От: 3 лв. литър бензин?
Там офлайн предприемачеството е изключено. Много далечен и непознат народ като култура и "тертипи".
И да се настаниш някъде с материални облаги... доста труд ще трябва да се положи.
Наистина много дълбоки традиции имат, и си ги спазват. Скучни хора са, не умеят да се събират много и да се веселят, предимно домошари са. Не си падат много по заведенията. Нормално в тая люта и дълга зима, кой да излезе...
Офлайн-предприемачеството е свързано предимно конеферми, кравеферми, овце, кози и най вече якове, някои даже и елени отглеждат. Те са предимно животновъди там. Материални облаги - доста нисък стандарт имат, даже в пъти по нисък от Китай. Далавера е от там купуваш коли и кожени палта и якета. Там се запознах с едни други българи баща и син, ( както и аз бях с баща ми ) и неговия баща внасял коли от там за Европа, понеже евтини му идвали. А палто със козина от самур което е много скъпо и се продава само в бутикувите магазини, там е в изобилие.
За онлайн-предприемачество - запознах се с един монголец в Улан Батор който е главен управител на дистрибуторска фирма за лазерни цветни принтери HP, беше ми споменал че след работно време се занимава с фрийлансърство, но пак свързано с това което се занимава. Те пък там едно работно време - като при комунизма преди 30 години.
За Монголия предполагам , че
ще бъде рай за някой запален рибар.
За това е наистина рай, имат много езера там и при това неизследвани. За този който писах по горе управитела на дистрибуторската фирма за принтери HP, той ходи редовно на риболов. Даже веднъж си беше загубил ключовете на джипа си в една река близо до столицата, че го върнаха с друга кола в града, че после с ключари ходеха да му отварят джипа
А два дни по късно беше помолил баща ми и мен да отидем тримата да търсим ключовете
Така и нищо не намерихме по брега, оказа се че са паднали някъде вътре в реката като е бил с надуваемата си лодка. Поне си направихме разходка
Между другото за тия гигантски риби има нещо вярно. Много местни хора говорят за тях.
Къде ще ходите ?!?
Къде е родолюбието и братската любов... знаете ли колко безработни хора ще останат заради Вас ? (НАП тийм ЛТД)
Интернет снифъри и прочие.
Ами нека да изпукат. Който иска да ме намери от НАП, НОЙ, ще трябва да мине първо през стражите!
Aма до като се разправя с тях ще бъде обкръжен от тежката конна кавалерия и след минути никой няма да чуе повече за него. :twisted: защото тия не си поплюват хич.
П.С. Този който държи пилона с конските опашки - това е
Символ на Победата! Нещо като талисман използван. Този символ е създаден от Чингиз Хан, и предимно на първите редици във войската има един който го държи. В миналото по време на битки, врага като е видел пилона с тия конски опашки, е настъпвало паника и ужас, защото са знаели че ги чака клане, и дълги столетия преди да бъдат разбити от казахите, монголите не са знаели думата "загуба" по време на война, свикнали са от където минат да мачкат наред. Пилона представлява дървен кол, отгоре закрепен кръгъл обръч, и на обръча закачени конските опашки. Забива се задължително до всяка шатра, защото до всяка шатра трябвало задължително да има пилон с конски опашки. Но се носи и по време на война, за да можело от далеч враговете да видели кой идва.