русия, САЩ или против всички? На чия страна заставате вие?

русия, САЩ или против всички? На чия страна заставате вие?

• Общо гласове
    27
От: русия, САЩ или против всички? На чия страна заставате вие?

Искаш САЩ да защитават нашите (политически и икономически) интереси. Останал съм с впечатлението, че нашите политици не смятат, че България има такива интереси.
Защо си мислиш, че някоя друга държава ще седне да се занимава с България - да й защитава интересите? САЩ правят бизнес и им е все тая дали ги харесват или не.
Всяка държава трябва да си защитава собствените интереси. Но ние работим за чужди...
Не е виновна САЩ за положението, а това, че ние сме пазар, а ти прост клиент.

Няма как да сме в добри отношения с Русия, като целуваме задниците на ЕС и САЩ а и когато плевнята говори, че имало опасност да ни нападне и завладее Русия.
Ползите със САЩ са никакви - освен, че ни ползват за черна ръка във военните си операции ( натовските измислици ) и даваме пари за авганистан и къде ли не, и пращаме хора, които после се връщат в ковчези - това да ходи някой да себие за трета страна срещу 100$ на ден или колкото там и дават - хич не си е работа.
А да не говорим, че ни накараха да се разоръжим тотално, понеже видиш ли, нато ни пазела.

Норта е изключително тъпо и просто копеле, няма смисъл да се спори с такъв кретен.

Чудесно, да беше ползвала малко повече и щеше да видиш, че не са 100 милиона загуби, а 20 милиона е целият ни хранителен износ за Русия за година! Така, че в момента са реализирани половината за годината, другата половина ще намери нови пазари! В случаят най-лесно е тук се реализират, водени от мотива на загубата иначе отписване на 100% то те ще се реализират с по ниска цена! Голяма част от износа си е преработени храни демек консерви и други дълготрайни форми!

Колко беше трудно си отвориш Гугул и да потърсиш инфото?! Айде ще ти направя изключение и да ти покажа, като толкова искаш но за последен път ще ти смеля информацията!

Така, чете загуби чудесии са много добри опорни точки, който ги пускат! В най-лошият случай 10 милиона ще има загуби, което просто не ми се вярва за няколко седмици прекупвачи/износители/доставчици ще преструктурира логистика и спедицията си .... Виж ако ударят износа на фармацефтиката, тогава ще е по сериозно положението!
20 милиона какво? Аз говоря за 100 милиона лева, което се равнява на около 50 милиона евро, както пише тук(това беше първото, което гугъл ми даде, а сигурно има и други)http://www.focus-news.net/news/2014...rusiya-shte-se-ravnyavat-na-534-mln-evro.html
Това, което ти цитирах го прочетох във вестника днес, като официално искане от нашата страна към ЕС. Ако цифрите се разминават не е по моя вина.:)
Благодаря за смилането, все пак - много великодушно от твоя страна.

Няма как да сме в добри отношения с Русия, като целуваме задниците на ЕС и САЩ а и когато плевнята говори, че имало опасност да ни нападне и завладее Русия.
Ползите със САЩ са никакви - освен, че ни ползват за черна ръка във военните си операции ( натовските измислици ) и даваме пари за авганистан и къде ли не, и пращаме хора, които после се връщат в ковчези - това да ходи някой да себие за трета страна срещу 100$ на ден или колкото там и дават - хич не си е работа.
А да не говорим, че ни накараха да се разоръжим тотално, понеже видиш ли, нато ни пазела.

Норта е изключително тъпо и просто копеле, няма смисъл да се спори с такъв кретен.
Точно това казвах и аз вчера, но ме обориха с аргумента ''жена- пишеща (кълвяща) в разпускането'' - да видим на теб с какво ще ти отговорят.:wink:
Приятен ден на всички, почвам да работя, че се забавих много.:)

Искаш САЩ да защитават нашите (политически и икономически) интереси. Останал съм с впечатлението, че нашите политици не смятат, че България има такива интереси.
Защо си мислиш, че някоя друга държава ще седне да се занимава с България - да й защитава интересите? САЩ правят бизнес и им е все тая дали ги харесват или не.
Всяка държава трябва да си защитава собствените интереси. Но ние работим за чужди...
Не е виновна САЩ за положението, а това, че ние сме пазар, а ти прост клиент.
Норт, Норт, Норт - ти правиш опонента излишен - така весело се излагаш, че ще почна да те защитавам от самия теб - жал ми стана вече.:)

20 милиона какво? Аз говоря за 100 милиона лева, което се равнява на около 50 милиона евро, както пише тук(това беше първото, което гугъл ми даде, а сигурно има и други)http://www.focus-news.net/news/2014...rusiya-shte-se-ravnyavat-na-534-mln-evro.html
Това, което ти цитирах го прочетох във вестника днес, като официално искане от нашата страна към ЕС. Ако цифрите се разминават не е по моя вина.:)
Благодаря за смилането, все пак - много великодушно от твоя страна.

