Евтините телефони не са толкова дразнещо бавни. Ако някой досега е сменявал телефона си на всеки 2 години за да бъде с по-бърза версия, защо ще му е да го прави и занапред, ако разликата в скоростите няма да е забележима? Дори и да приемем, че в момента Apple са по-бързи от Android, то Android просто ще наваксат и готово.
Съгласен съм. Но... не може да са така прости нещата в живота. А и никога не са били прости... тоест простотата е адски сложно нещо.
Ако човек ползва телефона си само като телефон - не е засегнат от сложност.
Обаче когато поиска или разбере, че може или се научи - започва да се развива или влиза в една сложна смарт еволюция на съвременният свят. В един момент се осъзнава и забавя еволюцията и се пита (Защо ми е?) или (Нужно ли ми е?) и ако в този момент не даде СТОЙНОСТ на нуждите си - оценка един вид... ще спре своето развитие или ще се върне към пръчка за 200 лв с копчета.
Много хора се лутат. Много хора са и овце с промити мозъци - набиват им, че ФОТОГРАФИЯТА е единствената стойност и за това сега Хуйауей дърпам клиенти и други Азиатски пръчки... лошо няма. Но да си снимате пицата и децата и селфита с телефон за 2-3к лв и да не го ползвате за нищо друго е според мен адски капан и за еволюцията ви и за парите ви.
Омаловажаването на телефоните като вещи също яко вреди.
Бъговете дразнят... но и много не им обръщат внимание... "над нещата са"
Съответно когато никой не може да даде поне 10 истински стойности / причини или повече от 10.... се ражда въпроса:
- Защо сте купили дадена вещ / телефон или как дадена покупка отговаря на определено еволюционно ниво за даден човек.
Не става въпрос за парите - поне според мен.
Става въпрос за мисловна дейност, която ни променя всеки ден и е единствената причина за финансова свобода.
Колкото ограничения си налагат хората в мислите - толкова повече ограничено живеят. Не искам да приемате ЛИЧНО написаното от мен... то не е към никой. Заключенията са ми общи от целият ми живот и близките ми...
Та ако един телефон ви ограничава.... не ви стига място за снимките - губите контакти - забива във важен момент - губи батерия много бързо - прекъсва интернета - няма секюрити протоколи - и още важни и лични бъгове... и това ви дразни всеки ден...
Защо не променим първо мисленето. Или математиката на живота:
- Пари за настолен комп
- Пари за лаптоп
- Пари за таблед
- Пари за телефон
Облака променя света. Но много малко хора го ползват. Или гледат само да го ползват в безплатната му част. Съответно отново няма навик за определяне на стойности... и живеем в хаос.
Гледайте този филм и си представете живота вашият - лош ли ще е живота ви.
https://share.icloud.com/photos/0jNOLHMOKCWJsq3X_W4UtJv8g#Sofia_-_zhk_Hristo_Smirnenski
Съответно ако си подредите СТОЙНОСТИТЕ в живота ще получим следната математика:
Айпад про за 2 200 лв убива десктоп и лаптоп. Ако се грижите добре за него - ще живее над 5 г... дори стари модели работят вече 8 г. Разделете цената му на живота му и си задайте въпроса:
СКЪПО ЛИ МИ Е
СКЪПА СТОЙНОСТ ЛИ Е
ПРОМЕНИХ ЛИ МИСЛЕНЕТО СИ
ПРОМЕНИХ ЛИ ЖИВОТА СИ
Айфона убива таблета и лаптопа... но трябва да имате ниво на мислене. Тоест можете дори само с един Айфон да сте 5 г и без друга техника. Разделете цената на живота му и пак горните въпроси.
Ако промените мисленето си - ще видите, че не е нужно да се лишавате от стойностите или да убивате разни неща. Но все пак за 20 г бизнес или заплата - всеки може да купи нещо скъпо. Но когато скъпото няма стойност в мислите ни и не ни помага в еволюцията или развитието като личности е много тъжен живот.
Един AirPrint дава достъп до безкабелно принтиране.
Един смарт телевизор приема винаги свързване с външни устройства и визиуализира всичко от Айфона ми... ако екрана ви е малък проблем ....
Врътки бол - много. Адски много. Има ги и за Андроид - но когато няма стойност - вместо да печатите от телефона - купувате лаптоп заради липса на мислене.