@Blinky, едно от нещата който не харесвам в родината са бензинджиите - тотално ненужно е да чакаш тюфлек да се дотътри, за да нелее бензинец, после да чакаш да се напъъъълни, после чакаш на гише, после да чакаш лелка да нацъъъъка в ПОС терминала сумата (гледайки с едно полу-затворено око), подават ти, сканираш, въвеждаш пин, чакаш, може и автограф да ти искат -купон... Ако някоя верига пуснат пуснат нормални колонки с дебитна карта и без персонал - ставам клиент веднага. Тези работещи като бензинджии (далеч не само те), за жалост са едни паразити за обществото. Докато има от мама и тате - от там, после на пенсия от обществото и цял живот по гръб. Ужас е от паразити, мале, а най-лошото е, че главата им е толкова завряна да не казвам къде - само могат да скимтят, но дори нямат топките да скимтят срещу някого,а скимтят срещу "държавата".
И аз така - на държавата ще ѝ избия зъбките, ей, само да я хвана, мамицата ѝ долна, голям съм битка.
Шегата на страна, но много точно е това, че не може средната заплата да е напълно недостатъчна за нормално съществуване и да се чудиш как сивата икономика е 50% от държавата. За жалост масово хората работещи за "510 лева" са част от прчината да я има сивата икономика. Държавата има много над кавко да работи за подобряването на бизнес климата, но този за 510-600 лева са в пъти по-критични, защото държавата е сумата от хората в нея.
Не искам да съм песимист - общото ниво се подобрява, вече и на външен вид приличаме на европейска държава - София, Пловдив, Бургас, Варна - има видим напредък. По доходи (декларирани пред НОЙ!) - има над 100 000 души са декларирали доходи над максималния осигурителен праг и т.н.