@Странникът, "случката е от януари тази година", а "от близо месец Дони работи за ямайска(та) фирма". Новините изникват от миналото. И ако имаше възможност, момчето да се развива в България, нямаше да се вдигне пушилка в медиите
От близо месец Дони работи за ямайска фирма за изработване на уебсайтове. Наскоро е получил първия си хонорар от 400 долара.
Не, грам не сме се засегнали. Просто ние сме супер ориентирани към потребителите и хората, които имат желание да успяват. Поне това гледаме да налагаме като настроение тук и не само.А coolice и Blinky - въобще нямах предвид конкретно Вас и вашата фирма, извинявайте, ако съм ви засегнал и е прозвучало по този начин, просто го дадох като пример, защото според мен е напълно подходящ пример, за паралелно случващите се неща: Докато едни на едно място спорят, то други на друго място вършат работа. Защото според мен това е навсякъде видно в нашата страна - всеки спори и дели, иска неговото си, но много малко хора се обединяват и работят заедно, като по този начин се развиват не само те, но и всички около тях.
От близо месец Дони работи за ямайска фирма за изработване на уебсайтове. Наскоро е получил първия си хонорар от 400 долара.
Много ми е интересно как точно си е платил данъците и най-вече осигуровките. Вероятно е извършил измама като е дал данните на свой родител. Тоест още от малък държавата го принуждава да бъде престъпник - полага нелегален детски труд, извършва измама в съучастие с родителите си. Ако родителят, който получава плащането го декларира и плаща данък, това значи че се извършва пране на пари - парите от нелегалния детски труд се представят като легален доход.
Това е правилното и това е педагогическото решение!Явно сега му е интересно, да проверява за дупки различните сайтове. Просто трябва някой да му обясни как може да изкара пари от това. Всъщност ако в оная дирекция не работеха тикви, а разумни хора, щяха да го поканят там на техни разноски и да питат къде са дупките в сайта им, да му благодарят и да го вкарат в правия път със съвети как правилно да си употребява знанията. Можеха да го окуражат да задълбочи уменията си в сферата на сигурността и дори можеха да му подарят нов компютър, за да разбере, че на хората им се случват хубави неща, когато постъпват правилно. Вместо това знаем как са се развили събитията. Когато човек е на 14-15 и без баща е много лесно да кривне от правия път, след като на практика няма модел за подражание и няма кой да му обясни каква е разликата между добро и лошо.