Търся човек за изработка на WP сайт

Здравей, ще ти споделя, защо нямаме, защото работим на 19 държави вече 15 години, това не е фокуса, този сайт дори не се поддържа, но имаме в България над 300+ активни клиенти, не се притеснявай, ако не можеш да направиш преценка, явно толкова и разбираш от този бизнес, в България няма пазар за такива услуги, доста е мъжав и фокуса е Америка, ако искаш можеш да дойдеш да работиш за мен, търсят се програмисти редовно и не само, не се шегувам, търсим хора редовно, просто няма кадърни кадри, масата са някакви мързеливици.

Поздрави.
аз в теб освен едно голямо ЕГО , друго не виждам.... приказки на Шехерезада от 1001 нощ!

Дайте по веселко. Разкатахте го нашият любим админ. 🤟 И Ивайло да спре да се заяжда ...

yes.png

Дайте по веселко. Разкатахте го нашият любим админ. 🤟 И Ивайло да спре да се заяжда ...
Ти можеш ли да спреш гората на се разлиства? Момчето е с такъв характер просто. Полезен е на моменти, но в повечето случаи доста повече минуси трупа от нрава си. 🧐

За жалост в България, масата хора правещи нещо уеб, буквално лъжат клиента, но той самият е такъв и не иска да плаща, също почва да се кара с теб или да ти казва, че си измамник, но след седмица същият казва как е купил кола за 100к, но няма едни 500 лв за интеграция, по-качествените урб студия не работят в България, както и агенции, тук рядко има качествен клиент, масово е нерви и пак нерви, загуба на време.
Дяволски прав си. Това е бумеранг - клиента лъже, че плаща, изпълнителя лъже, че предоставя добър продукт и всичко като се огледаш е пълен леш. Някои седят и не вярват, че един онлайн магазин (в случая не е това, което се иска от автора, но логиката е същата) на WordPress може да е 500 лева, може и да е 5000 лева.

А това с интеграцията е много добър пример, наскоро имаше един глупак, който видях с очите си - взел си кола за 50К+ лева, а си набива сам продуктите. Бяха му обявили нещо около 600-700 лева за интеграция на импорт, после с крон да тъпче и само да минава за редакция, ама решил да спести. Щял така или иначе да минавал през продуктите и не намирал разлика от вкарването на нов и редакция на съществуващ. Пълна скръб.

Изводът е, че някои клиенти заслужават изпълнителите си и резултата от работата им, което в 90% от случаите е :hankey:

Това е, защото изпълнителите сами са си виновни в общия случай - не се правят точни договори кой за какво и колко ще плати, не се плаща по официален начин, после да има за пред НАП и т.н.
Ако разчиташ на плащане по нередовен път нямаш никаква защита - клиента ще плати колкото и когато реши. Така бизнес не се прави и си обречен.

Другото е, че под 'wordpress developer' масово се разбира 'там човек да направи нещо на WordPress', а това съвсем не е така. За да си наистина WordPress dev първо трябва да си FullStack PHP + JS (реално и React) и след това да си запознат с api-то на WooCommerce и т.н. Масовият случай е някакви хора, които могат да инсталират и ползват и настройват плъгини, малко HTML и CSS да се водят WordPress разработчици. Имаше и тема преди дни - някой решил да направи собствен плъгин за нещо, а той не е и на ниво junior dev. След това този плъгин ще се ползва от други... 😄

Именно оттам идва и проблемът в последствие: клиентите не правят разлика между фирми предлагащи реклама във Facebook и страници на WordPress с Elementor и реален програмист, който създава нови функционалности. Но понеже реално пазар в БГ за нови функционалности не само за WordPress почти няма и често това изобщо не се засяга в разговорите. И след това и евентуални проблеми ако се поиска нещо и се почне с някакви незнайни плъгини нещоси да се прави. Оттам идва и изненадата как досега сайтът струваше 1000лв, а поисках още нещо и цената стана 3000.
Реално програмист да се занимава с WordPress няма никакъв смисъл, очакванията за цени са нереално занижени. Самата платформа е удачна само за малки проекти оттам и малки фирми, оттам и мижави бюджети. WordPress да се поддържа имат интерес единствено предлагащите хостинг, защото в/у него се крепи техният бизнес (какъвто е и случаят с този форум).

Последно редактирано:
Wordpress е супер и се вадят лесно пари с него, работех във фирма и правихме доста сайтове месечно - колега който се занимава със съдържанието и оформлението + аз се включвах като има нужда от тех. помощ или нещо за фиксване или да се създаде нещо липсващо.
Така колегата не беше ограничен по никакъв начин и можеше да направи всичко. Иначе който и да е CMS ако не можеш да напишеш 5 реда код резултата ще е плачевен.

