https://www.pakistanpoint.com/en/st...ce-hits-logistics-terminal-storing-weste.html Ето я сводката, от лъжец номер едно в ефира. Сега как да повярвам на рашката, като през 2 дни свалят 'натовски самолети' и удрят складове, а доказателства никога не се пускат. Същия идиот излезе преди седмица мисля, и каза, че са унищожили С300 системите, които Словакия даде - незнайно как, в Одеса е изстреляно ПВО със сигурност не от Русия, но може би са Азовците, правят някаква диверсия, да обвинят Русия, и да я намразят хората, ей...
Иначе сериозно - летят едни огромни самолети на НАТО, Е3 Sentry се казват, патрулират, заедно с още 2 различни модела 24/7 около Полша границата с Украйна, и работата им е да следят за такива неща, както и за комуникационни хъбове - ако засекът голямо струпване на радио емисии от някое място - предават го на Украинците, да го обстрелват по най-бързия начин - така и заминаха камара високопоставени, щото нямат и телефони, а говорят на роуминг с Масква. Та тея самолети освен тая работа, може да си сигурен, че знаят, откъде са изстреляни, пък и следи от ракети остават.
Впрочем навярно именно някой от SIGINT самолетите е играл важна роля в потапянето на Масква, като ги думнаха с двете ракети Нептун - в новините пуснаха сводка непотвърдена, че Украйна са 'залъгали' радарите с Байрактар - смешно, тоя дрон не може нищо да заглуши, камо ли радар на кораб. Неофициално се предполага, че западни разузнавания, са имали честотите на радарите на кораба, и малко преди атаката, са започнали да излъчват на същата честота - друго обяснение няма логично. Даже SIGINT самолетите като сентрито са много скъпи - навярно е летяло нещо военно, то там са международни води - да кажем самолет, с Electronic Warfare, който да заглуши радарите, докато Украинците са стреляли - изглежда координирано с НАТО / САЩ при всички положения, ако не - е егати късмета. Та електронни оръжия за заглушаване имат и рашките, даже и те - смятай.
Ей ги рашките си мъкнат уредите със самолета, да се пробват. Това е същият случай, за който пеевските медии преди години писаха, че Американците така са се уплашили, че са искали психолог всичките екипажи - е реалността е друга, пък и съм сигурен, че дали руснак, дали американец - едните са 40-50 дни в море - радват се да има нещо случващо се около тях, било то и старинни самолетчета, прелитащи около тях, пък за руснака също - те пилото им не са добри - не летят всички часове по норматив за месец. Със сигурност са се радвали, че ще кръжат около някаква цел.
едит: P8 boing Посейдон е бил над Румъния и черно море, по време на думването на Масква - може и с него да са заглушили радарите.
Тез горните неща, са преразказ що годе, от вуйчо ми - авио инжинер, в ТУ висше докато беше военен, военно училище от 7ми до 12клас, после 10 години на служба в армията като военен инжинер, не е в армията все още, но работата му е свързана с радио технологии ( КРС ) - и като е на лаптопа, по цял ден вписва разни характеристики на самолети - но нямам съмнения да се съмнявам, в това което ми е обяснявал, като методология на работа, и вероятно как Масква е думната, както и как трепят генералите от Раша, заради липса на собствена връзка. И е неутрален - ако нещо следи, то е по-скоро технически данни на самолети и подобни, не войната.
Та според него, нищо сложно няма в това да заглушиш радари, стига да знаеш честотите, на които оперират радарите в Масква. И че е пълна глупост, и дивотия, сведенията неофициални, дето май Украйна споделя, че байрактар е ползван за да 'заглуши' , 'затапи' на кораба радарите , и не може дрон да направи каквото и да било свързано с jamming на сигнал.
При всички положения, ако западни служби са имали нещо общо, такава операция отива в графата : clandestine operations, докато не се покажат сводки от документи примерно след години. Днес пак го препитвах привечер, че идваха на гости, за разни ракети, за Масква, НАТО, и като цяло мнение експертно, доверявам се на думите му за нещата. Та днес само споменах за Одеса, че са ги думнали, каза, че се случват такива работи, и самите ракети не са толкова умни, и че Калибр , са руската версия на томахоук - и двата вида не изобщо умни, и от 80-те, и че не вижда смисъл да хвърлят ракети без подготовка и данни/ сведения .
Днеска по някое време ако се сетиш да ме тагнеш с @ по темата, да не забравя, да го привикам, да погледне снимките и да си каже мнението за тея ракети и за С300 какво е ударило, каквото ми каже, веднага го пускам - със сигурност може да каже тая ракета дали е калибър или друга само по вид и какво може да я спре.
Лягам, че пета бира думнах, и се потретвам