EGraphix
Well-Known Member
Централизацията води до още по-голяма корупция и контрол, нали това виждаме в момента, ЕС ти налага централно неща които ти не искаш, а ти предлагаш още от същото та и по-зле, мерси. Бюрокрацията се решава с децентрализация, суверенните страни взимат решенията и после се гласува на ниво ЕС, а не обратното. Няма нужда някой чиновник да ми определя дневния ред в моята страна. ЕС е икономически съюз преди всичко, когато е бил в основата си такъв е работел и сме просперирали. Конкуренцията води света напред.Разбира се че е различно! В САЩ никога не е имало нации, тук има сформирани и то стари нации. Но като сме обединени ще сме по-силни. Бюрокрацията ще се изчисти при една центрирана власт. Защото сега е прекалено раздута. Даже да онзи ден бях забравил, че Мария Габриел е еврокомисар, и честно даже и сега не знам на какво! Знам, че двамата с теб няма да решим проблемите на ЕС мисля че е време да отворим друга тема за този разговор?
И все пак, когато в ЕС решиха да има единна валута се коментираше и въпроса за обединена армия, но тогава пак САЩ се намеси. Еврото е началото, просто трябва бавно да извървим пътя до едно по сериозна обединение, да няма да е лесно но в този си вид ЕС е слаб и зависим. Да има силни страни в съюза - Франция и Германия, може би донякъде и Полша, Испания и Италия. Но като цяло другите страни разчитаме на НАТО. А НАТО си гони като цяло свои интереси, именно за това твърдя, че за да се чува думата на ЕС трябва федерална европейска армия и единна политика. Защото днес ако на власт са либералите и те се окакат, утре ще дойдат консерваторите и те ще внимават да не повторят грешката, а ако и се се изложат ще дойдат други и т.н.
Относно тея прословути успехи по научни олимпиади, те нямат нищо общо с технологичното развитие. Виж къде за последните 100г. са изобретени нещата, които променят света - Европа и САЩ. Най-пресни примери - компютъра, интернета, смартфона (преди това, Електричеството, Самолета, Автомобила, Земеделските машини, Телеграфа, Телефона и още много)