Мисля, че имаме сериозно разминаване в цифрите! Пак ти казах има много опорни точки за големи загуби, а у! Нищо подобно! Ето за първото полугодие данни!
oo_2358058.jpg

Повече тук:
http://www.capital.bg/politika_i_ik..._ot_ruskite_sankcii_v_bulgariia_shte_e_maluk/

Виж нещо интересно и смятам, ще го прочетеш между редовете ще има ли загуба или не?! Тук е по твоята част била си в търговията години на ред!

Все пак ще има производители на плодове, които ще усетят санкциите, стана ясно от думите на Мариана Милтенова, председател на Националния съюз на градинарите в България. "Със сигурност ще има засегнати", обясни тя. Санкциите ще се отразят на потенциалните възможности - по думите на Милтенова е имало нагласа сред повече производители да изнасят. "Сега забраната ще рефлектира върху договорите. Много производители имаха споразумения с руски партньори за плащане на 70% аванс от цените, това беше за всички плодове", коментира още Милтенова. Освен това е имало подписани договори за износ с една от големите търговски вериги в Русия, за която вече няма как да се продава. Тя добави, че все още не са мислили за компенсация. Причината - досега производителите на плодове и зеленчуци в България никога не са получавали компенсации, така че не очакват обезщетения и сега..

Като казах, всички са яли дебелият с руският начин на бизнес -а той си е феодален! Можеш ли да видиш, колко ще е загубата и дали ще има загуба или пропуснати ползи и пак ще са на печалба :)
Ние нямаме такива проблеми, както една Франция или Гърция! Ако ще има санкции по фарамцефтичната и химическата индустрия там ще е по-голямо! НОООО от месец на сам, всички големи бизнеси са в трескав процес по преструктурирането и двете страни Запада и Русия подготвят почвата преди да слагат санкции, така има време бизнеса да види на къде духа вятъра ....

Като цяло износа ни с Русия малък, и с тези санкции и промени ще става още по пренебрежително малък!

Цифрите, които дадох са официалното искане за компенсация от ЕС към нашата страна. Т.е. ние официално твърдим, че ще понесем такива загуби от спрения износ на хр. стоки (предимно) към Русия.
Ако има разминаване в цифрите, проблемът не е у мен. Това видях във вестника, като официална позиция на страната ни, а не на някоя браншова организация. Дори в линка, който ти дадох въпросният икономист твърди, че за малка страна, като нашата със слабо производство тези 50 милиона евро са от голямо значение. Това противоречи леко на твоето твърдение, че бг-бизнесът не работи с Русия и нямаме икономически ползи там. Щом нямаме ползи как, тогава търпим загуби от спирането на търговията с тях. Не се заяждам, просто се разберете с официалните източници кой е прав, за да знам от кого да се уча на бизнес и правилна позиция.

Факт е, че бизнесът със САЩ не ни носи кой знае какви ползи. Факт е също така, че бизнесът с Русия ни носи огромни загуби. Безумие е твърдението, че ЕС не ни е от полза.
А ако трябва да избираме кои взаимотношения да развиваме, то аз бих избрал най-платежоспособния пазар. Русия, разбира се, е губеща в този избор.

Цифрите, които дадох са официалното искане за компенсация от ЕС към нашата страна. Т.е. ние официално твърдим, че ще понесем такива загуби от спрения износ на хр. стоки (предимно) към Русия.
Ако има разминаване в цифрите, проблемът не е у мен. Това видях във вестника, като официална позиция на страната ни, а не на някоя браншова организация. Дори в линка, който ти дадох въпросният икономист твърди, че за малка страна, като нашата със слабо производство тези 50 милиона евро са от голямо значение. Това противоречи леко на твоето твърдение, че бг-бизнесът не работи с Русия и нямаме икономически ползи там. Щом нямаме ползи как, тогава търпим загуби от спирането на търговията с тях. Не се заяждам, просто се разберете с официалните източници кой е прав, за да знам от кого да се уча на бизнес и правилна позиция.
Като казах по-горе за опорни точки, не се базиках! Това е типична партенка, нито сме дали официално искане нито нищо и цифрите са точно толкова колкото ти казах, всичко е в НСИ! И аз мога твърдя небивалици, но това не значи че са факти! Дадох ти аргументирано по-горе мнение, ти вярваш на някви глупости! Както и да е няма какво да пиша повече по тема, всеки вярва на агенция ЕЖК! Можеш просто да не четеш партеники и жълтини а сама да си провериш, а като питаш някой .....

