Много са ми странни всички, които твърдо отричат нещо, само защото не им харесва. Вие дори не знаете защо не ви харесва, но както и да е. Някога сте заели тая позиция и ще я отстоявате до край, дори и ако нещата са се променили. А то няма особено значение дали ви харесва, така или иначе. Аз също не харесвам крипто, но имам и даже го day trade-вам от доста време насам.
Каква е разликата м/у злато, сребро и криптовалута, от гледната точка на хората тук във форума, а и на всеки обикновен човек? Ако сте инвестирали в злато, много добре знаете, че златно килче по куриер никога няма да получите. Получавате едно листче на което пише, че притежавате процент от някакво злато, което стои някъде. Надявате се, че го има, но не го виждате. Надявате се, че понеже столетия наред златото е затвърдило ролята си на нещо, в което можеш да си опазиш парите от външни фактори, това ще продължи вечно. Но не си давате сметка, че последния път, когато някой си е купил нещо със злато в магазина е бил, когато хората са се избивали за тоя метал, а златната треска тогава странно много е приличала на
where lambo? треската в момента.
Всяко нещо може да има стойност, стига достатъчно много хора да се съгласят, че е така. Затова и толкова непонятните за доста хора NFT могат също да имат стойност, като за да стане това изобщо не е нужно вие да участвате в цялата работа. Изобщо не е нужно да можеш да се разплащаш с дадена единица за да има стойност тя.
Що се отнася до Биткойн, единствения балон в него е самия Елон Мъск. Нищо друго не се е спукало, защото няма какво да се спука. Човека има 50М+ последователи, които са готови да си вхърлят парите в крипто без дори да са отделили няколко часа за да попорчетат малко и да вземат обосновано решение. Готови са и да продадат веднага на загуба, понеже всъност те не могат да си позволят да изгубят тези пари. Ако не ги мързеше толкова, и ако не чакаха всички за по едно Ламбо, нямаше да им се случи това.
Биткойн ще върви нагоре в дългосрочен план не защото вие виждате или не виждате причина затова, а защото човешката алчност е явление, което няма да изчезне. Когато все повече хора искат да направят пари от нещо, от което има ограничено количество, цената ще върви само нагоре, ако криптото не бъде забранено навсякъде.