100 лева от СЛОН.БГ

ivo.apostolov

Well-Known Member
Най-готиният СЛОН реши да даде награда от 100 лева на някой от своите фенове във Фейсбук.
Как така 100 лева?
Слонът е щедър и ще награди един от феновете си, който е качил снимка на слон във Фейсбук страницата ни. Условията са прости: качвате снимка на/със слон, добавяте коментар „За конкурса”. Фенът, качил снимката, която събере най-много “likes” (“харесва ми”) ще спечели 100 лева.
Как да увеличите шанса си да спечелите?
  • Поканете приятелите си да харесат Вашата снимка, по този начин увеличавате шансовете си да спечелите.
  • Изберете неповторима и готина снимка.
  • Ако имате блог или уеб сайт, агитирайте Вашите читатели и посетители да гласуват за Вашата снимка.

Успех :)

От: 100 лева от СЛОН.БГ

Сега остава и да пуснем по един СМС и идилията ще е пълна.

Жалко...Тъкмо си търсех телефона да пратя смс,плувнал в студена пот от вълнение:)

аз бих подходил малко по-сериозно - това си е урок по герила маркетинг на живо

Иво, не знам в конкурса дали ще участвам, но със сигурност ще следя развитието на проекта

Успех със ... слона!

Конкурсът е обявен преди 9 часа. В момента имаме "1,933 People Like This". Приключва на 26 септември. Интересно ще е да видим как конкурсът ще се отрази на бройката от 1933. :)

Firefox can't find the server at www.slon.bg.

Най-добре направете "Coming soon page" в такъв случай. Още по-добре е да сложите и поле за регистрация с мейл адрес, така че тези, които искат да получат уведомление когато сайтът стартира официално, да оставят мейла си.

Много добра идея! Вирусния маркетинг без съмнение ще даде много добри резултати тук.

Ако ти открадна метода ще се сърдиш ли? То не че други няма да го направят и без да те питат...

Между другото, за тези които не се интересуват от наградата, а от ефекта на вирал кампанията... феновете вече приближават 3,000.
Специално за BullBlogger и всички други, които приемат позитивно нещата :)
Можете да прочетете тази статия за слона, за да разберете долу горе как се спряхме на името и какво се опитваме да направим :)
Всъщност най-интересното е, че все още никой дори не знае какво е СЛОН :), но до момента има 1 (словом: един) човек, който нахейти нещо, всички други са позитивни.

Живи и здрави, да свърши кампанията, да анонсираме самата иновативна услуга успешно и ще пиша малко повече какво и как направихме. Цифри (пари) едва ли ще мога да споделя, но сумата не е нещо фрапантно и непосилно.

Edit: Има 306 качени снимки за конкурса :)

А до кога е срока ????? Кога ще бъде обявен победител :)

26 септември е за участие. Тогава замразяваме всичко по конкурса. Победителя ще бъде обявен максимално бързо след това, но предвид огромния интерес и все още неясното време нужно за обработка на данните, може да се проточи няколко дни. Като цяло целта (без гаранции) е до края на месеца галимацията около конкурса да е приключила от всякъде.

@BullBlogger - между другото не бих го нарекъл точно (по-скоро единствено) герила маркетинг, а по скоро вирусен маркетинг, защото ние се опитваме да караме хората да ни промотират и налагат (+ това да е позитивно, а не тип спам), а не ние да облъчваме сами!
Герила е до някаква степен, защото все пак тук и там побутваме както трябва. Въобще маркетинга не е толкова проста наука, колкото изглежда :)

WARNING!!!Предполагам АЗ съм въпросния хейтър.По тази причина бих искъл в крайна сметка и да се защитя...И.А., 2-та ми поста бяха в рамките на хумора.Предполагах,че си достатъчно широкоскроена личност за да разбереш сатирата във въпросните ми 2 поста.Наистина неочаквах да бъда критикуван за това мое изказване от ваша страна.

Между другото, за тези които не се интересуват от наградата, а от ефекта на вирал кампанията... феновете вече приближават 3,000.
Специално за BullBlogger и всички други, които приемат позитивно нещата :)
Можете да прочетете тази статия за слона, за да разберете долу горе как се спряхме на името и какво се опитваме да направим :)
Всъщност най-интересното е, че все още никой дори не знае какво е СЛОН :), но до момента има 1 (словом: един) човек, който нахейти нещо, всички други са позитивни.

Живи и здрави, да свърши кампанията, да анонсираме самата иновативна услуга успешно и ще пиша малко повече какво и как направихме. Цифри (пари) едва ли ще мога да споделя, но сумата не е нещо фрапантно и непосилно.

Edit: Има 306 качени снимки за конкурса :)

Резултатите са впечатляващи, както и очаквах!

Имам един въпрос... Как накарахте първите няколко човека да качват картинки? Направих нещо подобно с добра награда, а никой не се престрашава да се включи в конкурса. Имам почти 600 фена на страницата, а никой не се хваща!? Как тръгна при вас, ако не е тайна.

Горе