етерИум
Well-Known Member
Пропуснал съм добавката към коментара след лайка:Не, не е лично към никото, извинявам се ако си се почувствал засегнат.
В такъв случай, може да се каже, че сме се улучили. Определено сматям, че и ковида, и военните действия/военното положение, са с по-висока цел и се сервират в последователност. Но не "за заблуда на врага", освен ако не считаме за враг старата обществена система, вкл. старото мислене, старият човек и прочее. Само че аз си го мисля по малко по-различен начин, който не се споделя съвсем; и моето виждане е дори по-радикално от като цяло споделяната гл.т. Може да се каже: по-антиутопично, някой би казал по-"конспиративно" и т.н.Просто начин на изразяване, защото някои хора тук с начина си на мислене как ковида и войната в Украйна са някакви митове и легенди с цел заблуда на врага, ми навяват асоциации с определени субекти в крипто сферата, които приемат инвестициите си там прекалено насериозно.
Така че, в тоя смисъл "грешката е правилна" и може да ме причислиш към тия, които считаш за наивници (или както ги наричаш), че дори в някои отношения съм и по-радикално мислещ за ситуацията.
Говорим просто за общите интереси на тези хора, които сам описваш:
Те също са част от явни организации, от съюзи м/у свръхвластни бизнес тръстове, които може да се каже, че ги и притежават. Нима те най-малкото не биха се възползвали да извлекат максимума от споменатите ковид и военни ситуации, не биха ги използвали? Или не биха ги създали, за да осъществят целите си? Защо, какво им пречи? Може би спазват договорки за правата на човека, или морално-етични рицарски кодекси?Защото политиците не са финансово отговорни за решенията, които взимат.
Като печатат пари, ние плащаме с инфлация.
Като санкционират Русия, ние плащаме с инфлация.
Като не санкционират Русия, пак ние плащаме, като купуваме закрила от САЩ.
Не знам какъв е отговорът, но уж бившите комунисти Русия, бъдещите комунисти САЩ и гордите комунсти Китай ни контролират с 1000 финансови и политически нишки, и както и да завъртиш нещата, все от моя и твоя джоб излиза парата, министрите просто решават на кой от трите офертата е най-добра за тях самите.
Същото и е с корпорациите и големите компании - ние сме продукта, министрите просто ни ползват на консигнация.
Просто сегашната политическа система е абсолютно безсилна пред човешката тенденция индивида да трси своята изгода за сметка на многото. Единственото по-зле от пазарната икономика е комунизма, де.
Всичко зависи от фактите, друго не ме интересува. Най-малкото да плета конспирации. Има факти, проследими връзки, документи - това е важното. И също: последвалото мислене да е с цел да се разберат нещата такива, каквито са, а не каквито ни харесва. Каквото е грешно - хвърля се в огъня и толкова. Аз така мисля.
Само обяснявам набърже, защо може да се каже, че добре сме се улучили И може да ме считаш за "конспиратор", или както ги наричаш (плоскоземец и т.н.). Даже може да се окаже, че съм най-големия тук.
Та тъй, оттук насетне може спокойно и с чисто сърце "да се запсуваме" или да се игнорираме.
-
Дано военните действия да не се задълбочат и всичко да утихне. Но, май нито Русия, нито силите зад Украйна (което е същественото) май няма да отстъпят. И пак стигаме до горното: какво се цели с военните действия и колко им пука за "тия долу" на "тия горе". И ще видим последствията, дали ще послужат за повод за забързване на радикалната трансформация на обществото? Според мен така ще стане и всичко е заради тях.
Айде, лек ден и всеки с гледната си точка
Последно редактирано: