YoungSupreme
Well-Known Member
Лятното слънцестоене кога е, че да връзвам доматите? Нещо много си се вживял в ролята да бъдеш "обективен" анализатор, давай го малко по-леко.
Иначе, какво става сега, украинците лъжат ама после някои неща се оказват истина? Лошото е, че когато руските източници лъжат няма критични медии които да ги разобличат, както е в прогнилия запад. Не можем да цитираме 3-4 руски медии в някаква обратна на нератива статия или анализ. Ето това се нарича пропаганда в чистия й вид.
Как да няма - това е пак западната пропаганда че няма
Медуза си работи и BBC Русия с журналисти и доброволци си работи. Не може да се пише не проверено за войната - причината Украинската пропаганда която някои медии директно препубликуваха в началото - и по специално около банковата паника която се опитаха направят в началото - ако им беше вързало с нея щяха да смачкат Русия - ама не върза.
Ако искаш да пишеш нещо за което не са дали данни правиш като BBC за загубите - вместо да цитираш не проверен чужд източник за да генерираш новина. Намираш си данни от локални медии и социални мреци, включваш и Медуза и техните източници да ти издирва имена - включваш и доброволци които да обикалят гробища и пишеш статията - ще си седи никой няма да я маха нито ще я санкционира.
И защо да не можеш да ползваш някой медии - прилага се принципа на критичното мислене и за тях - ако са посочили източник или има видео си е съвсем ОК.
Ад хоминем извърташ
Не съм много сигурен, с тези над 100 телеграма, яко си се вживял в ролята на руский кореспондент.
Около 10 процента са Украински канали все пак трябва и да се посмея от време на време и всичките са Mute - няколко пъти на ден хвърлям бърз поглед и чета каквото ми е интересно - обикновено ми светят по няколко стотин поста на канал. От всичките тези стотици постове и канали не пускам повече от 4-5 на ден и си избирам такива със солидно доказателсво.
Нямаше да открия Телеграм, ако не бяха баннали RT. А джойнах много канали защото не бях сигурен че Телеграм няма да направят същото като фейсбук и да махат страници и да крият постове.
Видя ли ми поста малко по горе за доклада на state.gov от миналата година за ситуацията в украйна - включително и журналистика им.
Последно редактирано: