас да представляват правата ни :) - Та .. интереса клати феса е най -умното в последните 500 години...

На ротационен принцип + нови добавки по-всяко време и или с избиране от местни гласувания и членове и то от всеки областен град + всички 100% онлайн и 100% прозрачно - НС абсурд да се случи :) От де толкова пари, че ги купят :D

На ротационен принцип + нови добавки по-всяко време и или с избиране от местни гласувания и членове и то от всеки областен град + всички 100% онлайн и 100% прозрачно - НС абсурд да се случи :) От де толкова пари, че ги купят :D
Без да се бъзикам съм го мислил.. освен на себе си как мога да разчитам на друг... а като някой каже продаваш ли принципите си срещу това децата, внуците и правнуците на правнуците им да са осигурени материално не зная дали ще съм ЗА националния интерес .. при положение, че не обичам думата толерантност..

Горе