Били сме на страната на Хитлер. Ти какво очакваш да направят руснаците със съюзника на най-големия си враг?
Първо, това не са руснаци. СССР е федеративна свръхдържава, която се ръководи от неруснаци, предимно евреи, Ленин е такъв, Сталин е грузинец. Червената армия не е съставена от руснаци, а от всякаква гмеш от ссср-ските републики. Второ, били сме на тази страна, която ни е дала това, което е било наше по право и е изпълнила националния ни идеал. Трето, ние НИКОГА не сме обявявали война на СССР и сме запазили дипломатически отношения с тях.Били сме на страната на Хитлер. Ти какво очакваш да направят руснаците със съюзника на най-големия си враг?
Да не издевателства може би! Пряко нивки жертви не са дали, а репарации отвъд Парижкият договор - да не говорим за военната етика и отношенията поробител поробен! Като, четем в другите странни под СССР реперации нещата са били няколко идеи по приемливи.
България не е обявила война на СССР, да ти го напиша още един път. Усещаш ли се, че оправдаваш военна агресия срещу собствения си народ? Сигурно и бомбандировките над София смяташ за справедливи, а?Твърдите, че не сме били съюзник на Хитлер и Германия или че Германия не е била враг на Русия през Втората световна война?! Айде глупостите някъде другаде и пред някой друг...
Нито едното, нито другото. Това, че Запада е зле в много отношения, не значи че СССР е бил добре. ЕС е наследникът на СССР в много отношения.Значи, ние ще си акаме в гащите ще се омазваме, па после няма да си плащаме за тоалетната хартия.
Я ми кажи какво толкова хубаво видя от съюза ни с хамерика, дето всичко което го имаше изчезна, или пак ще ми казваш ама то това е за добро. Само, че аз не го виждам това добро, няма работа, няма пари, няма деца. Циганите станаха повече от българите, а на всичко отгоре обираме всякакви наказания и бежанци и какво ли още не.
Това ли е хубавото на запада? Щото аз друго не съм видял, а сме и много по интелигентни и много по-по-по във всичко от тях.
Хайде разясни ми, щото много обичате да плюете, ама с някви платени драскачи все се обосновавате, а реалната истина много малко хора са я видели, пък те си мълчат.
Твърдиш, че агресията на СССР срещу нашата държава е оправдана, щото сме били съюзник на не знам си кой. Напротив, когато СССР нахлува, ние не сме съюзник на германците.Аз кога и къде съм писал, че сме обявили война на СССР или че бомбардировките срещу София са били справедливи?
Твърдите, че не сме били съюзник на Хитлер и Германия или че Германия не е била враг на Русия през Втората световна война?! Айде глупостите някъде другаде и пред някой друг...
Значи, ние ще си акаме в гащите ще се омазваме, па после няма да си плащаме за тоалетната хартия.
Я ми кажи какво толкова хубаво видя от съюза ни с хамерика, дето всичко което го имаше изчезна, или пак ще ми казваш ама то това е за добро. Само, че аз не го виждам това добро, няма работа, няма пари, няма деца. Циганите станаха повече от българите, а на всичко отгоре обираме всякакви наказания и бежанци и какво ли още не.
Това ли е хубавото на запада? Щото аз друго не съм видял, а сме и много по интелигентни и много по-по-по във всичко от тях.
Хайде разясни ми, щото много обичате да плюете, ама с някви платени драскачи все се обосновавате, а реалната истина много малко хора са я видели, пък те си мълчат.
Извършването на Деветосептемврийския преврат е последвано от вълна на насилие, извършвано главно от комунистически групи срещу политически или лични противници. Тези масови беззакония продължават няколко месеца и са постепенно поставени под контрол от властите със създаването на т.нар. Народен съд в края на годината. Според различни оценки броят на убитите през този период е между 20 000 и 40 000 души.
Осъдените на смърт от т. нар. „Народен съд” са 2 730 души — министри, депутати, журналисти, банкери, кметове, свещеници, земевладелци, учители.
Съгласен съм, но това не променя събитията от края на войната. Няма значение дали ни харесва или не, но сме били на губещата страна. Били заедно с Хитлер и фашистите докато не е станало пределно ясно, че Германия вече губи и няма връщане назад. Заради този глупав съюз страдаме и до днес.Test, имаш ли представа дали СССР не е правил други опити за преврат и болшевизация на България и Европа? Мислиш ли, че съюзът с някой са провокирали следните исторически събития:
- Септемрврийското въстание. Интересен факт е, че Васил Коларов и Гошо Тарабата бягат като шунди преоблечени в женски дрехи и оставят братята като пушечно месо.
- Взривяването на църквата св. Неделя
Айде, по-нататък няма да пиша. Тия събития са 20 години преди войната, какво ги е провокирало и от кой са спонсорирани?
Когато СССР ни окупира, не сме с Германците. Не сме на губещата страна, а дори сме ги изселили от България. Дипломатически променяме позицията си. И съюзът не е глупав, защото е изпълнил националният идеал, за който са умирали поколения българи и то без една пушка да гръмне (образно казано). Плюс това, алтернативите са били болшевизация, т.е. не е имало алтернативи. Казвам болшевизацията не е алтернатива, защото хората тогава са знаели какво ще стане, ако дойдат на власт болшевики. Виждали са и са преживели опит за болшевишки преврат и гражданска война от продажниците.Съгласен съм, но това не променя събитията от края на войната. Няма значение дали ни харесва или не, но сме били на губещата страна. Били заедно с Хитлер и фашистите докато не е станало пределно ясно, че Германия вече губи и няма връщане назад. Заради този глупав съюз страдаме и до днес.
@rombeca Явно имаш някакъв проблем с фактите, тъй като се опитваш да ги обориш с измислици и лични нападки за дядовци и др. подобни. Слабата страна в един спор се познава, когато започне с лични нападки, базирани на болни фантазии.