Айде това е последното от мен - да видиш как четеш небивалици в тъпата статия пише 100 милиона загуби! Това е целият ни хранителен износ според човека за 1 година, а по официални данни са 20, както и да и 100 милиона да са! Та този глупак ги отписва! Като са минали 7 месеца т.е. повече от половина продукция е реализирана! Над 50 милиона е реализирана друго няма коментирам! Ако наистина искаш те взимат на сериозно, гледай какво четеш и какво цитираш, защото като цитираш глупави мнения и лъжи, и ги ползваш за аргументи смятам знаеш какво мнения си изграждаме за теб!

Трябва да си много прост, за да смяташ, че санкциите нямало да ни навредят, вие платените агенти, още малко ще изкарате, че тея санкции ще ни помогнат.

Като казах по-горе за опорни точки, не се базиках! Това е типична партенка, нито сме дали официално искане нито нищо и цифрите са точно толкова колкото ти казах, всичко е в НСИ! И аз мога твърдя небивалици, но това не значи че са факти! Дадох ти аргументирано по-горе мнение, ти вярваш на някви глупости! Както и да е няма какво да пиша повече по тема, всеки вярва на агенция ЕЖК! Можеш просто да не четеш партеники и жълтини а сама да си провериш, а като питаш някой .....

Защо се сърдиш, бе човек? Аз ти казвам, че това е официалното искане за компенсации от страната ни към ЕС - публикувано в пресата. Ако са завишили цифрите, за да избомбят ЕС не съм виновна аз, че те се разминават с твоите данни.:)

Защо се сърдиш, бе човек? Аз ти казвам, че това е официалното искане за компенсации от страната ни към ЕС - публикувано в пресата. Ако са завишили цифрите, за да избомбят ЕС не съм виновна аз, че те се разминават с твоите данни.:)

Не се сърдя, просто няма такива цифри! Айде оставям ви си припявате, Алана вече почна, аз говоря едно той иска те оборви с нещо друго, което не твърдя и те обижда - типично по комунистически. Толкова от мен!

Последно редактирано:

А не може ли да си работим за себе си
Баси, можем да разпалим война от русофилски и русофобски настроения, а не можем да се дигнем в единна българска позиция
Мразя империалистическите интереси и на Русия и на САЩ
Ако искат да воюват и да си мерят пишките да не ни закачат

А не може ли да си работим за себе си
Баси, можем да разпалим война от русофилски и русофобски настроения, а не можем да се дигнем в единна българска позиция
Мразя империалистическите интереси и на Русия и на САЩ
Ако искат да воюват и да си мерят пишките да не ни закачат

За съжаление, очевидно не можем. Чудесно звучи, но за нашата мила родина ще си остане само пожелание. Дупедавци сме, интересчии, завистници и хора без капка достойнство - иначе се бием в гърдите по форумите и се правим на патриоти, но на практика цялата ни история показва, че винаги сме били зависими. И не можем да обвиняваме само политиците - какъвто народа - такива и те. За едно елементарно нещо не можем да се обединим и да си защитим интереса, а все чакаме някой да дойде да ни оправи - ами, затова ще сме си все със свалени гащи и оправени... не по приятния начин.

Не сме били винаги зависими. Колкото до това какви сме - явно е въпрос на обкръжение, аз имам друго мнение.

Не сме били винаги зависими. Колкото до това какви сме - явно е въпрос на обкръжение, аз имам друго мнение.

Ми защо сме на тоя хал при всички дадености и възможности, тогава? Аз не си го обяснявам по друг начин. Ти?

Ми защо сме на тоя хал при всички дадености и възможности, тогава? Аз не си го обяснявам по друг начин. Ти?

Какво ни е на хала? В момента сме в пъти по-добре от 89та година. Да, можехме да сме много по-добре, но ни липсват основни познания. Т.е., преоткриваме Америка сами, наново. Важното е, че посоката е вярна.

Какво ни е на хала? В момента сме в пъти по-добре от 89та година. Да, можехме да сме много по-добре, но ни липсват основни познания. Т.е., преоткриваме Америка сами, наново. Важното е, че посоката е вярна.

Пфу, тва сериозно ли? Разсмиваш ме, ама никак не е смешно. Дърпаме назад, та се късаме - виж къде са другите страни от соц-лагера, а къде сме ние. Посоката е да се закопаем и да се приключи, ама и тва бавно го правим, та само се мъчим. Всяка година от тройната ламя насам дърпаме към по-лошо и по-лошо и по-лошо. Не оправдавам оня пръч мазен-царя, но при него не се усети, че успя да ползва инерцията от доброто наследство на Костов. Оттам насетне - от катастрофа към по-зле.

Горе