От: От: 14,7 млрд. лв. е "спечелила" България от членството си в ЕС
Ти от програма до програма можеш ли да направиш разлика? НАл' си либералист, що се кефиш на дирижираната икономика?
Вярно ли е това или не е вярно?
Аз не се кефя на дирижираната икономика.
Просто казвам, че без ЕС щяхме да сме по-зле.
Ти си оптимист и си мислиш, че може да сме Швейцария на Балканите, ако сме без ЕС. А аз съм реалист и знам, че без ЕС щяхме да бъдем като Македония.
Или ЕС не е цвете за мирисане, но без ЕС е още по-зле.
ЕС трябва да се реформира, но ако се разпадне или ние излезем - ще стане още по-зле (поне за нас де).
Кво да коментирам за статията.
1. Верно е че ЕС не разрешава субсидии на сектори - освен той ако не (раз)реши.
2. В статията пише, че "великите" им корабостроителници са били като нашето Кремиковци - с една камара дългове и работещи на загуба.
3. Пише и че въпросните индустрии в други държави са били субсидирани - ама това всеки твърди за неговия сектор - което на всеки с 2+ мозъчни клетки му е ясно че няма как да e истина. Не може всички да е субсидирано.
Както може да се сетиш аз като един виден либералист няма нужда да чакам ЕС да казва дали да се затварят или не "великите" корабостроителници работещи на загуба. То мисля е, ясно, че нещо работещо на загуба трябва да се затвори/приватизира/преструктурира/етц.
Ако на теб ти се плаща - плащай за БДЖ, Кремиковци и другите велики предприятия работещи на загуба.
:lol: :lol: :lol: :lol: