Не, не ми се занимава.
Спомнам си хиперинфлацията и разбирам какво искаш да кажеш но в живота понякога нама перфектни неща, затова избираш най-малкото зло. Това което казвам е не че сегашната система е перфектна а че няма по-добра измислена. И биткойн не може да я измести. Съжалявам че това разбива мечтите ви за лесно забогатяване но, както ти така и аз имаме право на мнение все пак. Коментарите ми са харесани от двама души а трети ме последва, което значи че може и да са полезни за някой в което е смисъла на един форум да сме си от полза.Ама завинаги ли не ти се занимава, или докато цената задмине $6000 в посока нагоре?
@jasonborn, първо, поне аз не съм те викал да ми обясняваш каквото и да било. Ние си обсъждахме тука недостатъците на биткойна и пречките пред него, и в един момент се появяваш ти да ни кажеш абсолютно същото - че биткойна има недостатъци и пречки пред него, добавяйки че едва ли не хартиените пари били най-великото финансово изобретение на човечеството досега и от това по-нагоре нема.
Извинявай много, ама аз си спомням как дизайна на лева беше сменян няколко пъти, но не за разнообразие. Появяваха се и изчезваха не една, не две, а три нули зад основното число. Знаеш ли какво са три нули, това е числото 1000. Хиперинфлация, чувал ли си тази сложна дума? Наясно ли си, че и в момента се случва това на няколко места по света? И че това се случва периодично с всяка валута - да се обезцени като продупчено билетче хвърлено на огъня.
Ако не си спомняш хиперинфлация, да си говорим за обикновена инфлация. Не много отдавна минималната заплата беше 200 и нещо лв, после 300 и нещо, после 400 и нещо, сега мисля е 500 и нещо. За 10-тина години стойността на хартишките се обезценява около 2 пъти. Говори ми за запазване на богатството. Да, за средностатистическия работещ човек хартишките привидно запазват стойността си, понеже не ги владее за повече от 30 дни. Такъв човек няма нужда и за секунда да мисли за стойност, той тази стойност винаги я конвертира по най-бързия начин в ядене, гориво, дрехи, електроника и каквото му скимне. Има и хора с по-големи доходи, които изкарват повече отколкото могат да похарчат. И те започват да се чудят къде да дянат капитала си, така че да го запазят и дори да го увеличат. Започват да мислят в по-дългосрочна перспектива, в години и може би в десетилетия. Започват да претеглят възможностите - да си държат билетчетата в банката, да инвестират в имоти, в злато, в бизнес, наркотици и курви, или каквото им скимне. Някои може да сметнат и биткойна за инвестиция, макар че е по-рискова, и това не е тайна. Ти обаче явно имаш проблем с това и си дошъл да злорадстваш. Е, ще злорадстваш, ще злорадстваш... няма да е за дълго, а няма и да ти помогне да си запазиш стойността на билетчетата
Това което казвам е не че сегашната система е перфектна а че няма по-добра измислена.
Хехе много си хлъзгав. Как вадиш от контекста само не е истина. Ето целия коментар относно финансовата система:Междувременно - https://nova.bg/news/view/2018/11/20/232509/цената-на-петрола-на-световните-пазари-се-срина-с-почти-5/
"Цената на петрола на световните пазари се срина с почти 5%"
Даже са повече от 5%. А от 3 октомври до днес се е сринал с близо 30% по права линия без корекции. Горкия петрол, сигурно се чувства точно като биткойна сега.
Това ли е бъдещето да не можеш да си продадеш монетите мерси
Аз отивам в чеинч бюрото и офлайн си сменям евро за левове за секунда и няма нужда да бързам защото курса е стабилен. Трябва да съм мазохист да избера другия вариант и спя с отворен на чарта монитор.
Биткойн не е рипъл това е ясно. Това което не разбирам е как биткойн им е конкуренция и няма да го приемат а рипъл не им е конкуренция при положение че и двете са алтернативи на статуквото което ги устройва.
Повтаряш готови фрази че банките още се чудят дали да го приемат. Ти как го разбра това да нямаш кристално кълбо? Може ли да познаеш аз кво се чудя в момента
@Happy George, зарежи го. Виж че само троли. Прави се на противник на BTC, но поне половината от постовете му са точно в тази тема. Още през 2014 се е заяждал тук с хората. Дори сам е копал койни още тогава, точно по време на пукането на предишния балон в началото на 2014 - https://www.predpriemach.com/threads/bitcoin-Биткойн.23303/page-49#post-524105. Иначе е тръгнал сега нас да пита на каква цена сме ги били купували и да ни обяснява колко сме се минали. Явно каквото е изкопал тогава го е продал на минимума и сега когато пак сме на минимум се появява за да си го върне по някакъв негов си начин.
И какво ще се подобри с xrp че банките да поискат да го използват ?Честно брато, задаваш много тъпи въпроси и мисля, че наистина троллваш яко.
Биткойн няма как да се приеме от банките, защото 'няма какво да се приеме'. Няма как да се свържат с компанията биткойн и да искат партньорство.
bitcoin is decentralized, банките не са. Тоест биткойн е конкурент.
За сметка на това Ripple (компанията) колкото и да се мъчи да е разграничи от XRP (валутата) всички знаем, че говори ли се за партньорства, било то и в бъдещето, с банка става въпрос за централизация.
Тоест рипъл не е конкурент.
@AseasRoa Много ясно, че тролва.
Но никоя сума не може да плати нервите и белите коси от несигурноста затова от много отдавна не се занимавам и с форекс. Спя спокойно и разчитам на себе си чуствам се перфектно в сегашната система, пожелавам ти го и на теб. Който ме познава знае че не злобея и не завиждам на чужди пари. Ако зависи от мен всички ще сме милионери но пък и съм малко голям да вярвам в небивалици затова съм реалист не че ви троля или ме е яд. Говоря си с вас защото наистина не мога да поварвам какво ви е в главите че вярвате в очевидни за мен небивалици. Нещо като социален експеримент
И какво ще се подобри с xrp че банките да поискат да го използват ?
Надявам се това да не е тъп въпрос.ако нямаш смислен отговор може да кажеш че троля, това вече си го правил и имаш опит.
Ами транзакциите стават за секунди, 24/7 и за почти 0% fee.
Това са сериозни предимнства според мен.
Дали обаче банка ще ползва ХРП, според мен не. Причината е, че банките няма да допуснат да нямат transaction fee.
Дали биха ползвали блокчейн криптовалута backed by dollar, да.
До
Добре ама xrp с 1500 транзакции в секунда не е по-бърз от виза с 24 000 транзакции в секунда.
А и от банките отърване няма ние квото и да си говорим за крипто скриптове те не вървят в магазина, пак трябва да отидеш до банката за да вземеш кешовицата и да те чарджат колкото решат за каквото решат. Така че тези крипто валути нищо не променят за нас обикновенните хора. Единствените хора на които помагат крипто валутите са нарко картелите било то държавни или частни, само че на тях тези чисълца също не им вършат работа и за да си вземат парите им трябват купувачи които да им ги купят. И тук идва зомби апокалипсиса който създават използвайки слабостите на човешкото създание. Биткойн няма да умре ще го има но не заради трафикантите а заради многото хора в ролята на рибки които им купуват койните. Затова има помпене и спадане на цената просто акулите си кешаутват заработеното но не наведнъж а малко по малко докато има кой да купува иначе ще сринат пазара и ще останат на сухо. Това съм го мислил още в началото и сега пак го мисля и понеже единствената свободна роля е да играеш риба аз не искам да играя на тази игра. Може да съм прав може и да греша само времето ще покаже.