а аз работя с един проект и 100% има мн по-голям бюджет от всичките заедно които визираш
wordpress е обречена платформа според мен, но това си е мое мнение

Реално програмист да се занимава с WordPress няма никакъв смисъл, очакванията за цени са нереално занижени. Самата платформа е удачна само за малки проекти оттам и малки фирми, оттам и мижави бюджети. WordPress да се поддържа имат интерес единствено предлагащите хостинг, защото в/у него се крепи техният бизнес (какъвто е и случаят с този форум).
Да, това е защото попадаш масово на идиоти, които правят сайта с няколко нацъквания в админа. За жалост не е това идеята да предадеш проект на WP. И да, за сериозни неща не се ползва WP. Ама говорим вече за друг тип клиенти. И няма никаква база за сравнение. Едните взимат SAP зад магазините и бизнеса си като цяло, а другите пишат в ексел таблици или в най-добрия случай инсталират някакъв фри CRM от Softaculous и мислят, че правят бизнес. WordPress да се поддържа имат интерес фирмички, които нямат нужда от визитка сайт от 3000 лв. или магазин за 10 000 -15 000л лв. И хостинга грам не е хепи с това, че някакви палячовци се учат на WordPress за сметка на съпорта им там и седят на най-ниските планове с години. Нещо си се объркал с това заключение, явно не си минавал през хостинг фирма да знаеш как е реално. Но нищо, драскай глупости, и се надявай някой да ти повярва. ;)

а аз работя с един проект и 100% има мн по-голям бюджет от всичките заедно които визираш
Ебаси таз обречена платформа:

Е свят голям, просто казвах че и там има пари.
Иначе ако трябва да говорим с цифри оборота от тези сайтове беше над 23-24 хиляди на месец при разход една заплата и малко.

Именно оттам идва и проблемът в последствие: клиентите не правят разлика между фирми предлагащи реклама във Facebook и страници на WordPress с Elementor и реален програмист, който създава нови функционалности. Но понеже реално пазар в БГ за нови функционалности не само за WordPress почти няма и често това изобщо не се засяга в разговорите. И след това и евентуални проблеми ако се поиска нещо и се почне с някакви незнайни плъгини нещоси да се прави. Оттам идва и изненадата как досега сайтът струваше 1000лв, а поисках още нещо и цената стана 3000.

Сайтът е готов и работещ - едно момиче от Фейсбука го направи. Има нужда само от дребни фиксове и доработки!

ако мине номерът, нали знаеш:
'длъжни сме да пробваме' 😁
Що бе, има си клиенти, които си цъкат със Studio X и правят сайтове за по няколко десетки хиляди. Има и клиенти, които са си ОК да ползват услугите на бай Пенчо за некви къси пари. И никога едните не ходят при другите. :)

Е свят голям, просто казвах че и там има пари.
Иначе ако трябва да говорим с цифри оборота от тези сайтове беше над 23-24 хиляди на месец при разход една заплата и малко.
това на един по-сериозен търговец трябва да е оборот за ден, айде за седмица
И да не забравяме, че това е оборот - трябва да избиеш цена на стоката, заплати, разходи за реклама и т.н. Ако приемем, че продаваш с една голяма надценка от 50% в/у доставната цена от този оборот в теб ще останат около 10000лв, което е нищо за месеца - две заплати и разходи за счетоводсво, данъци, наеми, ток и каквото се сетиш

• Haha
Реакции: Sky
Що бе, има си клиенти, които си цъкат със Studio X и правят сайтове за по няколко десетки хиляди. Има и клиенти, които са си ОК да ползват услугите на бай Пенчо за некви къси пари. И никога едните не ходят при другите. :)
на няколко банки съм виждал с техни сайтове - по-скоро няколко стотици хиляди, бъркаш порядъка :)

на няколко банки съм виждал с техни сайтове - по-скоро няколко стотици хиляди, бъркаш порядъка :)
Покажи някоя, ще се радвам и аз да я оценя. Но се съмнявам да мине в рамките на дори хиляди - пак почват от десетки хиляди, само сайта, системите отзад не ги броим грам. :)

Системите отзад нямат общо със сайта - банките си имат до една собствени IT отдели - най-често Oracle, C++, Net и подобни. Сайтът трябва да комуникира със системите. Вероятно правещите сайта правят и мобилното приложение, което е мн по-важно.

това на един по-сериозен търговец трябва да е оборот за ден, айде за седмица
И да не забравяме, че това е оборот - трябва да избиеш цена на стоката, заплати, разходи за реклама и т.н. Ако приемем, че продаваш с една голяма надценка от 50% в/у доставната цена от този оборот в теб ще останат около 10000лв, което е нищо за месеца - две заплати и разходи за счетоводсво, данъци, наеми, ток и каквото се сетиш
1 за 2 ги смяташ, дай по-сериозно.

'по-сериозно' е различно за всеки търговец
Обикновено се внася стока в големи количества, ползва се склад, дистрибуция... Това са поне 10тина човека персонал.
20-30к оборот е смешно
Например съм работил в Maxcom - там опашката камиони идващи да товарят стигаше километри :)

Покажи някоя, ще се радвам и аз да я оценя. Но се съмнявам да мине в рамките на дори хиляди - пак почват от десетки хиляди, само сайта, системите отзад не ги броим грам. :)

Днес лично четох оферта на едно уеб студио среден клас в България, прави само Wordpress, цената беше 12к за уеб сайт, не магазин, както разбрах към магазин дават 15-20к, агенцията започва с R, който разбрал, разбрал. Цените са доста вдигнати, когато препращам някой към агенция, после се връща и казва, вие сте луд, тези ми искат някакви пари колкото къщата ми струва. Явно пазара е към края си и се цени всичко, защото след 2-3 години тези агенции няма просто да има полза от тях, знаят това и просто последни действия, което е нормално.

Поздрави.

Горе