От: 0.01-0.03 от ФБ реклaмa
Четох, че aко тествaш няколко кaмпaнии, някоя от тях може дa се окaже печелившa.
Стига бе! :-o
Такива цени няма как да получиш, може и да има как, но евтиното не винаги означава качествено.
50 цента на клик плащам средно аз, така че горе долу и ти толкова ще плащаш вече зависимост от нишата и таргета. Иначе да, всичо е тестване, трябва просто да го направиш и да тестваш умно, недей почва с 100$ на ден като бюджет, защото първата ти кампания най-вероятно ще е губеща.
Но дори да направиш печеливша кампания, трябва да знаеш как да скейлваш. Мързи ме сега да пиша сутринта, накратно недей скейлва като просто наливаш пари в печелившата кампания. А направи още 10 кампании, които са почти същите и променяй само 1-2 елемента. Така мнозинството от кампаниите ще са печеливши, тъй като работиш на базата на печеливша кампания, ще имаш няколко губещи също. Но ще събереш много важна информация за това, какво се случва като промениш това онова и най-важното, кампаниите ти няма да "умират" лесно.
Иначе гледах една статистика наскоро за CTR rate по света, не помня България точно на кое място беше, но беше топ 3 в ЕС и в топ 5 в света, демек българите бая си кликат на реклами. Ако имаш евтин продукт, с тези евтини цени, може да печелиш дори като таргетираш за българите, но в нашия пазар лошото е, че няма много пари, дори да имаш печеливша кампания, колкото и пари да буташ ме съмнява да отиде на повече от 250-500 лева на ден, но не знам, може и да греша за българския пазар, абе трябва да се тества.
@uriel няма такива екстри, дори да е имало, когато 100 души платят за тези "специални програми" и те ще почнат да вдигат цената по между си и пак няма да са супер ниските цени.
Като цяло не бива да се притеснявате толкова за цената която плащате на клик, трябва да се притеснявате колко качествен е клика и колко пари ви носи тоя клик. Аз нямам нищо против да плащам 5$ на клик, ако 1 клик ми носи 20$. Даже при EPC от 20$, бих платил и 19$, защото печеля и ще се възползвам докато съм на плюс. Разбира се, същевременно скъпата цена не означава качествени кликове, аз съм рекламирал в BHW форума, скъпо е, а трафика е боклук, хората там нещо не им се купува. Същевременно съм рекламирал в WF, пак е скъпо, но там купуват.